ponedeljek, 16. december 2013

2293777 - kako se izognit ropanju naroda

[pobalin]
5* z zadržkom zaradi zadnjega odstavka.
1. Jaz ne vidim glavnega problema v firmah post-Ultra, ampak samo v transparentnosti in strokovnosti odločanja. Če nočete biti navadni hujskači, povejte, kaj je narobe s firmami, ki so "naslednice Ultre". Lastništvo, sporni posli (kateri in zakaj?), barva kože ali strankarska izkaznica? Bi bilo treba iz državnih poslov izločati tudi vse druge naslednike vseh drugih slovenskih firm? Požgana zemlja pa to.
2. Revolving door je res problematična zadeva, ampak enako problematično je dvoživkarstvo - v realnem sektorju in še bolj v javnem. Do tega ste veliko bolj prizanesljivi, ker s takimi Finance akademsko-eventsko sobivate in poslujete.

Vidiš koliko ene brezplodne in nepotrebne debate oz entropije energije cele naše sprenevedajoče se nacije se tu pri nas dogaja. Zakaj?

Zato, ker si nočemo priznati, da je edina rešitev to:

1. Popolna eliminacija države iz lastništva vseh komercialnih podjetij in komercialne gospodarske dejavnosti vobče: Državo je pri nas treba sterati v zelo minimaliziran prostor, kjer naj skrbi za res temeljne servise državljanom in ima telekomov, krk, proizvajalcev toaletnga popirja, plenic, vložkov itd.

2. Eliminacija dajanj kakršnihkoli nepovratnih pomoči komurkoli za karkoli. Kako v tem kontekstu rešiti eu mehanizme črpanaj denarja ne vem z glave. Smo pač nenormalni in očitno nam celo možnost, da črpamo nepovratna sredstva iz EU lahko smrtno škodi, če se fašistokomunistične tolpe polastijo tega denarja in iz tega podtalno financirajo anti-demokracijo oz zasužnjanej naroda po tej fašistični tolpi.

3. Eliminacija nezasluženih rent iz pokojninskega sistema in vseh drugih sistemov.

4. Spremembe javnega naročanja z implementacijo najboljših dokazano delujočih praks iz tujine, z izrazito povečanim nadzorom in tehnikami, ki dodatno onemogočajo krajo kartelnih mafijskih klanov oz pajdaških bratovščin. Na primer, za vse projekte večje od 10 milijonov EUR se tujim strokovnjakom da izdelati procedure za vse faze od zbiranja informacij, preko izvedbe tenderja z javno licitacijo pred TV kamerami s prenosom na TV v prime terminu. itd..

Skratka, mi se lahko izognemo ropanju naroda edino tako, da preprečimo samo možnost kraje. Edino, če možnosti ni, se ne bo kradlo, čim pa je najmanjša možnost, lahko mirno vknjižimo krajo.

Link

Ni komentarjev: