četrtek, 2. februar 2012

1566037 - vsa zblojenost pridobitev socialnega dialoga

[mataj]
> [infinite]
> tocno tako. menjam sluzbo po vsakih 2-h letih (IT). To tudi delodajalcu povem vnaprej da bom menjal po 2-h letih in ni problemov. Sam se razvijam in nikoli ni dosadno. Skoda da se zene ne menjavamo na 2 leti :)

To laho počneš tam nekje do 45.leta. Potem te odpikajo že vnaprej.

Ta tretji plus po vrsti je moj. :-)

PS
No, zdaj mi povej koliko je vredna in kaj pomeni in čemu je namenjena mudologija TvojihSvojih™, ki so hoteli vzakoniti, da človek ne sme pričeti črpati pokojninskih rent pred 65-im letom starosti. Saj tako glupi niso, da ne bi vedeli, da v deželi kjer je 130 tisoč uradno, oz. preko 200 tisoč vseh nezaposlenih in v kateri se delodajalaci bojijo da bodo obtičali z betežnimi starimi neodpustljivimi delavci, preprosto ni realno pričakovati, da bodo ljudje imeli zaposlitev po recimo 50-em letu starosti.

Zamisli si človeka, ki že cel življenje (25 let) šraufa nekje pri recimo kakšnemu Akrapoviču. Potem ga v starosti 44 prvič vščipne v križu, pa naklepa ene 100 dni bolniške zaradi dolge dobe do dijagnoze in čakalnh vrst za operacije hernije. Prisilno se držal med šraufanjem in varjenjme, jebiga.

Akrapovičev midl menđment, ki je poprej pekel obrt pri Zokiju Umerkatoru, Nje™, in sicer zase gaga, da je levilarski™, hehe, pa po možnosti tak, da povrhu vsega ima malo tanjše žifce, pa se v trenutku križoščipanja pr deloucu zave kaj piše v zakonu glede odpuščanja tam po letu 50, pa se zave, da je na trgu nekaj taužent njemu dosegljivih mladih pizdekof, ki jih v križu še ne ščipa. In seveda gladko odmisli, da njega čaka enako brutalen tretma kakorhitro ga prvič uščipne, saj konec koncev pomaga utrjevati takšno prakso in kulturo v podjetju, hehe.

Oni uščipnjeni pa nima nič prišparano, ker ni mogel, ker mu je država ves čas zasegala 60% prihodka, še pred tem pa za mizo socialne sramote bruto mezdo dekretno-dogovorno-netržno zacementirala na človeka nevredni nizki ravni, otorci pa, eden na faksu, drugi pa v srednji šoli, najmlajši pa 1 razred.

Opala in opabato! Pa spričo fašističnih gulag zakonov, konča namesto na znižani sicer prezgodnji pokojnini, za celih 20 let na sociali. Žena pa nezaposlena že odkar je šla v porodniško, pa ko je prišla nazaj njenega delovnega mesta ni več bilo, hehe.

In se ti sluzasti komunist Svetlik in narcisoidna mona Pahor postavita pred kamere pa gagata, da je vse to kul, češ, da je, "KolikorOnaDvaVesta™ tak tudi na Zapadu™ (kar seveda ni res niti v eni točki, ker je povsod lih tolk drugač, da je tudi v celoti drastično drugače, hehe), pa da to itak vse skupaj počnejo, da "ZaščitijoDelouceOzMaleČlovečke™". 

Meni na misel pride samo še ona famozna eskimska narodna haiku zdravljica: "Eeej Borute, daj bogati , nehajte nas "ščititi", zaradi vaše "zaščite" smo napol lačni že 3 leta, v vsej karijeri pa nisem uspel sestaviti več kot 2 leti v eni firmi, vsi me jemljejo striktno začasno". 

PS
Ker je legitimno in naravno in razumljivo, da se moškemu dviguje bolj na mlade trdojožne punce in da se bejbe bolj kurijo na made čvrste moške glutealke, pred katerimi sinkrono korakajo radiatorji ravnih trebuhov in je legitimno, da si Akrapovičev pizdek raje zaposli frišnega mladega delavca, ki ga ne ščipa v križu, itd v tem smislu, za izboljšanje in realno ukvarjanje s problemom, imamo na voljo ostalo: Odpraviti mizo socialne sramote kjer se nenaravno cementira in sidra človeka nevredne mezde, odpraviti davčni aparthaid in prispevkovni reket, dovoliti upokojevanje že po 45-em letu starosti, pokojnino računati izključno na temelju mase vplačnih kontribucij, dovoliti reaktiviranej iz satusa upokojenec v status daktivni zaposleni, odpraviti kobajagi zaščito delavcev od odpuščanja, itd...

Link

Ni komentarjev: