sobota, 11. februar 2012

1576161 - purinoli o manjšanju števila ministrstev

Zelo me čudi, da niso ukinili tudi zunanjega ministrstva. Mirno bi ga lahko pripojili funkciji predsednika vlade. 80-90% ambasad lahko zaprejo, tudi iz OZN lahko izstopimo, ker je tam leglo neuvrščene mafije, koristi pa nobene. Je še nekaj ministrstev, ki jih ne potrebujemo. Kulturno je pa seveda prvo. 

Družina in socialne zadeve ??? WTF, to spada pod finance v okviru proračunskih postavk koalicije, katerakoli že je. 

Znanost ??? Buahhaha, to je na trgu hitro ovrednoteno in je notranja zadeva gospodarskih družb. Inštituti se lahko nalimajo na proračune velikih, ki so jim v interesu fundamentalne raziskave, nam malim ne, ker nimamo penezov in man power, da bi jih šenkavali Amerom, Japonarjem....

Šport ?? A so znoreli, to je zasebna stvar. Javna uprava ??? Spada pod finance. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ??? A so znoreli ?? Država nima tam kaj iskat. Mora opravljati ozke, šlank funkcije in zagotavljati red in mir in varnost, ne pa da "nekaj gospodari". OK, nekaj malega infrastrukture mora biti pod državno ingerenco, ampak to lahko ureja Vrhovni Financar, hebo ga Pingvin.

Tole zmanjšanje je vsekakor všečno, ampak na vodi čutim, da bo kmalu zvodenelo, namesto da bi šlo v smer, opisano zgoraj.

Link

Ni komentarjev: