nedelja, 26. februar 2012

1594274 - zakaj je narod izgubljal ob dosedanjih "umikih države iz gospodarstva"

[posavski]
če so zaradi umikanja države iz gospodarstva državljani samo izgubljali, zakaj naj bi bilo nadaljevanje umika nekaj dobrega?

Zato, ker je to mit in agitprop podvala. Oziroma, zato ker državljani niso izgubljalji "zaradi umika države iz gospodarstva", temveč zato, ker se ni že leta 1991, ko se nam je pripetila enkratna in neponovljiva zgodovinska priložnost, povsem umaknila, pa smo nadaljevali imeti državni kapitalizem a.k.a. "socializem", ter posledični spremljajoči ekstremno ekstenzivni klijentelizem in kleptomanjenje oz. podmizenje. 

Oz. zato, ker se je "umikala" tako, da je pri tem bila izvedena oz.še do danes izvajana brutalna kraja, v kateri je kompartijski momenklaturnik v roli polit-titulara najprej t.i. "družbeno lastnino" nerezonsko pretvoril v državno v zelo nenormalno in nepotrebno velikem obsegu, potem je pa to dobesedno primopredal svojemu klandestinemu klepto-bratu, kompartijskemu nomenklaturniku, ki je po volji in zamisli kompartije bil preddestiniran postati "NjihovaSvojaNaša™ domaća kapitalska baza" kompartije. Da to ne bi slučajno postali Janšviki™ in ali Tafarški™. Ali bognedaj za upliv in dolgo roko kompartije nedosegljivi in težko upravljivi ksenoti in domači od kompartije nesponzorirani, nekontrolirani in nemaziljeni, nebodijihtreba nepredvidljivi samorastniki.

Pa še marsikaj se je zraven dogajalo, recimo klepto-orgija, ki sliši na ime "državne banke", imenom - kolhoza NLB in NKBM. 

Skratka, državljani so izgubljali zaradi klepto-narave kobajagičnega "umika države iz gospodarstva". Slednje je bilo dobesedno, brutalno, odkrito seljenje denarja-kapitala iz žepov preobdavčenih y bogamy na bruto ravni sistematično podplačanih in pavperiziranih odvisno zaposlenih, preko "sanacij in dokapitalizacij" državnobančnih kolhozov v žepe maziljenih rdečih tajkunov, prijazno kreditiranih kobajagi naziinteresnih "NajboiljšihSosedof™", zemonskih kartelnih klanov, ter is vsega tega v še bolj klandestine črne fonde kompartije in njenih trabant kobajagi-neodvisnih in kobajagi po doktrini drugačnih politstrank.

Skratka, zato, ker so posvečeni maziljenci iz vrst neo-nazi-socialistov kompartijskih nomenklaturnikov, po novem tajkunov, minitajkunov in mikrotajknov, državljanom neposredno kradli, točneje megakradli, skupaj s preostankom klepto-bratovščine, ki je nadaljevala funkcionirati kot navadna kompartijska nomenklatura v formi večnih polit-praetoriancev, na poslih razbohotenega in čez vse meje razuma namerno in sistematično napihnjenega javnega sektorja, ki obenem funkcionira kot baza plačanih volivcev in simpatizerjev kompartije, ter predvsem samega koncepta kibucarsko-skupnosklednega državnokapitalizma a.k.a. "socializma", do odvisno zaposlenih po svoji naravi nasilnouravnilovskega s pomočjo državne prisile. 

Pa posledično eto, de facto, funkcioniramo kot en sam velik državno-reguliran plačni sistem. V katerem je zagotovljen primat in prestiž javnega sektorja, ki praviloma ima višje dohodke od nejavnega in predvsem bistveno višje od realnega sektorja. Prosti trg bi seveda proizvedel ravno obratno situacijo, saj je tako v vseh državah sveta. V vseh normalnih državah sveta! Vir in generator institucionalizirane fovšije in gonje proti prostotržnosti in t.i. BogatimPrešičemMedDelouci™, je pa ravno in baš ta javni sektor oz. umsko moteni birokrati in večni politiki - kompartijski nomenklaturniki. Presenetljivo? Ne bi rekel!

Nič od elaboriranega seveda ni slučajno. Kompartija in vsa njena spreljajoča birokratska kamarilja je vse to počela in še vedno počne sistematično in načrtno, s ciljem ohranjanja kontinuitete državnega kapitalizma - t.i. "socializma", tudi na matriki formalno in nominalno zapovedanega prostotržnega kapitalizma, politpluralizma, demokracije in vladavine prava-zakonov. 

Vemo, da v praksi, de facto, nič od naštetega nimamo, ne prostotržnosti, ne pravega politpluralizma (politične idejne in ideološke prostotržnosti!) ne resnične prostosti oz. svobode na osebni ravni [saj gre za načrtno, sistematično zasužnjevano in nenehno v strahu za eksistenco držano nacijo!], ne demokracije in ne vladavine prava-zakonov.

Kvalificirane avtoritete celo ugotavljajo, da ne le da nimamo vladavine zakonov, imamo topogledno hkrati celo klasično dvotirnost, tiho in nevidno izvajano dvostandardnost, kakršna je obstajala že v t.i. "socializmu". Eni, posvečenci, maziljenci, nomenklaturniki so deležni brutalno-odkrito izvajane total-protekcije, kjer se ščiti celo pesnike-pedofije in pasjejebne spake, če so le NjihoviSvoji™, drugi - plebs, kanonfuter, raja, drhal, in oporečniki klepto-strankokraciji povečini komparijske provenience, skratka 99%+ nacije, pa so deležni celo aparthaidsko učinkovitih blitzkrieg sodnih izterjav, recimo davkov in raznoraznih reket-dajatev. In brutalnega davkoprispevkovnega ekspropirativnega reketiranja že na iziviru prihodka, ki mu niti ne dopustijo v bruto znesku sesti na račune plebsa, skratka brez teoretične možnosti umika izpod ekspropriativne in reketarske kapi.

K temu, ko govorimo o pravni varnosti, deluje pri nas še en že ustoličen in vkoreninjen faktor. Kolega odvetnik je oni dan povedal naslednje: Spričo cene odvetniških storitev, dolžine trajanja sodnih sporov in še nekaterih faktorjev se v Sloveniji ne splača tožiti v nobeni situaciji, v kateri je oškodovanemu povzročena škoda za manj kot cca 70 tisoč EUR. cca 70+ povprečnih neto plač! Olala!

Lahko rečemo tudi tako: V premoženjskih sporih (a najverjetneje tudi v drugačnih) v SLO pravne zaščite ne bo deležen nihče, ki nima zmožnosti sfinancirati 70 tisoč EUR minimum. In ader wordz, dvotirnost je samo topogledno že takšna, da 90+% folka ni deležno pravne zaščite. Oz. lahko rečemo tudi tako - lopovi Slovenije vedo, da lahko vsakega državljana kadarkoli opetnajstijo za do 70 tisočakov pa so najverjetneje na varnem. Ker racionalen človek ne bo šel v nekajletno avanturo, da bo na koncu imel izplen 0,oo EUR (NULL EUR). Kaj to pomeni vemo. 

Ste že doživeli, da vas kdo opetnajsti pa reče - "No, pa me izvolite tožiti!". Ste že doživeli, da vam sodišče dovoli izvršbo, potem pa se oni pritoži, pa vam sodna arbitraža predlaga 15% poplačilo. Če niste, sodite med tistih nekaj redkih SLO državljanov-srečnežev, ki se jim bo to šele zgodilo. hehe. 

Oni dan mi je prišlo na ušesa nekaj ekstremno perverznega, ki ilustrira in dokazuje nekaj napisanih tez višje v tekstu. Številni slovenski profesorji in asistenti na javnih univerzah, za katere profesor Andraž Vehovar pravi, da funkcionirajo kot neke vrste mafija, ki za ohranjanje svojih privilegijev in sestave "notranjih krogov", neusmiljeno ruši vse pred seboj, ima kočevskomedvedno buletproof varno in nedotakljivo zaposlitev na javni univerzi vred s častnimi titulami, potem pa dodatno imajo svoja podjetja, preko katerih v podjetijih, v katerih njihovi politični in kakšni drugačni bratje imajo vpliv, služijo peneze (ki si jih podmizno najbrž delijo!). Obstajajo bojda celo primeri t.i. "neprofesionalnih županov" s takšno konfiguracijo. 

Let me see: Nek slovenceljski alesmaher-omnipotent kobajagi Napoleonček, je hkrati celodnevni župan, celodnevni profesor na univerzi, celodnevni direktor svojega podjetja ter celo celodnevni doer-izvajalec v svojem podjetju, ki s pomočjo klientelizma, politreketov in klanskih povezav in celo klasičnih politično-šticungarskih mafijskih izsiljevanj letno inkasira nekaj sto taužent in celo nekaj miljonov ojrotof. Plus šticnge vzete izvajalcem na občinski ravni, kjer tašni mali bogovi podeljujejo posle financirane iz javnih blagajn občin, Slo in EU.

Jasno je kaj v tem sračjem gnezdu sprijenih relacij oz. anaturalnih odnosov najbolj trpi - Univerza, oz., če smo natančni - za njo stoječi davkoplačevalec, ki naj bi za svoje peneze dobil storitev tako na ravni univerze kot na ravni lokalne uprave kot na ravni države. Bojda je zraven še eno sranje - večino dela iz dnevne univerzitetne rutine potem namesto profesorjev opravijo kar študentje višjih letnikov. Kakšna iregularnost in devijacija je to, si lahko samo imaginiramo. Kako je v tej konstelaciji s kakovostjo študija, pa si lahko prav tako imaginiramo.

Na USA univerzah stoji v pogodbah,[ vseh brez izjeme!], profesorjev, asistentov, dekanov, prodekanov, nejmit osebja univerze to: "...in vso svojo energijo, vse delo, ki ga sploh opravljam ter vse svoje umske sposobnosti, bom posvetil izključno in le svojim dolžnostim na tej univerzi...delo v zunanjih entitetah bom opravljal le po posebnih odobritvah univerze, po sistemu odobritve po hierarhijski ravni dveh supervizorjev nad mojim supervizorjem, vse v izogib konfliktu interesov ter v izogib škodi, ki jo utegne utrpeti univerza...". No further questions your Honor, all Slovenian clepto-defendants may step down.

PS

V teh dneh je nek umen Avstrijec izdal knjigo o Avstriji in jo poimenoval - "Država lopovov". Čas je, da za Slovenijo kdo stori enako. Kajti, temeljem prebranega v tisti knjigi, so Avstrijci za naše lopove videti kot mali tatiči voščenk v vrtcu. Skratka, naša dežela si taužentkrat bolj zasluži takšno knjigo. Insistriam, da jo tudi dobi.

Link

Ni komentarjev: