petek, 16. november 2012

1881341 - recenzija kolumne "Kitajci z jajci" Dejana Steinbucha

.... Med kapitalizmom in komunizmom je danes več sorodnosti kot razlik.

No shit Sherlock. Kaj pa je t.i. "socializem".? Kaj drugega je to kot planski državni kapitalizem oz smemo mu reči mnooloastniški in monoteistični kapitalizem. in ne glede na to koliko pridevnikov lahko pridružimo besedi kapitalizem, kapitalizem je kapitalizem, pa če je planski ali neplanski, če je državni ali nedržavni, če je monoteistični ali pluralen, svoboden in odprt ter dovoljen za vse vrste kapitalistov enako odprto svobodno in enakopravno.

Če pa v sliko dodamo še dejstvo, da celo kolosalno veliko kitajsko gospodarstvo večino svojih transakcij opravi na relaciji tujina - kitajski edini kapitalist - država, ni treba biti Einstein, da ugotoviš, da je karakter kitajskega sistema lahko samo in izključno kapitalističen, saj večji del vrednosti vseh transakcij poteka v esencialno čistem kapitalističnem modelu, da bolj čistega ni moč najti niti v teoretičnih modelih, kaj šele v implementacijah v realnem okolju po svetu.

To, da je t.i. "socializem" nekaj drugega kot kapitalizem je mudološko pičkodimni verbalni salto mirabilis, vera, religija, v katero se zatekajo izrabljani desperadosi tega sveta, ki se ne zavedajo, da je to njihovo pristajanje na samonateg skozi vero v ta mudološko potemkinovski verbalni konstrukt, tisti opium, ki efikasno pacificira množice desperadosov, ki očitno potrebujejo to fatamorgano, da lažjeprenesejo svoj suženjski položaj v kitajski, slovenski, kubanski, severnokorejski družbi in povsod drugeje koder je na delu te vrste demagogija.

Nove realnosti 21. stoletja

Nove ralnosti my ass! Oz po eskimsko - nove realnosti moj kurac. Ni tu nič novega, Dejan in ti to dobro veš, celo veliko bolje kot vsi mi ostali, ma eto iz meni neznanih razlogov namesto, da bobu rečeš bob, oz kitajskemu "socializmu" rečeš planski državni kapitalizem, ti se delaš, kot da je ta kitajski fumis vaginalis mirabilis kobajagi nekaj drugega kot kapitalizem. Niti dejsto, da ima novi sekretar KPK desetine miljard USD premoženja te ne izuči. Res patetično.

Ironično, a resnično: Kitajska je največje kapitalistično gospodarstvo na svetu, ki se ne sooča z recesijo.

Nič ironičnega ni v tem, Dejan. rGe za planski državni kapitalizem, ki funkcionira enako efikasno kakor recimo ekonomija kolumbijskega narkokartela. En boss odloča o vsem in zadeve ne morejo zaiti v kaos, ker boss počisti one, ki solirajo in one, ki skušajo recimo rušiti cene na trgu.

Problem je, da je cena tega "uspeha" to, da 99% raje dela za male vampe, za nekaj malo več kot pest riža na dan. In ne sme pisniti o ničemer relevantnem. Na tak način bi tudi fašistične ZDA bile lahko v sekundi efikasne, Slovenija bi pa tudi, če bi tovariši smeli nazaj vpeljati udbo, sdk in enostrankarski diktat v katrem bi spet vse kar rečejo izbranci kompartije bilo apriorno obveljalo za suho zlato.

Evo recimo v ZDA takšno stanje globalnega lideršipa na kitajski načindosežejo izi tak, da uvedejo marshal law, ki plače vsem postavi na 40 USD na teden, prepovedo vse, tak, kot na Kitajskem, svoje otroke pošljejo v Oxford, v Uk seveda, sebi okogočijo premoženje v višini nekaj desetin miljard in lagodno življenje v državnih palačah, Apple, Microsoft, Google, Cisco, Boing itd...nejmit podjetja podržavijo in voila! Že čez nekaj let boste slovenski žurnalisti pisali, da si je Sajuz socialističeskih soedinjenih štatof Ameriki odkar se je "določil za"novi sistem" t.i. "socializem", priboril nazaj status največje ekonomije na svetu. In že vam bo nekaterim kobajagi ironično, da je ta "socialistična" država največja kapitalistična država na svetu. Auuuu!

Link

Ni komentarjev: