petek, 9. november 2012

1874032 - Neuvrscen o temeljnih napakah pri organizacijah TV predvolilnih soočenj

Nekaj hudih failov od vseh dosedanjih soočenj, ki gredo na roko predvsem prvemu favoritu. In dvomim, da bodo nocoj Bobovniku pustili karkoli izboljšati.

Če že pogrevajo Türkove drugorazredne teme, bi lahko za primerjavo navedli kar avstrijsko Koroško (bojda "zaplankano", "ksenofobno", "neonacistično" in naj me kakšen Metelkovec še korektno dopolni) pribl. dve desetletji nazaj. Takrat je Haider nekaj pohvalil Hitlerjevo zaposlovalno politiko. In moral nemudoma spokati iz glavarske palače.

Glede tistega luksuznega poleta v Sarajevo bi ga morali raje povprašati, kaj je Slovenija imela od tega. Če dokaže, da je bilo za vsaj 200 tisočakov takojšnjih koristi, aloe mu vera. Če pa ni sposoben zmutiti tega, pa bi ga takoj povprašali, ali se res ni mogel s sogovorniki pogovoriti kar po "skypu" (videokonferenčni zvezi), kot je vedno bolj navada v poslovnem svetu. Če bi bili res zlobni, bi ga naravnost po greenpeacovsko še podučili o ogljičnem odtisu tega izleta.

Glede pomiloščenega dealerja. Türk se je izgovoril, da je pač videl izvid z mnenjem, da oni ni sposoben iti za rešetke, temu je verjel in to naj bi bilo to. Ajde, vsi vemo, kako je s temi zdravniškimi "opravičili". Ampak zakaj ni takoj ob razkritju dejanskega zdravstvenega stanja zahteval revizije pregleda in nato predlagal, da se zaupanja nevrednemu zdravniku takoj odvzamejo izvedenske pristojnosti. Hkrati bi ob tem obvestil še novo vodstvo zdravniške zbornice, naj razmisli o odvzemu licence.

Türku so pustili v nedogled nakladati o svoji karieri v samem vrhu OZN. Nihče pa ga ni vprašal, kaj je od tega imela Slovenija (mir v soseščini je vsekakor bil v našem "nacionalnem interesu" že zaradi turizma in vabljivosti za tuje investitorje) in pravzaprav ves svet, ki je vanj "investiral" milijon ali koliko že dolarjev. Če se ne motim, so se takrat OZN glede BIH, Ruande... dodobra osmešili, če nekako še požremo, da sta jih podj**avala Bush in Putin, je toliko huje, da se jim je prav po stripyjevsko (najbrž se spomnite te legendarne italijansko - švicarske risanke) rogal celo neki geopolitično popolnoma nepomembni Slobodan Milošević. Še celo Đuro (ki menda rad koketira z našo "levico") je takrat zaigral v filmu Nikogaršnja dežela (ga je morda tudi sorežiral?), kjer ne bi mogli nazorneje povedati svojega mnenja o OZN v Türkovem obdobju.

Ko so že prešli na njihovo premoženje, so vsi trije nekaj lapali, da ne bi smelo biti nič takšnega imeti pod palcem malo več. Če jih že niso povprašali, koliko od tega so dejansko zaslužili in ne dobili iz davkoplačevalskih jasli, bi jih lahko vsaj vprašali, koliko od tega so zaslužili v realnem gospodarstvu, kje se realno vidijo, če bi jutri fasali berufsverbot v politiki in morali na borzo dela, in kako bi jim ob teh njihovih silnih "referencah" lahko zaupali, da bodo racionalizirali stroške predsedniškega kabineta.

Türkova žena je v nekem več kot očitno vnaprej naučenem govoru lupetala, kako je v zadnjem času na veliko hodila po terenu in pomagala ljudem. Krčmarica bi ob tem morala nemudoma odgovoriti nekako tako: "Pahorja smo dejansko videli pri tem, vi pa imate tukaj list, napišite nekaj referenc, naša dopisniška mreža jih bo takoj diskretno preverila in do konca oddaje potrdila resničnost."

Če pa bi namesto tistega programa, ki šteje pozitivne in negativne tweete, raje sprogramirali en bullshit bingo (en.wikipedia.org/wik...word_bingo), bi bila pa sploh zmaga.

Link

Ni komentarjev: