torek, 3. julij 2012

1744650 - in kje so ob primeru izbrisanih zaj.bali politiki in birokrati

[mojateta]
Tale neverjetno moder in zrel izbrisanec, je samo rekel kar si ti želel slišati, a, ko bi mogel biti muha, bi ga videl kako že prešteva novce, zavija z očmi in se zahvaljuje Bogu in vsem svetnikom, ker so ga, ko je bil še čoban, pripeljali po Savi navzgor in ga odložili ravno na pravem kraju. med najbolj prijaznimi ljudmi na tem svetu, na kraju kjer je lahko uveljavil vso svojo potenco in nemoč in to kar oboje hkrati!

A, če so nas, kakor praviš, "ti vrli birokrati in politićarske gnjide osramotili," bomo to s sočutjem vzeli nase za pokoro in vsem petdesettisoč izbrisanim (ob ponovnem preštevanju jih bo morda celo stotisoč?!), obredno umili noge v Ljubljanici in se zaobljubili pod zvezdami, da se enkrat, v tej ali oni državi spet srečamo...

Ehhh, jezen si, upravičeno sicer, pa pretiravaš in napačno reagiraš, reagiraš emotivno in bežiš od realnosti.

PS
Nedavno sem spremljal od blizu nek sodni primer. Zelo je podoben temu in ta situacija sploh ni tako redka v sporih pred sodnijo.
Zgodilo se je nekaj takega. Človeku so dolgovali po njegovem poštenem mnenju 100 enot gnara. Bili so arogantni in ga stisnili v kot pa rekli: "Ne damo ti, čeprav vemo, da ti to dolgujemo, ko te jebe, pa nas tožI". 

Ko se je odpravil odvetniku mi je zapual, da bo terjal celo nekoliko manj, da bo je vse trotl ziher. Ko je šel k odvetniku, je odvetnik hotel, da mu razloži celoten poslovni odnos in pokaže vse popirje. Po dolgi debati, ki je razkrila vrsto, recimo jim "nepričakovanih kompleksnih situacij" se je znašel v položaju, za katerega ni sploh znal pomisliti, da obsataja. (Btw, to dokazuje, da vsak amater, ki prebere par členov zakona, ne more biti kar odvetnik, sploh pa nihče ni dober odvetnik sam sebi)

Zavoljo narave sodnih zadev je svoj zahtevek moral prezentirati v takšni formi, ki je vodila v razplet, da mu je sodišče dosodilo 8 kratnik tega, kar je on čutil, da mu dejansko dolgujejo, pa je zmagal in imel precej slabe vesti. Kako je to sploh možno? Tako, da je on bil prisiljen pod vpršaj postaviti določene prakse dolžnika in spričo rigidnosti sodnega okolja ni mogel sodniku razlagati, veš, jaz sem dober, res je po popirjih, ki so jih oni sposobni pritresti videti, da mi dolgujejo 8 krat več, ma jaz vas prosim, da vi dosodite samo 1/8, ker je meni to že ok. Odventik mu je razložil, da bo dolžnik, poleg tega, da bo sporil tudi tisto 1/8, storil vse, da ga pred sodiščem prikaže, kot nekredibilnega in da ni možno niti modro nastopiti na sodišču na način, kot si je moj znanec laično zamišljal.

Reči hočem, da se bi naši birokrati in politiki morali zavedati, da to s sodišči ni kar tam ena zajebancija, med katero se ti ne more nič slabega zgoditi, pa četudi se obnašaš totalno laično, šlampasto, kmetavzarsko, amatersko itd...Tudi to hočem reči, da če bi nekdo v trenutku, ko so "izbrisani" grozili s tožbo, alpa ko so jo vložili, moral stopiti k njim zaradi pobota in bi videli, da so te ljudje pripravljeni na bistveno, bistveno manjše odškodnine, marsikater, če ne celo vsi, tudi na dogovor brez odškodnine v zamno za druge vrste satisfakcijo. Ker so pa arogantno rinili zadeve na sodišče sedaj pušimo.

Reči hočem še enkrat tudi to, da politićarske in birokratske gnjide to počnejo izi, ker pač opletajo z mojim in tvojim po koprivah. In to je tu največji problem. Imamo nervozne kretene v administraciji države in med politiki, ki se jim pa nič ne zgodi ko zaserejo. Dokler bo tako, smo najebali. Kajti pravne zadeve niso za laike in laične emotivce, to je svet za pravnike in pravniški pogled na svet, kdor v ta svet vstopa emotivno, je že obsojen na pušenje. Tak to je in to ne kar tako - tudi pravniki, čeprav jih imam za posebne vrste foh idiote, so v sodnem okolju limitirani in ne morejo kar po svoje neki oblikovati. Za to so arbitraže in poboti. Ki jih pa ekstremne budale praviloma vedno zavrnejo. Zlasti budaletine, ki s tem mahajo s tujim po koprivah, z deanrjem korporacije recimo, alpa z denarjem države. Đabest egotripi nasilnih sociopatov, ki ji očka in mamica nista dovoljkrat v mladosti pobožali, hehe, pač.

Link

Ni komentarjev: