ponedeljek, 9. julij 2012

1750652 - kako ozdraviti državo pred toksično brozgo naziinteresnih sentimentov

Sklep o prihodnosti bi torej moral biti plebiscitarno jasen.

Moral bi. A ni! Že, če na tem našem malem forumu vprašaš 5 posameznikov kakšen je ta, domnevno jasen sklep o bodočnosti, boš dobila 5 različnih odgovorov. Zato tudi imamo takle, kot imamo.

PS
Nacionalni sentiment v deželi, ki je tisočletja bila teptana, zdaj s tem zdaj z onim tujim nadvladnim škornjem, je pač, žalibog, patološko shizofrena. Povsem normalno! Ko Evropa stremi k ukinjanju meja in nacionalnih avlij, mi želimo v tisočletjih neizživeto The Big Fakin Nacionalno™ izživljati zdaj in ekstenzivno. In napačno! Z gospodarsko ksenofobijo do tujih investitorjev. Pa se nam dogajajo shizofrene papazjanije s privatizacijami oz. prodajami Telekoma, NLB , Mercatorja itd. 

Kar državljanu Pepetu Navadnikoviču definitivno škodi, všeč je pa samo in zgolj fritzlovskim grabežljivcem, ki svoje plenilske in rentarske in kartelne aspiracije prikrivajo z velikimi količinami psihodelično dišečega pudra, ki diši po manipulaciji z NaziInteresi™. Ki to niso! So zgolj NjihoviSvoji™ fritzlovski interesi.

In ko gre za vprašanja državne lastnine, ki sliši kobajagi na ime "nacionalna lastnina", dela politika te nacije seveda največje napake. Pravzaprav v takšnih situacijah naredi naša politika praviloma glavne oz ključne napake. Največje napake! 

Ker je vse nabito s presežnimi grmadami iracionalnosti. Pa nam razsaja odkrita in ali prikrita ekono-ksenofobnost , neiskrene privatizacije, neiskrene akcije pritegovanja pozornosti tujih investitorjev itd. 

Dodaj v to smrdljivo toksično brozgo kobajagi-naziinteresnih sentimentov še ideološke in utopijske zablode karantanske matrirahalne mize hrepeneče po napačno artikulirani pravičnosti in rdeči talibanizem boljševiških maksimizatorjev državnega, krčevit boj častilcev zla, da zlo obvelja za glorijo in dobro, pa imaš smrtno nevaren zvarek, ki bo še naprej paraliziral našo butalsko Liliputanijo.

Ta paraliza pa prej ali slej pomorila celotno nacionalno gospodarstvo, ljudje bodo pod pritiskom bede zdrknili v individualne rešitve zase in svoje družine, kot skupnost bomo razpadli na prafaktorje. Drvimo v stanje, ko bodo talibanizirani umi to državo in deželo priskutili čisto vsem, še sebi samim.

Dovolite mi, da poleg razočaranja povem še svoj pogled na rešitev. Ergo, če bi sklep o bodočnosti bil res plebiscitarno jasen bi sklep, ki reši državo pred hiranjem, bedo, bankrotom in razkrojem vsega od morale, moralnosti do kohezivnosti in gopodarsekag sistema, moral PoMojem™ biti takšen:

- Odpraviti komunajzerizem ( komunajzerizem™ je stanje duha in politični sistem ter politična doktrina, v zakone pretočena s strani rdečetalibanske rentarsko-kartelne kleptokamarilje, ki skupnoskledarstvo, nazisocializem in ksenofobni državni kapitalizem zagovarja zato, da iz vsega tega veriženja in orgijanja okrog državnih kolhozov, države, ki so jo oni ™ zasegli in zaprli v svoj ideološki gulag, lahko napaja svoje mafijsko početje in zasužnjanje 99% večine, torej zavedenih, z drobtinami kupljenih, a predvsem onih neposvečenih, in nemaziljenih državljanov Slovenije.)

- Popolnoma izgnati državo iz komercialno naravnanih gospodarskih dejavnosti, prostora, lastnine in aspekta v celoti. To pomeni popolnoma privatizirati vse, kar je danes po nepotrebnem v lasti države.

- Odpraviti sramotno fritzlovsko davčno diskriminacijo oz davčni aparthaid in prispevkovni reket, da se delo neha penalizirati in stigmatizirati, da se neha hraniti in maziliti nezasluženo rentarstvo preko nasilne total uravnilovke.

- Odpraviti sedanji rentarski pokojninski sistem, na vse socialne prispevke pa postaviti kapico. Uvesti pokojninski sistem, ki je res zavarovalno varčevanje za starost, katerega pošten izračun rente temelji izključno na masi kontribuiranih sredstev tekom cele kariere in znanstveno korektno ugotovljene pričakovan povprečne življenjske dobe, z realno izbrano starostjo odhod v pokoj, ki se uporblja za izračun polne rente, z obvezno sistemsko predvideno možnostjo predčasnega odhoda v pokoj z znižano rento.

- Delovno in vso drugo zakonodajo spremeniti tako, da smo investicijam in investitorjem zares prijazni, ne pa birokratska đamahirija.

- Shujšati javni sektor, da lahko živi z normalno količino kalorij, ne pa da spričo po nepotrebno povečanega želodca in dodatnnih maščobnih tkiv in teže, ki jo po nepotrebnem nosi, žre dvojno dnevno količino kalorij. 

- Narediti nek drastičen ukrep na področju pravnega varstva (glede zaostankov in neučinkovitosti), da se končno vzpostavi učinkovito pravno varstvo v državi, ki neplačnike in druge nategune končno učinkovito ustavi.

Esenca mojih predlogvo ej torej STOP lezilebovičkemu rentarjenju in prerazdeljevanju - VZPODBUDA & NAGRADA delu in poštenju!

No, zdajpa dajmo sami sebi odgovoriti realno, kdo misli, da uresničitev tega seznama in posledično rojstvo novega družbenega deala ni mission impossible v tej naši sedanji situaciji? Na horizontu vidim, da bo naša družba, vodena z našo politiko, raje v nedogled poskušala početi, kakor rečejo Eskimi "more of the same and already seen and already failed, expecting new different and better result." Kako tragično, kako butalsko, kako infantilno, kako pogubno!

Link

Ni komentarjev: