petek, 6. julij 2012

1748355 - kar je pač treba dodati k mnenjem tujih poslovnežev o Sloveniji

Dobro, gospoda so govorili diplomatično in pocukrano, ni kaj. Nekateri so fragmentalno dali tudi dobre, kredibilne, logične iztočnice, ma, nihče od njih ni uspel dešifrirati, da Slovenija ima predvsem en problem, ki jo izolira od poti k zgodbi o uspehu: Slovenija se utaplja v nezasluženem-neupravičenem rentarstvu in državnem rektiranju dela vprid rentarstvu.

To sprijeno početje se napaja na penaliziranju dela, ubijanju optimizma ter inovativnosti in delovne vneme. Zlo rentarstva in prerazdeljevanja je v fokusu in na pijedestalu slave, delo, inovativnost, odprtost, svoboda...so pa penalizirani, zaničevani, zlorabljani. Ta država oz. državna skupnost, je samo delu, izključno delu vsilila 60+% davko-prispevkov, beri absurdno visokih haračev in neokapičenih reketov. Delo je torej penalizirano, stigmatizirano, diskriminirano! Nagrajene so pa orgije zemonskih kartelnih klanov, rentarjev na sinekurah in podobne rabote! Tako se ne more postati zgodba o uspehu. Amen!

Ko se je globalna recesija začela, so v velikih internacinalnih korporacijah že po dveh kvartalih z negativnim trendom (takrak, ko je naša politika gagala o tem, da pri nas recesije sploh ne bo!), dobro izobraženi in natrenirani managerji pričeli uporabljati sintagmo "Spoštovani kolegi, moramo hitro shujšati, odvreči odvečno maščevje, ki se nam je nabralo, spraviti se moramo v najboljšo možno kondicijo, zbrati se moramo in delovati ves čas trezno, saj nas morebiti čaka "tek za življenje". Recesija je!"

Ko pa v Sloveniji kdo omeni vse tisto o hujšanju in spravljanju v kondicijo, ga skorajda kamenjajo. Oziroma, ko so Pahorjevi komunisti in njim lojalni rentarji detektirali, da zmnajkuje v koritu, so gaganje o krizi poskusili zvijačno zlorabiti, da narod dodano oropajo, da bi še naprej konzervirali iste prakse, isti sistem iste doktrine ista početja. Temu so rekli "reforme" in potem na vsa usta kričali, da so oni hotlei "spremembe", ma jim niso pustili. Auuu! Balkaniše švajneraj!

Za zgodbo o uspehu je treba imeti pogum in kot prvi korak, ne le razčistiti, temveč popolnoma opraviti s sramotnim fritzlovskim rentarstvom, podmiznimi klepto-orgijami in državnim reketiranjem. In balkansko nategunsko nadmudrovalno zvijačnostjo!

Seveda je takoj za tem zelo pomembno to, kar jih je več intervjuvancev omenilo - Parlament(i) in vlada(e) morajo izdelati in v življenje sprovajati strategijo, ustvariti stabilno in kompetitivno okolje za gospodarjenje, ki naj se ne spreminja kar naprej in morajo doseči, da zafunkcionira pravno varstvo.

Pogumno je tudi to, da se vsaj v korakih, najprej 20, pa še 10 pa še 10 odstotkov vseh ljudi, ki danes visijo na državnem proračunskem jošku, postopoma odpusti in da na voljo trgu dela. Magari s posebnim zakonom in sklenjenimi sporazumnimi odpovedmi z odpravninami in nadomestili za brezposelnost za več let. Izjemoma tovariši, ja, izjemoma! Eto, to bi bilo pogumno. Pogumno se naredi izjemo, da se državni proračun očisti ubijajočega balasta. Seveda je selbstferštendlih, da se mora hkrati preprečiti kakršnokoli večanje headcounta v javnem sektorju!

Alterantiva je itak, da, če se jih pusti tam, postopoma zmanjka denarja in dobijo odpoved brez vseh teh ugodnosti. Na tak ali oni način jih bo država plačevala še 2-3 leta. Pa jih dajmo vsaj kontrolirano s pozitivno naravnanim ciljem, oz. strategijo, ter ustreznimi programi za mehek prehod v gospodarstvo. Ali v zgodnji pokoj, kdor izpolnjuje pogoje (Za to moramo najprej izdelati normalno pokojninsko zakonodajo, ki ni sužnjelastniška in zgodnje upokojevanje na nižji renti sploh dopušča. Danes je ne!).

Dalje, pogumno je, da se gre v popolni izstop države iz komercialno naravnanih gospodarskih dejavnosti, saj je le to gojišče lopovluka, nečednosti in generira izgube. Država naj ta prostor prepusti zasebnemu kapitalu, oz. točneje nedržavnemu kapitalu s stališča države Slovenije. Sama pa naj skrbi za najboljše možne pogoje za gospodarjenje. Zakaj? Zato, da se znebi cca 100 milijonov izgub letno. Da se znebi milijardnih sanacij in dokapitalizacij in podobnih "zacij", ki so čisti, nenehno ponavljajoči se minus v državni blagajni, ki jemlje delovni sirotinji in daja nemarnežem in preko enelbe kolhozov in namerno preplačanih AC-križev, celo lopovom. Te kolhozi niso nikoli v svoji zgodovini v seštevku pod črto bili pozitivni! Celo tisti, ki kakšno leto so kontribuirali dobiček v proračun, v kumulativnem seštevku od nastanka do zdaj imajo minus pod črto. Wtf?

Zakaj menim, da je vse to, kar sem napisal, ipak mission impossible v SLO? Zakaj mislim, da bo Slovenija ipak raje iracionalno najprej popolnoma propadla, pa še takrat ne bo rezolutne akcije za povratek iz pekla?

Zato, ker je opustitev sramotnega davčnega aparthaida, državnega reketiranja preko neokapičenih prispevkov, nasilna uravnilovka, podmizno orgijanje na temelju državnega lastništva v gospodarskih subjektih komercialne narave in podobno, pri delu slovenske politike in številnih volivcev povzdignjeno na raven vprašanj ideologije in doktrine, ki se ji ne želijo odreči. Jasno je tudi zakaj!

Vedeti moramo, da pri teh ljudeh velja maksima: Ako ni tega, potem politika, država in skupno življenje zame nimajo smisla. To je še vedno na liniji bestialne izjave Kidriča: Naj crkne pol Slovenije, če tako mora bit, ma tudi s preostalo Slovenijo Nas™ zanima le to - rentarjenje, davčni aparthaid, državno reketiranje, državni kapitalizem, državno financirnaje Naših™ orgij . Brez tega nas ne zanima niti politika, niti država, niti bodočnost, nič. Če nam to poskusite odvzeti, bomo pa naredili revolucijo in teror! Dokler so takšne sile in tendence močne, bo Slovenija v pat poziciji in v krču hirala naprej. Btw, Edino Slovenija, Hrvaška in Madžarska v celi regiji imajo napovedan pekel gospodarskega nazadovnaj v razdoblju 2012-2014. Pri čemer je Slovenija najhujša! Klar?

Zakaj se ta recesija ravno v Sloveniji tako vidi in tako trdovratno vztraja in galopira, ter Slovenijo še bolj rine proti totalnemu prepadu? Zakaj tega ni bilo prej, saj nam vladajo iste doktrine in sile že 22@45™, right? Zato, ker je spričo optimizma nacije, po bankrotu Juge, slovensko gospodarstvo nekaj časa imelo niti ne baš na raciju in zdravi ekonomiji osnovan zagon in navidezno, z zadolževanjem kamuflirano delalo dovolj keša, da so rentarski prešiči, sicer tacajoč nemarno po penezih okrog korit, zadovoljno krulile. 

Ko je kjerkrat gospodarstvo premalo navrglo v rentarska korita, so pač zadolžili še en nerojen rod iz daleke bodočnosti, pa so spet veselo naprej krulili med tacanjem po preveč penezih ob koritih.

No, zdaj je pa zares zmanjkalo, pipice zadolževanja so se priprle, konkurenčne razmere v globalnem okolju so se spremenile in terjajo, znanje, inovacije, motivirano pamet, fit zdrava podjetja, delovno silo, ki mrzlično ne razmišlja kako bi ušlo iz tega našega boljševiškega rentarsko reketarskega pekla oz. gulaga na prostem. Mi smo torej obtičali s penalizirano in demoralizirano pametjo mladih in najbolj ključnih kadrov, ki jo reketi in davčni aparthaid izčrpavajo že 20@45™, agitprop makina pa orkestirano gaga, da so te ljudje itak "socialno neobčutljivi na reket in absurdno visoke davke oz. aparthaid". 

V trenutku, ko bi morali imeti na kmetiji 10 suhih mišičastih konj in pet veščih, zdržljivih natreniranih lopovskih psov in modrega, ter prav tako fizično fit gospodarja, imamo mi gospodarja pijanega od "zmage v ww2", ki vsako leto dvajsetkrat vse člane družine postroji, da cel dan poslušajo njegove zgodbe o junaštvu, ki so v bistvu fritzlovske morilske orgije, par debelih nerentabilnih požrešnih rentarskih prešičev, par jalovih debelih krav, ki veliko pojedo in veliko naserjejo, mleka pa dajo bore malo, pa še tistega običajno polijejo med molžo, par psov, ki so zavaljeni in vsake toliko raztrgajo kakšno našo kuro, ali mucka, ipd.

Gazda ne pusti nobenemu nič na kmetiji spreminjati, ne pusti nobene svinje, ali jalove krave odprodati, magari mesarju, hehe, kmetija pa propada naprej.

Link

Ni komentarjev: