četrtek, 5. december 2013

2286329 - kaj v resnici storiti z državnim premoženjem

V tej zavoženi državi se vsi ukvarjajo zgolj z maligno in nelegitimno dilemo, "ali naj politiki prodajajo državno premoženje ali ne."

Edino legitimno vprašanje bi pa smelo biti "na kakšen konkretno način naj država vse svoje premoženje, ki ni v neposredni funkciji garanta svobode gibanja, dihanja in dostopa do vode, ter v funkciji zožanega nabora nujnih storitev države državljanom, preda/vrne nazaj v privat roke svojih državljanov?"

Prodaja državnega premoženja, ne da bi kupnina bila končala v privat žepih državljanov, je v bistvu rop državljanov, saj bi država, pardon, politićarska kamarilja, tak, kot nedavno tovariš Janković, prodajala premoženje, ki ni njeno.

Domneva, da smo vsi državljani bili deležni benefitov, ko je politićarska tolpa zadolževala državo, je povsem zgrešena oz je natega per se.

Korist je imela ozka klika in ta klika naj tudi vrne dolgove. Iz svojih žepov! Večji del državljanov je bil bolj ali manj oškodovan in od teh dolgov potemtakem ni profitiral. Tmeveč, ravno kontra, so mu te dolgovi povzročili manjko in škodo.

Če je komunist Pahor šenkal Lovšetu 1,7 milijona, vsem lovšetom Slovenistana pa v vsakem letu svoje vladavine po 2 milijardi neposrednh nepovratnih sredstev, večino državljanov je pa oropal vsako leto za najmanj 1 milijardo v presženihd avkih in reketih, njegva tolpa pa potem dodal še eno miljardo kraj iz proračuna, potem je pravilen gard, da naj lovšeti, rigelniki in jankovići vrnejo mednarodni dolg države in tudi narodu vrnejo, kar mu je bilo neposredno ukradeno potom nedopustnih in neutemeljivih brutalnih diskriminatornih davkov in neokapičenih prispevkov-reketov, ter koruptivnih podmizno preplačanih poslov iz proračuna.

PS
Ko so bavčarjem, factorbankirjem, jankovićem in podobnim lopovom in lopovčičem grozili odvzemi osebnega premoženja, so ga hiteli prenašati na člane družine, vpisovati zemljiške dolgove, vplačevati otroške šolnine vnaprej, relocirati kupčke na kajmane, cipre in gibraltarje in ali kako drugače vse tovrstno premoženje narediti nedosegljivo za odvzem.

Država, ki je zadolžena do mere, da je povsem jasno, da sledi, ne le to, da se bodo svetovni obrestarji trajno "usedli" na državno premoženje, temveč, da bodo vsi državljani, ki ne vrnejo državljanstva in hkrati ostanejo živeti kot rezidenti v Sloveniji, in hkrati svoje prihodke ustvarjajo in premoženje posedujejo v Sloveniji, trajno v prihodnjih stoletjih in morbeiti celo tisočletjih, sužnjevali svetovnim obrestarjem. Oni in njihovi sukcesorju vse tja do najmanj leta 3000 in naprej...

,,,ta in takšna država, pa ne stori ničesar v smeri zaščite državljanov na privat ravni od suženjstva in bede. V tem smislu so bavčarji izpadli do svojih družin bolj odgovorni od njihove pajdaške politićarske klike, ki je do državljanov povsem maliciozno podmuklo neodgovorna.

Res pa je, da to lahko storimo državljani sami. Unilateralno! Recimo, strogo hipotetično, se lahko vsi državljani, individualno, kadarkoli odpovemo državljanstvu in rezidentstvu Slovenije in si s tem s hrbta odvržemo breme dolžniškega suženjstva, ki so nam ga natovorili naši vrli kumunajzer in kriptokumunajzer etato-kapitalistični-nazi-soc politćari. Lahko pa tudi kolektivno organizirano.

Ta lekcija bi bila dobra tudi za svetovne obrestarje, ki si domišljajo, da državljane držijo za jajca, primež jim pa omogočijo politićarske gnjide.

Pa Slovenijo je treba ustavno čimprej spremeniti v entiteto, ki ima samo nujno premoženje, tega premoženja se pa po ustaviu ne sme zaseči zaradi dolgov. Skratka država ne garantira svojih dolgov s svojim premoženjem. Država z omejeno odgovornostjo, Država O.O. De?

Naša kumunajzer/kriptokumunajzer etatistično-nazi-socialistična politika je državljanom leta 1991/2 odvzela t.i. "družbeno" premoženje in ga podelila državi, točneje sebi ga je podelila. Potem se je zadolžila za svoje zadovoljsvo in udobje, dolgove pa uvalila narodu. Dvojni nateg! Dvojni minus narodu, dvojni plus kamarilji. E pa, i tata bi sinko!

Če bi narod bil pravi, recimo vsaj tak, kot ukrajinski in romunski, bi državi , točneje politikom, brez debate nasilno odvzel ioz rok premoženje, ki ga je tolpa ukradla/oz leta 1991 odvzela narodu, pa ga podelil sebi - The Narodu, torej bi ga privatiziral z vrnitvijo v privat last onih, ki so ga tudi skozi stoletja ustvarili, saj tega komercialnega premoženja država nima kaj, niti ga je sploh kdaj smela posedovati, povsem dovolj je nekomercialno premoženje, ki ga nujno mora obdržati v lasti.

Paralelno bi pravi narod ustavno prepovedal zadolževanje države, s kreditorji pa reprogramiral dolgove, da jih lahko država iz normalnih proračunskih prihodkov vrne v roku prihodnjih 500 ali recimo še raje 1000 let.

Link

Ni komentarjev: