ponedeljek, 16. julij 2012

1757889 - zakaj se komunajzarji kot hudič križa bojijo zlatega fiskalnega pravila

[vuksan]
> Katere pa so slabosti zlatega pravila? Ali mi jih lahko kdo predstavi?

Ogromno je slabosti. Delaš napako, ker iz izkušenj osebnega gospodinjstva (morda majhnega podjetja, itd...) sklepaš na finančno politiko države. Že večja podjetja ne spoštujejo zlatega pravila. To namreč logično pomeni, da je dolgoročno stanje dolga nič. Pa si predstavljaš, da bo imel Mercator kdaj stanje dolga nič? In to hočejo ukazati državi???

Govorimo o zlatem pravilu na ravni Ustave. Hollande ima prav. Že če dokažemo, da zlato pravilo ni nekaj, kar bi bilo res vedno in v vsakem primeru vodilo ekonomske politike, smo obenem dokazali, da v Ustavo ne paše. Ustava je toga, trajna, težko spremenljiva. Fiskalna vzdržnost je nekaj, kar je morda potrebno, tri, pet, sedem let, potem si lahko privoščimo tudi več zadolževanja, saj so trenutki, ko pametni investicijski deficiti pospešujejo rast. Poleg tega v krizah delajo avtomatski stabilizatorji-nadomestila, itd...

Še važneje: Ustava naj bi bila politično nevtralna, zlato pravilo ja pa izključno desna ideja.

Države, ki se zadolžujejo v svoji valuti in imajo centralno banko s polnimi pooblastili, ne morejo imeti defaulta na obveznice. Denar se enostavno natisne. V depresijski ekonomiji tiskanje denarja ne povzroči inflacije.

ZDA, Japonska, VB, ne bodo nikoli imele defaulta, čeprav so katastrofalno zadolžene. ECB se mora otresti nemškega vpliva in tako bo tudi tukaj.

Ja, ja, vam komunajzarjem je največja groza, če vam kdo prepreči blefersko-nategunsko zadolževati bodoče rodove in jih s tem v sužnje svetovnih obrestarjev spreminjati.

PS
Lepo je, da priznaš, da komunajzer ideja ni šparanje in življenje brez dolgov, znoraj tistega, kar pridelaš. Vaša ideja oz. aspiracija, modus vivendi in modu operandi je blefiranje, da je vaš utopistično-rentarski sistem ZgodbaoUspehu™. Takšnih pufarskih "zgodb o uspehu" vidimo zdaj v Sloveniji kot listja in trave. Bonvivanski bebci so se zadolžili, vzeli na lizing in dolg vse od hiš, preko avtov do jaht, celo nekekšne vile v Španiji so si šli kupovati, hehe, zdaj pa niti za burek več nimajo. 

Lansko leto sem imel priložnost poslušati mlado deklico staro 22 let ko je v reki solza preklela lastnega očeta, ki je celi družini risal risanke in jim zlagano-udobno življenja farbal v psihodelične odtenke rožnate barve, potem pa bum iz nebes drito v pekel blatnega močvirja družbenega socialnega dna. Rekla je: "Raje bi imela ene kavbojke in superge, kot pa to, da zdaj niti šole več ne bom mogla končati, saj bom morala iti obirati hmelj da preživimo, pa še preseliti se moramo, ker nam bo banka hišo zasegla. Zakaj nas je lastni oče v tako nesrečo spravil, je hlipala revica, ki se ji niti sanjalo ni kako bleferska umska sirota je njen lastni oče.

P:
Ne samo zlato pravilo, jaz bi zaradi vas blefersko-rentarskih y bogamy takisto reketarsko-mafijsko-fašističnih komunajzarov, v Ustavo dal še platinasto pravilo, s katerim bi preprečil pobirati več kot 20% davkov, pa na prihodke družine do določenega nivoja izraženega v "potrošniških košaricah raznih" bi vam sploh onemogočil pobirati davke, pa prepovedal bi vam prispevkovno stopnjo nad določenim procentom, kakor bi vam takisto definiral in z Ustavo kar zapovedal kapico in flat davke, itd, ipd.

No, ko bi bilo vse to lepo zakoličeno, bleferstvo, rentarstvo, zadolževanje, davčna diskriminacija, davčni aparthaid in podobne svinajrije pa trajno z Ustavo preprečene, bi jaz živel življenje skoraj 100% pomirjen in brezskrben. Čisto vseno bi mi bilo ali je na oblasti slinast priložnostni skupnoskledar iz SDS ali orto zagovedan genetsko pogojen pravoverni skupnoskledar iz Kompartije™. Kajti Ustava bi jima obema preprečila fašizem, diskriminacijo, reketarjenje, zajedalstvo in ves preostali arsenal zlodel, ki so danes utemeljeni in napajani iz zadolževanja in brutalno visokega diskriminatornega obdavčevanja.

Link

Ni komentarjev: