petek, 10. februar 2012

1574539 - purinoli o evropskem pešanju na področju inovacij

Naslov je treba popraviti : ZDA imajo in bodo imele prednost pred EU. Trenutno je to 15-20 let. Vsako leto "pridobimo" še 3 mesece negativne "prednosti".

Še za enoten sistem patentiranja se ne morejo zmenit, ohranjajo pa oslarije, kot so CO2 takse, do nedavna predpise o prepovedi prodaje zakrivljenih kumaric... He he, genialno za zaposlovanje odvečnih družboslovcev; poklic kontrolorja ukrivljenosti kumaric jim je pisan na kožo. Če bo ukrivljenih kumaric premalo, se pa lahko prijavijo za manualno krivljenje banan, ki menda ne smejo biti ravne.

In ona od Volaska "premalo vlagajo v človeški kapital" je tudi kapitalna. Vlaga se kisle kumarice, za človeški kapital je pa potrebno vlagati nekaj drugega in to ne v inovacije, ampak v neke privatne pritikline, ki jih ima samo polovica človeštva.

Ne izumljat tople vode. Kopirajte najbolj inovativne družbe. In predvsem osvobodite ljudi birokratskih in davčnih spon ! Sicer pa še vedno velja : The need is mother of invention. EU pa potrebuje vedno manj, ker je lena in jo imam na sumu, da bo kmalu poleg treh globalnih strahot (komunizem, fašizem in nacizem) skotila še četrto.

Link

Ni komentarjev: