sobota, 7. julij 2012

1749629 - o zapletih glede pokojnin iz proračuna

Glede generalne trditve ima Bršičič absolutno prav. To pišem že zelo dolgo tu na forumu. Pokojnine ljudi, ki so delali v socializmu (in bogamy tudy zdaj, ko počasi prihajajo v pokoj hibridi in ko bodo nekoč prišli na vrsto tisti, ki so delali izključno v drugi inkaranciji socializma v Kranjcef), bi smele biti izplačane temeljem kontribucij, torej iz pokojninske blagajne, maksimalno nekaj več kot milijardo, glede na revalozirane vrednosti njihovih dejanskih kontribucij iz časa socializma. Btw, V Bosni so pred letom 1991 imeli pol nižje plače kot Slovenci. Povprečno! Njihove pokojnine, ki ne poznajo teh slovenskih komunističnih svnjarij so cca 60 EUR. povprečno. Podobno ej v Srbiji. Ergo, to pomeni, da bi slovenske smele biti maksimalno 120. Povprečno!

Država, ki letno nabere 3,2 miljardi iz tekočih kontribucij sistema PAYG, nikakor ne more imeti težavo iz te blagajne izplačati to cca malo več kot milijardo. Z drugimi besedami, PAYG blagajna ima trenutno, vse od leta 1992 presežek (ki ga bomo kmalu krvavo rabili, ko začnejo v pokj odhajati hibridi in čisti after-1991 delavci, ki so delali in kontibuirali veliko večje realne znske po letu 1992, če se meri tako, da se od tekoče vplačanih kontribucij odšteva rente izračunane temeljem upravičenj neposredno na temelju kontribucij.

Ker je pa njihova plača bila, ne po njihovi krivdi, en tak iz riti komunističnega politkomisarja potegnjen pa zmanipuliran netržno določen znesek, določen poljubno voluntaristično po totalitaristični kliki, jim na cca 120 EUR povprečne pokojnine, kolikor smejo prejeti iz tistih kontribucij, pripada po mojem, še "dodatek za osebe, ki so bile žrtve totalitaristične manipulacije", iz socialne blagajne, kakršnega je korekcijsko za vzhodne Nemce določila Nemčija, ko sta se Vzh in Zah Nemčija združili.

Če je danes povprečna pokojnina v SLO 620 Eur, potem bi jim povprečno iz sociale morali dodeliti 500 EUR po glavi. Iz proračuna in ne iz pokojninske blagajne! In ja, tovariši boljševiki, to ni isto, dasiravno oseba dpbi enak mesečni prejemek!

Razen tistim, ki niti v socializmu niso nič kontribuirali v pokojnisko blagajno. Njim bi pač, če nimajo drugih prihodkov in likvidnega premoženja, dali nič iz pokojninske blagajne pa bi bili prejeli zgolj socialno pomoč, karšno si država lahko privošči in le ta zagotavlja minimalni standard.

No, to s pokojninami zaposlenih v JLA ga je pa Brščič pravno gledano močno pihnil, saj so recimo tudi kuharji slovenski državljani delali v kasarnah JLA v Sloveniji, njihovi prispevki so pa šli na enak način v neko recimo da "beograjsko evidenčno vojaško blagajno". Čeprav dvomim, da JLA sploh ima smisla določevati teritorialnost, ker gre za eksteritorialno pravno entiteto, ki je bila vezana na Jugoslavijo oz je bila del njene pravne entitete in je toliko ljubljanska kot beograjska in sarajevska in zagrebška itd.

Če Slovenija plačuje, temeljem sporazuma seveda, pokojnine nekdanjim gastarbajterjem v Nemčiji in iz Nemčije dobi kompenzacijo v sorazmernem deležu, potem temeljem sukcesije mora, tako kot to počno druge države z območja nekdanje skupne Juge, plačevati pokojnine svojim državljanom, ki so delno ali v celoti delali v JLA, delno ali v celoti na našem ozemlju in se s temi državami dogovoriti v sukcesijskih pogodbah, za kliring tovrstnih kompenzacij.

Niso te ljudje, sedanji državljani Slovenije, ki so tam delali, osebno krivi, da je nekdanja skupna država razpadla. Kakšna barbarska logika je to, jebenti? 

To bi bila fritzlovska svinjarija, tisočkrat hujša od one z ubrisanimi, če se bi breme izterjave svoje pokojnine prevalilo na neko kuharico, ki je delala v recimo vrhniški kasarni. A ona naj gre na sukcesijske razgovore z Beogradom, al kak? To bi bil absurd in barbarstvo brez primere. 

Končalo se bi pa spet na ESČP in jaz kot davkozavezanec bi spet moral plačevati zamudne obresti za budalaste ideje nekih pizdekov, ki so na nepravi način obremenjeni z JLA. Takšni pizdeki ravnajo enako z žensko s katero najprej živijo 20 let, zaplodijo par otrok, se ločijo, potem pa bi njo in otroke, ki so ji pripadli, pognali na cesto brez vsega. Nea gre to tako fritzli slovenistanski, nea gre, jebiga. Pa prosim opletajte s svojim po ESČP koprivah, ne pa z mojim, jebemvammater škodljivsko! Amen!

PS
Tudi za Enelbe orgijo nazisocailističnih fašistov bom na koncu Rvatom plačal jaz - The davkoplačevalec. Vse z obrestmi, mamico vam jebem, vsem Vam™, ki me kobajagi ščitite!

Link

Ni komentarjev: