sobota, 25. februar 2012

1593769 - najbolj nenormalna država na svetu

Jedrnato na vprašanja voditeljev TV oddaj odgovarjajoči redkobesedni wunderkind Peter Frankl je nedavno izjavil približno tak: "Smo preprosto ta hip najbolj nenormalna država na svetu"

Malo bolj gostobesedni, a še vedno vzorno fokusiran in konkreten, prav tako wunderkind Brščič pa: "Mi nimamo niti klasične zdrave desnice, klasičnih politekonomskih konzervativcev, republikancev ali desnih liberalcev recimo, niti klasične levice; pri nas gre za politični prostor sestavljen iz "levih" in "desnih" [nazi]socialistov, ki se vsi radi primarno ukvarjajo s prerazdeljevanjem in se radi predajajo 'sladkostim' političnega klientelizma, pri čemer zelo radi za alibi slepilno in hinavsko mahajo z nazi-interesom; razlika med njimi je pa le v odnosu do NOB in RKC"

Še to je dodal, da se pri nas, na vratove davkoplačevalcev prisesani krvosesi brez kančka slabe vesti gredo takšne projekte, v katerih zakoljejo celega zdravega narodovega bika, da bi zase zrihtali en sam zrezek. (Projekt Teš je bil pa tema, v zvezi s katerim je tekla debata, kaj naj narod zdaj stori z bikovim kadavrom, ga naj vendarle odkupi, pa magari da v salame, hehe.)

To pojasni, recimo, mlačnost nove oblasti do uvedbe socialne kapice in odprave davčno-paradavčnega aparthaida. Med drugim! Enostavno, čipovje in v njemu shranjeno programje vseh naših politikov je pretežno esencialno socialistično. Nekdo, [ali nekaj, hehe, "Ono™" takorekoč] jim je privzgojil prerazdeljevanje kot fokalni in glavni ter po prioriteti najvišje ležeči proces v družbi in tega se držijo kot pijan plota. 

Njim je to najbolj važno in najbolj atraktivno področje akcije, četudi retorično gagajo o "nujnosti skrbi za več delovnih mest in povečanju proizvodnje in kakovosti in produktivnosti in to pa to". Naslednji hip pa vsi enako gagajo o "najbogatejših, ki naj ponesejo večji del bremene" iz konteksta [in bogami predvsem iz zakonodaje] je pa nedvoumno jasno, da s terminom "najbogatejši" označujejo "relativno bolje plačane odvisno zaposlene", beri - one odvisno zaposlene sirotane, ki prejmejo več kot 1400 EUR bruto na mesec. Btw, te so v večini EU držav, na katere skupnem trgu vegetiramo tudi Slovenci, še vedno v območju revščine. Zlasti, ko zadeve pogledamo na ravni družine. (Npr. v EU poznajo skupno davčno izvzetje poročenih parov, ki je zelo pomemben inštrument, ki ga pri nas ni. Seveda ni!)

Jaz na njuni izjavi dodam samo še: Aaaaameeeeen!

PS
Čakal pa sem kdaj bodo kumunajzari na tem forumu izgubili voljo do hlinjenja demokratičnosti in strpnosti v zvezi z Virantovo homoseksualnostjo oz. dvomotornostjo (kaj tacega od bojda strpnih "levonasredincef", v katerih poslednji vladi tovariš Salome gušta kar s tremi ministri, hehe) in naciji pričeli teatralno razodevati veliko skrivnost, da je Virant "topli bratec". Tudi "topli bratec", če smo natančni, saj je hkrati poročen in ima otroke. 

Btw, še pred njegovim vstopom v politiko na velika vrata, sem menil, da bi ta človek moral najprej "stopiti vun iz omare" in naciji razodeti, da je dvocefka. Pa kar bo pa bo. Tako ga pa bodo zdaj užaljeni nestrpneži in zlonamerneži mrcvarili ter izsiljevali dokler ne omaga in politiko zapusti z repom med nogami.

In tak je oz. bo z vsemi drugimi aspekti. Kumunajzer spake izgubijo voljo hliniti demokratičnost in strpnost tisti hip, ko niso 5 mikrosekund na oblastni poziciji, na osebni ravni pa tisti hip, ko kdo ne ravna kakor so si oni zamislili oz. pričakovali. Naj jih volivci, bogdaj tam držijo 5 mandatov, pa bomo v Sloveniji brez dvoma fasali rdeče brigade, nočne pisune revolucionarnih kobajagi parol, nočne orgije rdečih eskadronov smrti in podobne znane standardne demonstracije "demokratičnosti" in "politične strpnosti" komunistov.

Link

Ni komentarjev: