torek, 31. julij 2012

1774221 - nauk nekega Bučarja

Nauk nekega Bučarja

Jebiga, Karlo, ne bi bilo slabo, če bi tudi ti razmislil, da bolj neposredno poveš v čem je problem Slovenistana. Razen, če se do tega še nisi dokopal, kar ti pa tudi ne bi bil ravno kompliment. Evo, sreča je tako hotela, da je nekdo par dni nazaj citiral to, kar sodi v arsenal "it takes one to know one":

(France Bučar, Usodne odločitve, Prva izdaja, Časopis za kritiko znanosti, Ljubljan, novembra 1988):
"Državna uprava je “očiščena vseh meščanskih vplivov”, saj je po leninistični recepturi po prevzemu oblasti treba do temeljev razbiti dotedanji stari državni aparat in na njegovih ruševinah zgraditi čisto novega. Vsekakor morejo vsa vodilna mesta v taki upravi zasedati samo člani partije. Sicer pa uprave v pravem pomnu leninistična država niti ne pozna, čeprav se njen birokratski aparat naravnost postoteri v primerjavi z meščansko državo. Uprava je v leninistični državi spremenjena v izvršilno orodje partije, odločitve o njenem delovanju se sprejemajo na političnih ravneh. (str. 179)

Ni sposobna (leninistična država) odgovarjati na spremenjene razmere v svetu in na nove zahteve sodobne družbe. Na velik del teh zahtev se leninistična država sploh ne ozira, kolikor zadevajo drugačen odnos do njenih državljanov. Do državljana, ki naj bo predmet manipulacije, ni treba imeti posebno občutljivega odnosa. (Kaj vse so počenjale te države npr. s kmeti, ki pa so bili v revoluciji ali pri nas v NOB glavna opora partiji, da je prišla na oblast!) Del teh zahtev, ki se odraža v zahtevi po večji demokraciji in pravni naravi države, je za leninistično državo nesprejemljiv, ker so v neposrednem nasprotju z monopolom oblasti partije. Del teh zahtev pa je takih, da kratkomalo ne more mimo njih. Država ne more funkcionirati, če ni sposobna reševati nekaterih življensko pomembnih vprašanj, od katerih je odvisen njen obstoj. (str. 179)

Ker je na manipulaciji z ljudmi mogoče zasnovati in vzdrževati partijski avantgardizem in s tem obstoj leninistične oblasti, manipulirati pa je mogoče samo z ustrahovanimi, življenjsko in gmotno odvisnimi ljudmi, je fizično in ekonomsko ustrahovanje temelj te oblasti. Brez takega ustrahovanja se ne bi mogla niti za hip vzdržati. Čeprav je teza o odmiranju države ena sila pomembnih postavk v katekizmu leninizma, ima samo propagandni pomen. Če bi leninistična država le za trenutek nehala obstajati, je leninizma takoj in nepreklicno konec. Država je namreč nosilec tako fizičnega kot ekonomskega ustrahovanja.

Volilni sistem določa leninistična partija sama. O kaki neodvisnosti sodišč sploh ne moremo govoriti – razen morebiti kakih civilno pravnih razmerjih, kjer je država nevtralna – saj so sodišča eno najbolj pomembnih orodij njenega terorja: ustvarjajo naj zakonito podlago za njeno fizično nasilje. Kazensko zakonodajo ima država povsem v svojih rokah." (str. 178-179)

Če komu ni dovolj razvidno, kaj je tu moja poanta, pojdimo lepo po vrsti. Najprej potegnimo vun iz zgoraj citiranega teksta na čistino, da bo bolje vidno to:

Ker je na manipulaciji z ljudmi mogoče zasnovati in vzdrževati partijski avantgardizem in s tem obstoj leninistične oblasti, manipulirati pa je mogoče samo z ustrahovanimi, življenjsko in gmotno odvisnimi ljudmi, je fizično in ekonomsko ustrahovanje temelj te oblasti.

in to:

Če bi leninistična država le za trenutek nehala obstajati, je leninizma takoj in nepreklicno konec. Država je namreč nosilec tako fizičnega kot ekonomskega ustrahovanja.

in to:

"Državna uprava je “očiščena vseh meščanskih vplivov”, saj je po leninistični recepturi po prevzemu oblasti treba do temeljev razbiti dotedanji stari državni aparat in na njegovih ruševinah zgraditi čisto novega. Vsekakor morejo vsa vodilna mesta v taki upravi zasedati samo člani partije.

Skratka, slovenski novinarji izhajate večinoma in večji del časa iz napačnih predpostavk, ki so posledica vaše pozitivistične miselnosti (če se ne ukvarjamo z onimi rdečetalibanskimi žurnalisti, ki so odkrito na strani zla, navijači in zlobni z namenom), ena izmed katerih je, da ima Oblast™ agendo, katere jedro je intencija, izboljšati blaginjo vseh individuumov v družbi, povečati osebno svobodo in neodvisnost ljudi - državljanov. 

Ne bi mogli narediti večje napake, kot neselektivno predpostaviti to za vse politike, vse politične opcije in vse države na svetu naravnane tako. Kar počez. Enako za Nemčijo in Slovenijo, Enako za zares liberalne demokrate UK in komuniste-fašiste Slovenije. V Sloveniji pa to ne moreš varno predpostaviti skoraj za nobenega trenutno aktivnega politika oz. aktivno politično doktrino na sceni! Zlasti ne za one doktrine, ki so tu že 20@45.

Kajti, Bučar ima prav, koder je na oblasti oz. in ćarđ komunistična ideologija, režim, doktrina in program, cilji niso to, kar sem prej naštel, temveč ravno nasprotni. CIlji so v revščini uravnani odvisniki od državne miloščine, da bi na vrhu lahko stala inu obstala kamarilja, ki potem v roli malih tuzemeljeskih bogov deli plen med maziljence lojalne režimu in revščino med obubožano in odvisno rajo, kateri ne pozabi dotajčevati, da so drobtinic bili deležni po milosti kamarilje, ki da je za male človečke, ter hkratnega ustrahovanja, da bi v primeru, da raja podpre kako drugo opcijo in doktrino, zlasti kakšno, ki je za resnično osebno svobodo in svobodo trga, bili deležni še manj oz. kar ničesar. Ustrahovane in prestrašene množice so pa kot najmehkejši kit godne za gnetenje in oblikovanje njih duš po podobi fašisto-komunistične kamarilje.

Dolgo sem se upiral zaključku, da rdečetalibanska kamarilja Slovenistana v bistvu orgazmira na trend osiromašenja množic. Dolgo sem se upiral recimo tezam podobnim onim od meni tako zelo cenjenega profesorja Vehovarja, ki je že davno tega izrekel in zapisal, da je pavperizacija ljudstva načrtna in sistematično namerna. Njegovi tezi naproti sem postavljal svojo, da tu ne gre baš za take vrste iracionalnost, malicioznost in (bognedaj sem si misili, takšno mnenje bi bilo res bolano, hehe), celo hostilnost do blagostanja in prosperitete ljudstva, temveč zgolj za boj za oblast brez skrupul. Še to sem si v svojem zanikanju izmislil, češ, da je "vsaki oblasti cilj prosperiteta, saj več prosperitete za državljana povečuje državne prihodke, kar posledično naredi položaj in življenje oblastnika bolj udobno in idilično, njegovo moč in nobleso pa večjo." Napaka!

Kamariljnik Slovenistana, ki zasleduje rdečetalibansko (Bučar se je dobro izvlekel z begom v ime "leninistično", hehe. Kera fora zdravljenega kumunajzarčka, ki živi v svojem zanikalnem paralelnem vesolju) totaluravnilovsko rentarsko-reketarsko doktrino, je že davno, davno poštekal, da v njegovi doktrini ni mesta za prostotržnost in prosto pot k maksimizaciiji vsakršne svobode in blaginje na osebni ravni, da nima znanja, sposobnosti in volje niti ej realno fizično v naravi sploh možno uravnati folk v enaki blaginji, zato se je osredotočil na drugi konec palice in folk uravnava v enaki bedi. In temu - bedi namreč, agitpropovsko nadel ime blaginja.

In ader wordz, čas je, da slovenski žurnalisti nehate z zatekanjem v zanikalni gard in bobu rečete komunajzerizem. Kakorhitro uidete samoslepilnemu zanikanju krute realnosti, bodo zadeve sedle na svoje mesto in ne boste več nerezonsko in neselektivno vsem politikom in politikam in doktrinam in programom, kar po defaultu pripisovali intencijo oz. prizadevanje za prosperiteto in blaginjo. 

Ne, Karlo moj, enim politikom, enim doktrinam to ni cilj, celo ravno nasprotne cilje ima. In ravno naloga vas novinarjev, a ne samo vas, je, da to politiko razkrinkate in dezauvirate, saj se svojih pravih ciljev ta politika, seveda da nima jac niti ni blesava javno in odkrito razkriti. Zato tudi gaga poljubno tako, kakor, da bi bili v raju na zemlji, pa se ne ustavlja ori kolenih, ko naivnemu naordu dviguje krilo, pa laže do maksimuma in naprej. "Laž je nesmrtna duša komunizma", je rekel nek umen Čeh, hehe.

Tako kot v onem vicu, ko prodajalec avtomobilov v salonu znamke Zastava pritrdi vsakemu vprašanju kupca po fičerjih najnovejšega modela Zastave "confort", konča se pa z vprašanjem: "... ma, da nije ovo neka zajebancija?" in odogovorom prodajalca: "...e, pa vi ste prvi počeli?". 

Slovenski oblastni kamariljnik ve dobro na kaj se narod oz mali človečki Slovenistana ložijo. In jim to kar bi radi slišali tui verbalno - retorično naložijo. Agenda jim je pa v resnici takšna, da ta moment ga ni bolj srečnega človeka v državi od tovaripša Lukšičašenka, ki si mane roke in javno najavlja, da "jeseni bodo na voljo vse opcije, tudi najbolj radikalne", ker Slovenija drvi v bedo in bo meso kmalu voljno, da ga tovariš Lukšičašenko oz asistenci murgljske prelature v koaliciji z uradno posvečenim in maziljenim naslednikom rdče dinastije tovarišem Zokijem Yong Il Kutshashekom, porine v še globlji "socializem", beri odvisnost in uravnanost v enaki bedi. Makarovičke, pirjevci, in celo neki obskurni vidmarji in kar je še takšnih namernih in nenamernih slovenskioh "intelektualcev", pa bodo tovarišem lukšičašenkom asistirali gagajoč z uporabo zamenjave tez- "Bolje da jemo travo, kot da smo sužnji 'neoliberalnim' tujim kapitalistom". Kako že je govoril Tovariš Goethe o onih sužnjih, ki zase zmotno mislijo, da so svobodni, a v resnici niso? Junouvotajmiin?

Link

Ni komentarjev: