petek, 13. julij 2012

1755853 - purinoli o predlogu reforme EU

[FIN-545983]
EU je v tem trenutku v podobni situaciji, kot je bila Jugoslavija konec 80. let s to razliko, da je bila Slovenija v tistem času v boljši fizični predvsem pa mentalni kondiciji, danes pa je razjedena od raka postkomnunizma.

S prvim stavkom se strinjam. Z zadnjo trditvijo pa ne. V Sloveniji še ni bilo poskomunizma. Na to obdobje še nestrpno čakamo, vsaj tistih okoli 50% Slovencev, ki se nam gravžajo v enaki meri vsi trije izmi : nacifašikomunizem.

Damjan je pa tokrat zelo lepo analitično olupil dileme EU. moje mnenje je, da za kako "vsevprek" unijo ni šans, enako kot ni bilo šans za YU, čim se je diktator stegnil v UKC.

Če nočemo vojne, je po mojem skromnem mnenju rešitev (žal) samo tole, pa še to žal malo verjetno :

1. V tesno fiskalno, bančno, politično...unijo se v prvem krogu združi samo kakih 5-7 držav, ki imajo urejeno fiskalno in politično hišo. Jasno, da okoli Nemčije, Nizozemske, Švedske, Danske in še koga. Italija (najmlajša nacija v EU) je nastala, ker je igro vodil Piemont, najrazvitejši del Apeninskega polotoka. Samo 14 % Apenincev je govorilo pribl. današnjo italijanščino takrat. Naredili so pa isto napako, kot EU. V isti čeber so zbasali Sicilijo, Neapelj in Lombardijo (vsaka podobnost med SLO in kakim Kosovom, ČG....ni slučajna).

2. Preostale članice bi imele možnost, da se sinhronizirajo s strogimi pravili tega hard core EU. Ob doseganju normativov se lahko pridružijo. Hkrati pa lahko vsaka (stara in nova) odfrči ven po hitrem postopku ob kakih norčijah tipa Križanić, grški komedijanti ali pa italijanski ostareli šarmerji.

3. Kdor želi ostati zunaj, naj ostane. Plačeval bo carine, fasal bo Schengen II in še kako jagodo na torti nacionalnih interesov, ali si pa premislil in postal normalen.

Ko bi se tole uredilo, bi prišlo na vrsto enotno sodstvo. Tu je še velika črna luknja v obliki skorumpiranih komunistićnih režimov, ki jih je kar nekaj v EU. Ampak do tega je še daleč. Morda pa le uspe, ker tole mečkanje je samo agar agar za naslednjo vojno. 

Upam, da je nekaj modrih Sapiensov le še ostalo v dezorientirani EU in bodo porinili voz naprej.

Link

Ni komentarjev: