četrtek, 1. november 2012

1863489 - kratek povzetek slovenske in hrvaške zgodovine v zadnjih 20 letih

[HrvaskiGost]
Pricate gluposti. Nije Atlantic Grupa u vlasnistvu Hrvatske Drzave nego privatnih dionicara. Kad citam ove komentare vidim da izmedju Hrvata i Slovenaca i nema neke bitne razlike - oba naroda su jalna i ljubomorna. Hvala bogu da Atlantic dobro radi. Samo neka je vise takvih! (Hrvatskih ili Slovenskih - svejedno!)

*****
Tako je. Bravo maestro.

PS
Jedina razlika između Rvata i Slovenaca je, da su u Rvata recentnih 22 godinice većim dijelom vladali Adeze kleptoidi a la DrkSanader, koji su kobajagi ne-komunisti, dočim su u nas Slovenaca u istom periodu vladali u glavnom kompartijski kleptoidi, koji se doduše pokušavaju prodati za nekomuniste, jer su oni kobajagi 1991 sami "sestopili z oblasti", auuuu, te istovremeno insistirati na ortokomunjarstvu, kojega su puni zakoni moje dežele.

Pecednik je u Rvata najprije bio đeneral Francek, koji je nekada bio Titov đeneral i uzorit komunist, pa se Srbima i drugu Titi nije svidilo, da je preveć Rvat. Pa ga izobćilo. Pa se silom prilika našo izvan Kompartije. Po nacionalnom pitanju.

Kad je Francek odapeo, njega naslijedi precednik baš-komunjara Mesić zvani Štefek The debele obrve, koji je kobajagi bio disident, a sada se ponaša kao komunistički taliban, dočim je u nas Slovenaca precednik sve vrijeme komunjarski taliban i to uvijek onaj Slovenac, koji je trenutno baš ponajveća komunjarska talibančina.

Šta se poreza, prireza in doprinosa i sličnih za obične ljude krucialnih aspekata života tiče, tu opet nema bitne razlike, obije su države u tom smislu komunističke nasilno-uravnilovske đamahirije, koje umjesto poreza prakticiraju harač i umjesto doprinosa reket, doduše Rvacka je ipak malo manje đamahirija.

Rvacka je isto tako nešto više slobodnotržišna, pa eto ima i likove kakav je ovaj vlasnik Atlantik grupe, šta je u nas Slovenaca skoro pa nepostojeće, ako izuzmemo Akrapoviča i par likova, jer mi od relativno imućnih imamo samo crvene tajkune tipa Rigelnik i Janković.

Slični smo i po tome šta smo i jedni i drugi debelo gospodarsko u kurcu, s tim, da se meni iz moga kuta gledanja čini trava u susjeda Rvata ipak malo zelenija, pa ćete vi ipak prije iz krize nego mi, jer ste već dotaknuli dno i doživili svoj near-death experience, hehe. Doduše sporo, ali ipak je vaš put moguće samo i izključivo na gore prema površini i zraku. Mi još uvijek u prostom padu tonemo prema blatnome dnu kojemu se dubina ne zna.

Link

Ni komentarjev: