torek, 6. november 2012

1870038 - o tipično slovenistanskem razumevanju spora med LB in Hrvaško

[HrvaskiGost]
To je bio kratkorocan spekulantski potez. Sad niti NLB moze na kod nas, a morat ce i platiti stetu. Double loss. Lesson learned: don't steal other people's money. I te fore da HR firme duguju NLB-u vise nego sto NLB duguje stedisama su piz....dim. Kako to moze drzati vodu? To bi bilo kao da danas NKBM kaze svojim stedisama: gledajte, imamo puno nenaplacenih kredita od Istrabenz-a jer kao sto znate Istrabenz je u bankrotu. Zato cemo sad vama konfiscirati vase stedne uloge. To je glupost. Nisu stedise nista krivi jer su firme duzne banci. Mijesaju se kruske i jabuke. Drugim rijecima: lazu vam.

hehe. To se moji sodržavljani pač malo predajajo napačnim sanjam in urbani mitologiji s primesmi mitomanije.
Takšna stališča vedno zavzemajo težki nacionalisti, ki mislijo, da vsako lastnino ima smisla proglašati za kolektivno v smislu "Hrvaška država je nam dolžna, saj smo mi sicer dolžni Hrvatom, ampak Hrvaška podjetja so nam".

Ko razčleniš ta stavek vidiš v čem je problem in spornost nacional-koletivistov:

1) Ne glede na lastništvo, ne dolguje slovenska država ampak dolguje gospodarski subjekt - banka z imenom LB, ki je takrat sicer bila 100% v lasti države, njena bypass sukcesorka z rahlo drugačnim imenom, pa danes ni več 100% v državni lasti in bi lahko celo bila v celoti v zasebni lasti.

2) LB je imela pravno obligacijsko razmerje z več komitentni, eni komitenti so bili fizične osebe drugi pa pravne. Dolg do enega ne more biti pogojevan s terjatvo do drugega, ker le te niso na noben način v realiciji, pa tako nek bosanski ali hrvaši varčevalec nima potrebe nič vedeti o tem kako se bo banka dokopala svojih terjatev do tretjih oseb. Banka, ki ni v stečaju in posluje normalno je imela vse pogoje, da poplača te varčevalce.

3) Mi™ v kolektivitetu nismo nič dolžni nikakršnim Njim™ The Hrvatom™ v kolektivitetu, temveč je gospodarski subjekt LB dolžen nekim fizičnim osebam, katerih domicil in tehnična pripadnost in državljanstvo nimajo blage veze z ničemer pravno-relevantnim v tej zadevi. In to seveda sodišču v Strassbourgu je jasno, našim nazi-naspidanim sodnikom pa dovolim možnost, da morebiti ne, hehe.

4) Hrvaška podjetja niso nič dolžna nikakršnim Nam™ v kolektivitetu, ker ta relacija oz obligacijsko pogodbeno razmerej med HrvaškimiPodjetji™ in Nam™ ne eksistira.

5) Btw, ni čisto isto, je pa ilustrativno - Jorasova hiša oz grunt je Jorasova oz Jorasov in ni nič od Nas™ v kolektivitetu, pa tako Oni™ The Hrvati™, četudi so morebiti oškodovali Jorasa in ga po napaki in krivem vmestili v LijepuNjihovu™, niso nič "vzeli" Nam™, ker nas™ tam v teh lastninskih relacijah ni. In ader wordz, dojemite kolektivisti komunistične đamahirije Slovenistan™, nimamo Mi™ ostali tam pri Jorasu kaj ftikat svoje nosove, ker nismo lastniki tiste zemlje. Amen! Tudi slovenska država ni lastnica tiste zemlje. Samo Joras je lastnik, ne glede kaj bo arbitraža rekla glede mejne črte.

Še dve zadevi: Preveč na okroglo se govori o tistem prevzemanju obveznosti izplačevanja varčevalcev, ki jo je Hrvaška država, a bojda tudi ostale, domnevno prevzele nase. Moje mnenje je, da se o tem ne piše precizno in da javnosti ni nikoli bilo na voljo nekaj zelo pomembnih dejstev. Dokaz za to je razsodba tega sodišča. To bi bila odlična naloga za enega od top novinarjev Financ, ki naj natančno razišče in prezentira javnosti zadevo. Začne naj od dejstva, da je to sodišče presodilo tako, pogleda na kaj se je skicevalo in potem natančno ugotovi katere listine podpisane od Slovenije, ali pa ki obvzeujejo Slovenijo so relevantne in predvsem kako je s tem "prevzemanjem obveznosti do varčevalcev". oz ali tu gre še naprej zgolj za obveznost LB in NLB in ne države per se.

Druga zadeva na katero hočem opozoriti je pa ta, da se je z Lune s prostimi okami videlo, da je hajduški poskus komunistične kriminalno razmišljajoče politične mafije nazisocialistov Slovenije, Kučana, Drnovška, Petereleta, Arharja, nič drugega kot navaden lopvluk in to primitivnega balkanskega tipa. Točneje - slabo domišljen balkanski poskus po sstemu Ai™ - "Ako ide"! A ak ne bu išlo neka plate dacvkoplačevalci za naše politićarske orgije. Grejt sakses!

Ne moreš narediti podjetje, ljudem pobrati denar, potem pa ustanoviš klasično bypass firmo, na njo preneseš peneze, dolgove pa pustiš na stari in se sprenevedaš, da naj drugi poskrbijo za tiste, ki jim ti dolguješ, češ, saj so tudi taki, ki tebi dolgujejo.

Verdict: Že 6 let enako pišem o tej zadevi, bistvo mojih tez je pa to: LB in NLB tem ljudem dolgujejo denar, naši politiki, ki se delajo da to ne drži se gredo veliko avanturo in hazard na račun nas ostalih državljanov in na koncu bomo plačali z obrestmi, kar pomeni, da bo to še en primer mahanja s kurcem davkoplačevalcev po koprivah. Če bi bilo kaj pravice, bi zdaj vsi te naspidani nazi-socialistični šovinistični pizdeki lepo morali vse to plačati iz svojega žepa, pa bi tovarišija na čelu s Kučanom in Arharjem nadaljnih 1000 let bila dolžna denar državi, vsi oni bi pa morali fpržun. Mamico jim fašistično-hajduško lopovsko butalsko!

Link

Ni komentarjev: