sreda, 11. julij 2012

1752981 - kakšen bi moral biti pravi odgovor na dražje zadolževanje

Zadolževanje se nam je letos podražilo za 144 odstotkov

In? Sou fakin wot, če se je zadolževanje podražilo?! Našem narodu, ki so ga zadolžile rdečetalibanske rentarske spake iz številnih rentarsko-zadolževalskih tolp od leta 1945 dalje, bi bilo najbolje, da se ga nekak, magari s pomočjo brutalno dragega zadolževanja, še raje pa kar s kakšnim platinastim pravilom zapisanim v Ustavo povsem prepreči zadolževati.

Miselnost kamarilje, ki od pamtiveka ima oblast v tej nesrečni deželi in odkar ima oblast ne počne drugega kot izmišlja ziljon načinov kako bi enim drakonsko zasegali, da se bi šli svoje prerazdeljavalsko-rentarske orgije okrog skupnosklede in od pamtiveka troši več kot se nateče v proračun države. Davki vsiljeni 99% prebivalcem te države so že davno prestopili mejo brutalne drakonskosti, diskriminacije in aparthaida, zato jim je prostora za povišanje že absurdno visokih davkov in reketov že davno zmanjkalo in jim je za njihovo doktrino in modus vivendi poklicnih neonazisocialistov ostalo samo še zadolževanje.

Oz, pomislimo, dragi moji forumski sotrpini - kako točno se da potrošiti še več kot se z brutalno drakonskimi davki in reketi nateče v državne blagajne? Seveda da edino z zadolževanjem. In naši vampirčki so že hudo potrebni in nervozni, ker jim svojih čekanov ne uspe že tako dolgo zasaditi v narodov vrat z novim zadolževanjem. Nekdo jim preprečuje s podražitvijo. In z nezaupanjem. Ki rentarskim vampirčkom otežujeta zadolževanje. Auuuu!

Zato je v tej deželi vsaj za 200 let, še raje pa za vedno treba z Ustavo prepovedati zadolževanje države.

Mene recimo nič ne gane, če skupnost črnogorskih obrestarjev dvigne ceno zadolževanja. Jaz se, oz. svojih otrok preprosto ne grem zadolžiti, ampak raje živim in tudi njih učim živeti, če je treba tudi nekaj šteng skromneje, lepo v mejah svojih zmožnosti, zakoličenih z mojimi oz. družinskimi prihodki. Zato mi ni treba nič gagat in objokavat svojo usodo, češ jaoooo, kako so Črnogorci podražili zadolževanje, pa kriliti z ročičkami, ker kobajagi je eto konec sveta, ker se ne morem več "poceni" zadolževati.

Mene celo to ne gane, da so banke dvignile obresti. Kajti jaz se preprosto nočem stegovati in trošiti čez svoje zmožnosti.

Ja, res je, na kurac mi gre ta miselnost, češ obvezno se moramo zadolževati, pa potem vsi od politikov, preko novinarjev do zadnjega pepeta v bufeti gagajo in krilijo z ročičkami, češ, evo, konec sveta bo, saj naši kamariljniki ne morejo zadolžiti še ene generacije v daljni bodočnosti. A ni bolj normalno si oddahniti in reči, še dobro, da je neka zunanja sila tem po fritzlovsko bonvivanskim avšam oz. pokvekam preprečila da nam zadolžijo še generacijo, ki se bo rodila leta 2200?

Kako lahko naši novinarji istočasno krilijo z ročičkami in se pritožujejo nad politiki, ki nočejo uravnovesti proračuna z znižanjem potrošnje v javnem sektorju in krilijo z ročičkami objokujoč kobajagi kruto usodo, ki nam z draženjem preprečuje zadolževanje? To je shizofreno.

Ampak, v nas je bolj ali manj vse v javnem življenju že davno prestopilo v cono shizofrenega in iracionalnega, kali ni?

Link

Ni komentarjev: