ponedeljek, 13. februar 2012

1578238 - proti čemu Semolićevi sindikati v resnici "protestirajo"

[miranpot]
A mislite, da so Semoličevi sindikati v snegu in mrazu takrat demonstrirali proti EDS - enotni davčni stopnji?
Nikakor! Temveč proti notranjemu sovražniku komunističnega voditelja Milana Kučana.

A mislite, da so sedaj Semoličevi sindikati proti socialni kapici! Nikakor!

*****

Točno tako. Oni so falangisti v rokah kompartije, ki rušijo one, ki so nasprotniki/tekmeci kompartije in njene rentarsko-reketarsko-roparske doktrine. Ki so 3 leta spali, čeprav je šlo za obdobje najhujših zlorab delavstva v vsej zgodovini Slovencev. Tiho so bili ko riti. Zdaj, ko je na oblasti kompartiji nasprotna koalicija, pa bodo spet šli v akcijo. Prevratniške kumunajzarske orgije!

Za delouce jih boli kurac. Če bi jih skrbelo za one, ki izključno iz dela prihodujejo, ne bi zagovarjali davčni aparthaid in reketiranje naperjeno ravno in edino proti njim, siromakom, odvisnikom. Poudarim išo raz - onim, ki prihodujejo izključno iz dela.

Semoliča, vlado in vse relevantneže izzivam - ČE SE UPATE, SEVEDA, prosim izločite davek na prihodke iz dela v ločen samostojen cedularen davek izven dohodnine. Ajde, da vas vidim. Potem pa poskusite folku obrazložiti zakaj je edino ta davek progresiven!

Potem pa raportirajte koliko je letno "dohodnine", ko je iz nje odšla množica odvisno zaposlenih. In koliko ljudi sploh plačuje "dohodnino". 

Hint: Ker so vsi izpod primeža progresivne dohodnine de facto ušli, bo tam mimo flat in cedularnih davkov tipa katastrski dohodek in davek od rentanje nepremičnin in davek od obresti, ostala bolj ali manj prazna množica. Vsekakor bo pa prazna množica tam, kjer deluje progresivna krivulja obdavčenja. Ker je znotraj dohodnine že danes tako obdavčen edino prihodek iz dela! WTF???!!!

No, da vas čujem pizdeki, s čim že se da upravičiti, da so edino oni, ki prihodujejo iz dela obdavčeni progresivno? E D I N O oni! Kaj so baš delouci edini kandidati za "tabogate"? Auuu! Kera zagovedana Absurdistanija smo mi, jebentiboga! V vseh drugih deželah sveta velja, da so baš oni najbolj revni sloj. Od pamtiveka. Zato jih (odvisno zaposlene, delouce, proles) v nekaterih eskimskih državah imenujejo z lepo narodno besedo "neimari". Ne imeti nič! Tisti ki ne-ima". Npr: "Most so gradili bosanski neimari". Tisti, ki ima le svoje roke in um, s katerima dela in živi iz rok v usta. V nas so pa te kobajagi "tabogati". Edini tabogati! Butalistan Absurdistan! Vnebovpijoča sramota in fritzlovstvo.

Link

Ni komentarjev: