četrtek, 16. februar 2012

1581352 - o obveznem trganju prispevkov zaposlenih

[realist5]
Skrajni cinizem. Adriatic bi lahko izvršbo dal na Vegrad ali pa kvečjemu direktno na Hildo, ne pa na delavce. Ali so oni dobili denar, namenjen dopolnilnemu zavarovanju ?

Motiš se! Adriatic ne more terjati Vegrad, ker Vegrad ni zavezanec oz. dolžnik. Vegrad sploh ni stranka v postopku! Adritatic je točno tako tudi pojasnil.

In ader wordz, napačno si dijagnosticiral problem. Ker so tudi tebe preslepili s pomočjo fumisvaginaličnih komunističnih potemkinovskih pročeljij fantomske pravne države. Ki je v resnici Bananistanija. V kateri podjetje onanira in ropa s posvetilom države, a ne podjetje ne država nimata blage veze niti nikakršne vloge v pravnoobligacijskem razmerju med delavcem in zavarovalnico Adriatic glede dopolnilnega zavarovanja.

Davno pred teboj so ta problem pravilno prepoznali in dijagnosticirali nekateri umni forumaši na forumu Financ.
Ki so predlagali tudi rešitev. Edino pravo pot rešitve!

Evo: Podjetje nima kaj iskati kot posrednik med davčnimi in prispevkovnimi zavezanci na eni strani in prejemniki teh davkov in prispevkov.

Zato je edina rešitev naslednje: Delavec na svoj račun prejme celotno bruto plačo in potem sam plača svoje obveznosti prejemnikom. Prejemniki (država in zavarovalnice) naj delavcu na dom pošljejo položnice, te jih pa plačajo. Amen!

Na tak način bo lopovskim hildam in podobnim nategunskim pizdekom onemogočeno manipuliranje. Obenem se bo nehalo zlorabljati poštena podjetja, da servisirajo nekaj, kar z njimi nima blage veze.

Moja dijagnoza tega jebeludzbunjitisa, oz kako je do tega prišlo je simpl. Po letu 1991 smo iz državnega kapitalizma s komunistično doktrino v sistemu oz. t.i "socializma", prešli v državni kapitalizem s komunistično doktrino v sistemu, oz. t.i. "socializem 2.0". Zato je enim ostalo v glavi, da smejo podjetja biti nekakšen buffer med davko-prispevko-zavezanci in državo oz. inštitucijami države in celo zasebnimi zavarovalnicami. 

Tako je tudi prišlo do ustvarjanja nepopisno škodljivega napačnega nategunskega vtisa na strani pravno laičnih delavcev, da ko jim podjetje zaseže denar, da s tem nastane dolžniško razmerje med podjetjem in upravičencem-prejemnikom kontribucije. Kar seveda ni res. Dolžnik je še naprej delavec.

Lopovska komunistična đamahirija od države je torej zapeljala neuke delavce v napačno verovanje, da so na varnem in je de facto sodelovala v predaji denarnice delavca v roke potencialno lopovskega podjetja, ki to denarnico pojmuje kot lastni samopostrežni bankomat, v roke potencialnih banditov a la Hilda, ki v teh odnosih nimajo kaj iskati. Nič pod milim kurcem nima tam v pravno-obligacijskem smislu iskati! Comprende?!

Skrajni čas je, da se iz te države znova naredi Republika Slovenija in se te ogabni recidivi komunistične bananistanije za vedno eliminirajo. Vun s kumunajzerizmom iz sistema!

Link

Ni komentarjev: