nedelja, 1. julij 2012

1742584 - predlogi za sanacijo državnega bančništva

[eliot]
2 milijarde je zgolj 20% denarja, ki ga državna uprava skuri vsako leto. Zakaj to ne plačamo in gremo naprej? Kako lahko država uniči celotno gospodarstvo zaradi 20% letne porabe?

Zakaj pa? Kaj pa s tem dobimo? Kaj pa če bi raje državno kolhozniško "bančništvo" prodali? Magari z en sam EUR, ker nas to stane natančno te tvoji dve milijardi manj. V bistvu to ni 1 EUR, temveč 1EUR + 2 milijardi. Če kaj prav razumem, je državno kolhozniško "bančništvo", vredno komaj kaj več, kot te dve milijardi, ustvarja pa letno dodatnih koliko izgube? 500 milijonov? V koliko letih bomo že v plusu, če danes podarimo to slavno "bančništvo" nekomu za 1 EUR? V enem letu? Dveh? Al bomo raje naredili disruptivnih novih 2 milijarde minusa, na dosedanjih 10 v zadnjih 20 let in na novih 10 v naslednjih 20 let?

To jebeno kobajagično "bančništvo" je treba bodisi prodati za normalne peneze, ako ide in ako se sploh kdo na tem svetu zanima za komunistično vukojebino Slovenistan in njene ogabne udbaške kolhoze, bodisi podariti za magari 1 garjav EUR, pod naslednjim pogojem:

- Tisti, ki kupi ali dobi v dar komitente teh bank oz. njihove peneze, mora za njihove vloge v celoti garantirati preko ustreznih zavarovalnih tehnik naslednjih 10 let, če ti komitenti sploh tam še ostanejo. (Če to banko v dar dobi kakšna dobrostoječa prvoklasna svetovna banka, bodo komitenti z veseljem tam ostali. Tako, kot je zdaj pa itak lahko napovemo, da bodo vsi odšli, pa če vlada not fukne davkoplačevalcem in bodočim rodovom Slovencev ekspropriativno odvzetih 2 ali 10 ali nič miljard)

Sicer pa, glede na to, da banka KBC ni pokazala interesa za dokapitalizacijo NLB udbokolhoza, (baš ćudim, hehe), je boljše od dokapitalizacije oz sanacije iz davkozavezančevega žepa, celo naslednji ukrep:

Država, kot večinski lastnik vse banke iz našega slavnega državnega "bančništva", preprosto razpusti in komitentom v celoti vrne njihove vloge. To verjetno pomeni, da bomo spušili totih 2 milijarde, ker bo, surpriz, surpriz, točno toliko manjkalo za poplačilo komitentov. Lopovi pokradli, pa zdaj prišlo na oči javnosti! Kako presenetljivo...eee...nooooot! 

Jap, res je, bomo plačali, sam bomo zadnjič plačali. Z A D N J I Č! Plačali bomo v imenu tega, da stotine tisočev naših sodržavljanov, ki so jim te prihranki vse, kar imajo, ne izgubijo svoje vloge. Vsaj razlog za pušenje je tokrat videti nekoliko bolj sprejemljiv. Ma, le, če je res zadnjič! In če zamižimo na eno oko, hehe.

KBC in država, kot solastnika, bosta recimo iz NLB potem ko poplačata vse komitente in upnike, dobila kurac od ofce kapitala iz naslova redne likvidacije podjetja, oz. točneje KBC bo silom prilik pokril svoj del izgub. No, pa bo tudi KBC dobil priliko pokazati svoje odgovorno lastnišvo. S pokrivanjem izgub iz preteklega obdobja. Cool, Nje™?

Ostale, nedržavne banke, bodo pač dobile priložnost osvojiti srca komitentnov, ki so državnemu kolhozniškemu "bančništvu" bili lojalni do bridke smrti kolhozniških bank. Če jih osvojijo, bodo zelo profitirali, nič krivi nič dolžni, če pa ne, bomo slovenski državljani svojih preko 10 milijard, al kok je tega gnara v teh državnoudbaških kolhozih znesli v avstrijske, švicarske, nemške, britanske y bogamy nekateri tudi v lichtensteinske, monaške, luxemburške in najbolj zarostani udbaški beboni celo v ciprske banke, ako ne y šyre. Recimo, med komunističnimi lopovi so zelo popularne vietnamske in kitajske banke, hehe.

Etoooo! Rešen problem.

Preden zaključim, imam še tolažilno varianto za vse PraveSlovence™, SlovenceZdnaSoda™, FakatSlovence™, ki se eto srborito zavzemajo, da moramo obvezno "obdržati državne banke v slovenskih rokah". Dobro. Ni problema. Evo predloga:

Država ima 2 milijona državljanov. Državno udbokolhozništvo kobajagi-bančništvo ima nekaj stotaužent komitentnov. Ki imajo bojda preko deset meljard v teh kolhozih. Vsi državljani, ki nočejo sodelovati v dokapitalizaciji in ne mislijo, da mora tak udbokolhoz biti v "slovenski lasti", bodo pač dobili svoje peneze in odkorakali v drugo banko. Tisti, ki pa menijo, da to "mora ostati v slovenskih rokah", se naj izprsijo in banko sami kupijo. Celo več, kar oddahnite si pizdeki kobajagi-domoljubni, nudim vam državni delež v banki za 1 EUR, pod pogojem, da sami pokrijete teh 2 milijardi za sanacijo in pošteno izplačate vse komitente, ki hočejo stran. Pošten predlog? 

Banka bi tem kobajagičnim orto-domoljubom ostala v njihovih slovenskih rokah, komitenti ne bi bili oškodovani in ostali davkoplačevalci ne bi bili oškodovani. 

Predlagam, da se najprej izprsijo člani te vlade in vsa t.i. "levica". Šušteršič in Virant in Janša in Andrejs Štajerske in oni kemtavzar-muzkontar, kak se že piše, Žerjav, in levičah Kahel, pa Semoljić, pa Kučan, pa PingvinPingvin™, prosim, da se postavite vsi v vrsto in pljunete svoj keš za sanacijo in pokrivanje izgub (garjavi 2 meljardici bojda) in izplačilo komitentnov, ki hočejo stran, državni delež v banki pa vam mi ostali državljani podarimo za 1 EUR. Ma, dobro ajt, može tudi samo 1 cent. Ma, ajde, ajde, može y đabest!

No, prosim zdaj, pa argumentirano prosim, naj mi en razloži, kaj, mimo čistega udbaško-rentarskega lopovluka, zlaganega populistično-demagoškega slovenskega nacionalnega ponosa brez listnice in sfejkane družinske srebrnine, ki ni srebrnina temveč nenehno rjaveč kos železnine, za katerega gloncanje, da bi zgledal kot fejk srebrnina, hehe, porabimo 500 miljonov EUR letno, kaj mimo teh zlaganih vrednosti nam stoji na poti, da naredimo eno od predlaganega?

Komunistične in druge rentarske navijače prosim, da se vzdržijo gaganja, ker že vem, da jim grem na kurac, tega mi ne rabijo spet tu dopovedovati, hehe, skratka, rad bi slišal komentar resnih ljudi, da se jaz - bančniški in makroekonomski teleban, končno naučim v čem je vsebovan kakšen realen, otipljiv, validen, legitimen in legalen alibi sedanjega mazohističnega garda slovenske družbe oz. politike do teh udbaško-mafijskih izgubarsko-lopovsko-plenilskih gnezd.

Link

Ni komentarjev: