ponedeljek, 23. december 2013

2298796 - za koji ku... sploh reševati bančne kolhoze

[fibonaci]
Saj to si že na začetku pravilno napisal, da je sanacija bank nujna.

In zakaj bi sploh "sanirali" slovenske države udbokolhoz banke - bankomate rdeče mafije?
Čemu? Če pa bomo v ta namen preostale poštene davkoplačevalce ITAK oropali NAJMANJ za toliko, kolikor le te imajo depozitov v bankah? Mar bi jim vrnili/izplačali/nekam prenesli te depozite pa s tem reševali njih, ne pa da jih ropamo, mafijo pa ščitimo s prikrivanjem njihove identitete?!

Mar ne deluje v Sloveniji kar nekaj privat tujih bank, ki imajo redno vsako leto dobičke, torej so v zdravem stanju, "sanirane" in konsolidirane in optimizirane v nulo.

Če bi lepo pustili, da slovenske državne udbokolhoz banke propadejo, njihove peneze, ki jih eventualeno še imajo kej na kakšnih tuih računih, v sefih in to pa to, peneze, ki so jih morale po zakonu in pravilih SCB in ECB namensko vplačati kot zavarovanje depozitov, plus eventuelno malo dojebavalnega drobiža, če so lagali in kršili pravila, kar ta tolpa najbrž je in to z dovoljenjem in žegnjom komunističnih pajdašev v oblasti, država lepo zaupa med stečajem tem izvršiteljem/ zdravim bankam, da izplačajo/prevzamejo komitente-depozitorje, pa bi nas vse skupaj prišlo bistveno ceneje od teh 3 milijard oz 4,8 miliajrd, ki jih licitira naš agitprop za "luknjo", plus pol milijarde, ki jih licitirajo za tisti dve udbaški privat banki. Bistevno, bistveno manj in bolj pravilno bi bilo izplačati poštene komitente in jim reči idite si odpreti račun v eni od zdravih bank tu ali v tujini.

Eni izmed zdravih tujih bank, ki bi z veseljem prevzele komitente in se z veseljem razširile v izbrane poslovne prostore propadlih udbokolhoz bank, zlasti NLB in celo prevzele nekaj, najboljših seveda, zaposlenih iz propadlih udbokolhoz bank.

Poslovanje bank za prebivalstvo bi bilo povsem nemoteno, le par obrazcev bi vsak podpisal, kdor se odloči iti v eno izmed obstoječih zdravih tujih bank. Tisti, ki se ne bi, bi pa pobrali svoje peneze iz propadlih bank in odkorakali v tujino odpreti račune, alpa kupili zlato, alpa vse skupaj strpali v žimnice.

Ne le, da se ne bi zgodilo nič dramatičnega, temveč bi se pri komitentih celo ustvarilo zaupanje v državo, saj bi jim ne glede na propad bank dali njihov denar intakten in popolno svobodo, da končno odidejo v zdravo banko in nehajo drgetati, ali bodo jutri ostali brez vsega, če hkrati bankrotirata in državna udbokolhoz banka in fašistična roparska država. Imelo bi torej tudi pozitivne izobraževalne efekte in efekte utrjevanja pravne države.

Da niti ne omenjam koliko manj bi nas stalo, če zadevo primerjamo s celotnim zneskom prave luknje, ki je tam nekje cca 12 milijard, a se to veselo prikriva naprej, zo pkriva z neralnimi pričakovanji, da o garantiranem fijasku t.i. "slabe banke" in vseh teh ukrepov, pa potem posledične škode, niti ne govorimo.

Še enkrat, zakaj bi jih sploh naj reševali? Anyone?!

Mar imamo premalo zdravih tujih bank na našem patetično majhnem mikro-ozemlju, ki je na finančni mapi še bolj patetično mikro, da je že kar nano oz piko? Mar se je zdravim tujim bankam poslujočim v Sloveniji kak problem razširiti na trgu te mikrovukojebine po številu komitentnov manjše od južnega predmestja Minhna, po potentnosti komitentov pa manjše od polovice omenjenega predmestja?

Kaj konkretno smo mi to reševali, ko smo reševali riti plenilskih udbašev iz privat factorbank in probank?
Kaj konkretno smo mi to reševali in kakšno že "katastrofo v žepih prebivalcev" smo mi preprečevali, ko smo reševali, da se razkrije kaj so nam storili udbomafijski lopovi, ki so si samopostregli iz državnih udbokolhoz bank? In tudi iz svojih, mi jim pa zdaj to še plačujemo! Mar obstaja večja katastrofa za žepe prebivalstva od tega, da prebivalstvu upfornt ukradejo 12 milijard in še naprej pustijo ta udbo-bankomat udbašem na voljo, da nas še neštetokrat v bodočnosit okradejo?

In kar je najhuje, da iz tega udbaši še naprej financirajo inhibicijo demokracije in svobode ljudi, vzdržujoč komunistofašistično tolpo in power! To je najhujša škoda, ki se nam zdaj godi iz tega naslova! Že zato bi bilo treba ne le pustiti v stečaj že sjebane, temveč celo namenoma eliminirati te udbokolhoze!

Skratka, ravno kontra bi bilo pravilno. Reševati poštene komitente v bankah in to brez omejitve tistih 100 jurjev.
Stopiti pred ljudstvo in reči tako:

1. Obveščamo vas, da bomo kot država, zavoljo starteških zadev in izgradnje zaupanja v pravno državo, vsem komitentom, ne glede na višino depozitov oz stanja na računih ves denar izplačali, oz omogočili prenos na poljubno drugo zdravo domačo banko in ali poljubno banko v tujini.

2. Tu imate seznam udbaških komunističnih banditov, ki so izropali tri državne udbokolhoz banke in dve zasebni. Tem pizdunom bomo poiskali vse načine, da jim sodimo za storjeno škodo.

3. Zdrave tuje banke, ki izplonjujejo pogoje, da jih država promovira kot zdrave in priporočljive za prebivalstvo so te pa te.

4. Zdravim tujim bankam delujočim na ozmelju SLO in tudi takim, ki bi še rade prišle v SLO, kot država nudimo, da prevzamejo komitente propadlih udbokolhoz bank in jim nudimo davčno olajšavo za vsakega zaposlenega, ki ga prevzamejo iz propadlih udbokolhoz bank.

5. Vse komitente opozajamo, da si naj novo banko izberejo modro in da naj svoj kapital razpršijo, ter vodijo računa o višini državne garancije v bodoče. Hkrati jim obljubljamo, da bomo zdaj, ko država ni več involvirana v udbo-bančne orgije, strogo pazili, da do tovrstnih ropov in destabilizacij bank ne pride, saj bomo vpeljali najboljše možne prakse in korekcije, da preprečimo dajanje tovrstnih kreditov celo iz privat bank, saj to lahko destabilizira državo.

Kaj že je dramatičnega in bognedaj slabega za prebivalstvo/davkoplačevalce/državljane v takem pristopu?

Koga že bi oškodovali in kako?

Aaaaaaa, jaaa, tote udbaše in lopove bi "oškodovali", ker jim ne bi dali denarja za njihove factor banke in probanke in ker jih ne bi prikrili kot lopove in ker bi jim iz rok končno odvzeli njihov udbobankomat, ker jim ne bi reševali teh udbokolhoz bank? E, za njih nas pa zdravo jako boli kurac! Bolj propadejo, bolje je za to državo in družbo.

Nam so pomembni samo in izključno pošteni komitenti in davkoplačevalci, ki se jih ne sme poškodovati v vsej tej orgiji lopovskih komunističnih tolp.

No, je kakšen pizdun, ki zmore kontraargumentirati? Magari naj mi veselje naredi kakšen sluzavec, ki sluzi o Sloveniji, Slovencvu in naci interesu. The floorz is all yourz suckerz! Pliiiz mejk maj dej, de!

Link

Ni komentarjev: