ponedeljek, 2. julij 2012

1743476 - blišč in beda subvencij

[mihelic]
Zdi se, da bi moralo sedaj že celotni Sloveniji biti jasno, da je potrebno državna in paradržavna podjetja prodati. Drugače se te politične orgije ne bodo nikoli končale. Enostavno je preveč golazni, leve, desne, črne in rdeče, sive, ki se je specializirala, da izčrpava ta podjetja za svojo korist. Potem pa še subvencije podjetjem črtati.
Primer:
Se spomnim pred 4 leti razpisa za modernizacijo it opreme v podjetjih. Če si nakupil nad 100.000 evrov računalniške opreme, si prejel 50% nepovratnih sredstev. In si prejel vsaj 50.000 evrov darila od države. Če pa si kupil za manj, npr. za 5.000 ali pa za 70.000 eur, pa so ti delno subvencionirali obrestno mere kredita. Spisano za izbrance.

Tako je. Glede na krizo in našo vobčo situacijo, bi tako ali tako najprej za nekaj časa morali povsem ukiniti subvencije. Nema, bre, ajde sikter!

Da pocrkajo raznorazni pizdeki s sumljivimi firmami s še bolj sumljivimi poslovnimi modeli, ki de facto nikdar niso funkcionirali niti bi sploh lahko kdaj funkcionirali, da pocrkajo pizdeki, ki so se specializirali, da živijo predvsem od tovrstnih đabest penezof iz davkoplačevalske blagajne. In celo iz sposojenega denarja države, kar je nazadnje na veliko počel Pahor in to početje je seveda da absurd, zdaj pa isto hoče početi tudi mali nazi-social-kmetavzarski pizdek Radovan Buzdovan Žerjav Talibanković.

Ko mine to, recimo mu deratizacijsko tamponsko obdobje, pa država sme pospeševati gospodarstvo samo na en način. Pizdeki, ki bi radi kakšne olajšave, oz. davčne odpustke, naj najprej v državno blagajno pritresejo ustrezno povečane davčne prihodke od njihovih domnevnih duper-duper poslovnih zamisli. 

Ko je denar že sedel v državno blagajno baš v formi davkov na dobiček, potem lahko pod določenimi, za vse enakimi pogoji dobi pizdek refundiran t.i. "rebate" v višini maksimalno polovice dodatno vplačanih davkov na dobiček, kar podrazumeva, da baš za to pospeševanje obstaja konsenzualen družbeni interes. 

Če je recimo prej plačeval 100 milijonov, zdaj pa 120 letno davka na dobiček, lahko dobi refundirano 10 miljonov. Kdor pa nima povprečno letno vsaj 8% dobička v zahtevanem recentnem obdobju, pa sploh ne more dobiti rebate. Etooo. Adijo nebulozni projekti rentarjev, adijo sumljive firme s sumljivimi poslovnimi modeli. 

Gre v bistvu za nagrajevanje enakih izvornih trditev poslovnežev in wanabe poslovnežev, kot v tem aspektu cirkulirajo danes, ma ipak bo vse povsem drugače. 

Recimo, da za validno in kredibilno vzamemo naslednjo situacijo: Ako mi država da odpustek v višini 10 milijonof, bom jaz odprl toliko in toliko delovnih mest, pa promet bom dvignil za X meljonof, pa davčno osnovo bom dvignil za toliko, da bom državi plačal 20 miljjonov več v davkih od dobička, do sedaj sem pa imel vsako leto najmanj 8% dobička od katerega sem državi plačal davke na dobiček, itd.

Dobrooooo, bravo, bravo, good doggy, ti kar investiraj in izvedi vse to, kakorhitro vplačaš 20 milijonov letno več v davčno blagajno, ti bomo na koncu leta 10 vrnili. Pošteno?

Danes pa to v realnem življenju Slovenistana izgleda tako: vse prej omenjene obljube in nebuloze se pojavijo v nekšnih formalno priloženih popirjih, država daruje posvečenim pizdekom 1,8 meljarde letno, za kar bi po mojem načelu morala najprej dobiti 3,6 miljarde več davka na dobiček, v realnosti pa država dobi nič davka na dobiček od teh pizdekov, ampak zgolj zmeče noter 1,8 miljarde. Đabest! Konča se pa tako, da nekateri pizdeki zgolj pokurijo državne peneze za slabe ideje, drugi pa malo po bonvivansko kurijo, malo pa celo operejo v tujini po načelu "mi gradimo Gibraltar - Gibraltar gradi nas", potem pa od opranega nekaj dajo politični mafiji, kamor sodijo tudi črni fondi političnih strank.

Če tega ne znamo 1000% varno narediti, na način naknadnega nagrajevanja za de facto dosežen davčni-dobičkovni rezultat, ki je edini, ki državo zanima, kakor sem tu predlagal, potem je edina rešitev, da državne subvencije v našem Kleptostanu ostanejo trajno prepovedane. 

Tako, kakor je danes, je to navadna blasfemija in absurdno vulgarno brezbožno fritzlovsko plenjenje po superhikovskih načelih malih podalpskih reketarsko-rentarskih fritzlov. 

Letno se revežem, ki prihodujejo iz dela prisilno zaseže za 1 miljardo preveč davkov-drakonskih haračev in prispevkov-reketov, v breme taistih revežev in njihovih potomcev že v naprej obsojenih na suženjstvo, se država še dodatno zadolži, posvečenim barabam se pa da nekaj miljard šenka, nekaj se jim dovoli pokuriti za glupe projekte in poslovne iniciative, ostalo pa zagonijo sinekure preobsežnega javnega sketorja. 

Kaj počnejo?

Ropajo reveže in dajajo rentarjem in lopovom raznoraznim. Naši poltiki superhikirajo zakamuflirani v robin hoode. In tako pridemo do vprašanja kakšen je alibi politične kleptokamarilje? Da vse to počnejo v imenu taistih ropanih revežev. Bogtenimarad! To je žaljivo temeljni zdravi kmečki pameti, bi rekel tovariš Žerjav , dekliški priimek Talibanković, Nje™.

Link

Ni komentarjev: