četrtek, 15. november 2012

1880088 - 7175S in Miran77 o učinkih balkanizacije in komunizma v vzhodni Sloveniji

[7175S]
Spoštovani JPD, pojdite enprat v to naše Pomurje in si dobro oglejte naravne danosti teh krajev, potem pa na osnovi tega pa enkrat za spremembo pripravite neko uporabno študijo, kaj se da v teh krajih narediti. V Pomurju imajo sonca v izobilju, skozi to pokrajino teče ena najbolj vodnatih rek v Sloveniji, imajo v izobilju toplih vrelcev in rodovitno zemljo, tako da bi lahko prehranjevali celo Slovenijo z žiti ter sadjem in z zelenjavo, kajti na sončnih gričih bi s pomočjo namakanja lahko uspevalo sadje namesto trte, ki te Pomurce le opijanja. Toda te ljudi so takšni zabušanti in vsemogočni teoretiki komunistične doktrine, z dvemi levimi rokami, kot je murgelski boter in ekonomisti tipa Mencinger, prepričali, da je edina alternativa zanje komunistično tovarniško gospodarstvo tipa MURA, ki je na koncu propadla zaradi svoje nekonkurenčnosti in samozagledanosti. Danes te iste Pomurce prepričujete, da naj le delajo v Avstriji, in da jih grda država in grda desna vlada odira z davki. Na koncu pa se rezultat dela v Avstriji, torej ves zaslužek prelije v prevelike hiše, ki rastejo kot gobe po dežju in jih zidajo ti pomurci ne vem za koga, ostanek pa investirajo v vinograde, da se ga lahko zadanejo, kadar jim paše, o podjetništvu in o intenzivnem kmetovanju z namakanjem in ogrevanjem s toplo vodo pa nihče ne razmišlja, s kmetovanjem naj se ukvarjajo kar oni "butasti" Avstrijci, mi bomo pa te pridelke kupovali v Lidlu, Hoferju in Sparu.

Odlično, odlično, odlično.

Če bi blo Prekmurje del Avstrije, bi blo danes obdelano v nulo, od Cankove do Lendave, od Hodoša do Müre. Pridelovali bi žito, koruzo, bučno olje, sadje, imeli bi sončne elektrarne, geotermalno energijo, toplice, kmečke turizme, ljudje bi živeli spodobno in bogato življenje... Sploh pa se ne bi šli več nekakega kolhoznega socializma in sploh ne bi nikoli več volili za KučanTuerka.

Dokaz? Dajte se enkrat peljat čez avstrijsko stran meje, po nekdanjih slovenskih štajerskih vaseh Lučane (Leutschach), Arnež (Arnfels) in Gomilica (Gamlitz). Glejte in se čudite. To je najbolj severozahodni del Slovenskih Goric, ki je po 1. svetovni vojni pripadel Avstriji. Toda danes... Razlike med našim in "njihovim" delom Goric skoraj ne moreš razumeti.

Težko je verjeti, kaj sta tej naši lepi deželi naredila balkanizacija in komunizem, ampak dovolj je samo bežno primerjati dele nekdanjih slovenskih dežel, ki so se znašli na obeh straneh meje, pa človek dobi kar presneto dobro sliko o tem.

Link

Ni komentarjev: