ponedeljek, 16. julij 2012

1757863 - razmišljanja o predlogu davčnega pavšala

Jap. Spet je politićarskim cagavčkom in preštevalcem fižolčkov in fovšljivcem in drobnjakarjem zmanjkalo poguma in državniške modrosti. Fakin pričakovano. Nikakor pa razumljivo. Še manj pa sprejemljivo.

Odlično idejo, odlično iniciativo so zavozili s prenizko postavljenim pragom. 500 jurjev, ali še raje milijon bi bilo veliko bolj učinkovito in vzpodbudno. Če bi ga pa nekoč v bodočnosti oplemenitili s flat tax tudi nad tem pragom bi pa sploh bilo fino.

Tako je nekoč bilo tudi z dohodnino in obveznimi (vsiljenimi) socialnimi prispevki. Če bi stopnje, predvsem pa pragi bili drugačni in če bi bila obstajala kapica na socialne kontribucije, ki zato ne bi reket postale, bi bili normalni in s svetom primerljivi, tako smo pa dežela strahopetnih, drobnodušnih preštevalcev fižolov in fovšljivih butalcev, ter seveda tudi mafijskih fritzlovskih reketarjev najslabše vrste, ki jim je politična modrost in modra državniška drža pač španska vas.

PS

Dámy a pánové, obálkujem takto: Ko bodo nekega dne končno uvedli kapico, bo prav tako zmanjkalo poguma, politične modrosti in državniške drže. Let me guess....jap...Prag bo napačen in neuporabno nastavljen, učinki pa medli, splošna nedojebanost ukrepa pa z Lune s protimi okami raz-vidna. Skratka, spet ena politićarska neiskrenost-v-iskanju-normalnosti in spet strahopetnost.

Link

Ni komentarjev: