nedelja, 12. februar 2012

1576744 - salto o socializmu kot eni največjih družbenih katastrof

Ena največjih iluzij, ki mrcvari družbo že vse od leta 1866, je socializem, zmaj z vsaj tremi totalitarnimi glavami:
1. komunistična ( internacional-socialistična, državljani brez privatne lastnine, vse je last kolektiva, ki ga vodi in manipulira klika psihopatov)
2. nacional-socialistična oz. fašistična ( dovoljuje privatno lastnino, večja podjetja pa morajo biti državna in vodena od Partije)
3. neosocialistična ( še vedno Velika država, veliko birokracij, veliko ovir, veliko vpletanja države v gospodarstvo, veliko subvencioniranja volilcev, čim več podjetij državnih, privatna lastnina je dovoljena, v krizi težnje po uničenju kapitalizma, v dobrem pa podpirajo kapitalizem na račun več "pravic")

V osnovi je socialiem beg pred osebno odgovornostjo, pred ustvarjalnostjo in delavnostjo, pred odraslostjo. Beg v lenobo in razvajenost, beg v iluzijo in IDEAL VARNOSTI, beg v PRETIRANO ZAŠČITENOST. To je utapljanje v KOLEKTIVIZMU, v pohlepu kolektiva.

Ta pohlep je sesalsli, parazitski. Saj osebno odgvornega človeka, ki ustvarja - delavca, umetnika, obrtnika, podjetnika - dobesedno UNIČIJO z izsesavanjem njegovega denarja. V družbi vse bolj prevladujejo paraziti in izumirajo ustvarjalci. Prevladujejo družboslovci ( družbeni inženirji), ki skušajo družbo prisiliti, zmanipulirati v nove premike, v "napredek", v nove "družbene eksperimente" na račun novo ustvarjenih besed : " človekove pravice", "socialne pravice", "Enakost", "Svoboda", "humanost", "kulturnost", "socialnost", " liberalnost", "naprednost" in ostalih parol, ki se menjajo kot moda.

Za to največjo svetovno krizo je kriv POHLEP SOCIALISTIČNEGA KOLEKTIVA. Megalomanske, birokratske države so se začele vpletati na trg, šekulirati z obveznicami, se pretirano zadolževati za boljše življenje volilcev ( javnega sektorja) in tega niso znale ustaviti, še sedaj ne ustavijo: temveč s posojili zažirajo naslednje generacije.

Link

Ni komentarjev: