torek, 7. februar 2012

1571325 - tudi švedski premier ne dojema zablod pokojninske Ponzijeve sheme

Jaooo!

PS
Odkod njemu pravica trditi "da se Švedi ne bi sprijaznili z nižanjem pokojnin"? oz. kakšno pravico sploh imajo "se ne zprijazniti", če je to posledica daljšanja dobe izplačevanja rente. Kolikor so vplačali, deljeno z kolikor mesecev se predvideva da bodo povprečno živeli, pa kar pade vun, pade vun. Isn't that simple enough to comprehend?

Če državne sheme sploh ne bi bilo in v starosti 60 let imaš na banki našparanih 500 jurjev in se upokojiš, in si računal, da boš živel še 250 mesecev po upokojitvi, si s tem računal da boš trošil 2 jurja na mesec. Recimo da so obresti rezerva, ki te naj ščiti pred inflacijo, hehe.

Če ti znanost jutri sporoči, da se pričakuje, da boš živel 300 mesecev in ne več onih tvojih načrtovanih 250, boš pač trošenje prilagodil in trošil manj kot 2 jurja. In tako vse do minimalne življenjske košarice. Tu res ni velike modrosti.

Če pa boš živel še več kot to, boš pač odletel na socialo, jebiga.

No, razlika med biti sam in varčevati sam, ali pa biti prisilno vključen v državno pokojninsko shemo je edino v tem, da bodo eni živeli dlje, eni krajše od projektirane dobe, pa bodo navkljub temu pač do smrti oskrbljeni, ker shema špila z aktuarsko solidarnostjo.

Takšni predlogi in pogruntavščine, kot je ta švedska, niso nič drugega kot počasno pogrezanje Švedske, Evrope, EU in Slovenije v blatno brezno absurda, saj se predlaga UpokojitevSpolnoPokojnino®, ki je čedalje bolj blizu, točneje - absurdno blizu smrti.

Človek se tu nehote vpraša, čemu potem ne bi vzakonili odhod v pokoj kar v tistem letu, ki ga je znanost izračunala kot povprečno predvideno življenjso dobo.

Alpa, še bolj varno, kakih 5 let po tistem letu. hehe. Da ja nekak zagotovimo, da bo izplačanih zelo malo ali celo nič rent. In nam od pokojninskega sistema ostane samo obvezno prisilno plačevanje reketa. Zakaj? Jahh, da politićarske sprenevedave gnjide lažje vodijo državo s polno blagajno, drugega smisla v tem početju ne vidim. Da jim je sirotam vse v državi finančno garant "vzdržno". hehe.

Čas je za edino pametno vprašanje: "Politiki, majke vi ga spalim, kaj pa če bi prisilne državne pokojninske sheme kar lepo odpravili?". Da bo končno gmah in konec politićarskega pačenja poblaznelih socialistov. Jebovasalah, tako dolgo ste onanirali in štrikali, da ste se čisto zaplezali. Zdrknili v absurd!

Odpravimo to, pa političarske gnjide vprašajmo: Kaj boste s tistimi, ki jim iz kateregakoli razloga ne uspe prišparati nič? Boste politićarske gnjide takrat imele kaj volje razmišljati nenategunsko, normalno in odogovorno?

Link

Ni komentarjev: