nedelja, 26. februar 2012

1594347 - izterjava dolgov po absurdistansko

Kakšna je institucija, ki pravnomočno odredi prodajo hišo zaradi dolga, ki predstavlja 0,00088571 odstotka njene vrednosti?

To so takšne inštitucije Republike Absurdistan™, ki za uveljavitev pravne zaščite od državljana terjajo najmanj triletno trpljenje, cca 70 tisoč EUR sodnih stroškov in na koncu, ko mu, če ima srečo, inkompetentni sodnik oz sodnica dosodi tisto zaradi česar je prišel po pravno zaščito k državni sodniji (s priznanih komaj da 20 od 70 tisoč dejanskih stroškov, kar je prav tako posebnost Ljudske Komunistične Đamahirije Absurdistan, češ eto odvetniki računajo 3 krat več, sodnija pa pač prizna manj. Eskimski haiku: "Bilo kuda nategnejo državljana svuda!"), taista ustanova ne zna v njegovo korist izterjati niti beliča. 

Dovolj je da zasebni dolžnik ali lopovsko podjetje sprazni račune preden izterjevalec pride, ter premoženje formalno prenese na drugo fizično ali pravno osebo, recimo na novoustanovljeno podjetje. Avteršjev Eltidi d.o.o. postane Afteršejv Eltidi 2 d.o.o. Voila! The Inštitucija™ republike Absurdistan tega več ne zmore izterjati. Razen če vloži državljan še ene par tožb, pa vudri orgijo novih 4 leta. Ako ima finančna sredstav za to seveda. In žifce! Oz. zdravje! Lastnik še pravočasno iz enega sjebanega dooojčka kapital potegne in ga vtakne v drugega. Lastnik za dolgove podjetja ne odgovarja. Vse bepe. Adios amigos! 

Revež, ki se nima kam skriti pred vso to povampirjeno in poblaznelo lopovsko kamariljo, ki se razteza od lopovov samih preko lopovskih odventikov do sjebane TheInštitucije™, pa doživi to, da mu Strokovnjak™ iz TheInštituciije™ Von Absurdistan™, namesto recimo plače, alpa recimo televizorja , za dolg v višini 124 EUR zarubi kar hišo, ki jo meni-nič-tebi-nič proda kar za polovično ceno, pa seveda odleti na ulico.

Ne reset Slovenistana™ Absurdistana™, ne DrugoRepubliko™, mi rabimo božji srd in sodomogomorski božji požig te brezbožne in sprijene komunisto-đamahirijske dežele, rabimo do tal porušiti in do najbolj finega drobnega prahu-pepela in pičkinega dima dosledno požgati in zmleti to sodomogomorsko komunistično svinjarijo, NjihoveSvojeTekovine™, pa v kurčevo paro vpliniti in končno narediti PrvoRepubliko™. Prvo! Ever! Jasno da to podrazumeva, da je treba vso to sodno kamariljo odpustiti in jim za vedno prepovedati delo v katerikoli državni inštituciji! DoživljenjskI!? Mamico vam poblaznelo in povampirjeno! Komunistično!

A, ja, pa še to - Odvetnikom je treba prepovedati kasirati en sam cent preden sodišče vsak strošek posebej ne odobri. Kolikor sodišče stroškov priznava toliko stroškov sme odvetnik zaračunati. Mamico vam požrešno in pokvarjeno!

Bogtenimarad, kje jaz živim! Fuj! To je kot bi desetletja (na 45 padlage, hehe) sanjal ene same dolge moraste sanje, v katerih straši na ziljone lopovskih in ali kako drugače sjebanih komunističnih spak!

Link

Ni komentarjev: