ponedeljek, 13. februar 2012

1578180 - Semuljići se že nekaj usaja proti socialni kapici

Kera demagogija! Da bi nekdo prejel 200 EUR bruto več mora biti zgolj 385 EUR čez kapico. Vlada govori o kapici pri 2500 EUR. Realno bi pa glede na pariteto morala biti kapica cca 2300 EUR. Saj če uporabimo na primer izračun iz švedskega sistema (Skandinavija je semuljićem in kumunajzarom vobče, zakon in inkona, hehe) bi kapica na letni ravni bila 27 tisoč EUR.

To pomeni, da s kapico od 2300 EUR bruto mesečno, tistih 200 EUR, ki jih z zaničevanjem omenja Semuljići, prihrani vsak, ki služi 2685 EUR in več. Oz. če je Semuljići imel v mislih neto 200 EUR, potem vsak, ki služi več kot 3200 bruto na mesec ima več kot 200 EUR prihranka, če je kapica 2300.

Sploh je pa ta debata nesprejemljiva. Ker je lopovska. Sploh ni važno koliko je takšnih ljudi in koliko prihranijo. Važno je, da tu gre za čisti reketarski lopovluk in, da se tega z ničemer ne da upravičiti. Ergo, to moramo odpraviti. Amen!

Skupaj z uvedbo poštenega davka na prihodke iz dela, bi v žepih ključnih državljanov, ostalo od 700 milijonov do več kot milijarda, ko si gospodarstvo opomore od te krize.

Trošili, šparali, investirali, rastli, postajali bolj neodvisni bi oni, ki so te peneze s svojim delom in umom ustvarili. In ne neki poblazneli politićarski socialisti, ki jim to v formi prevelikih haračov in reketov odvzamejo, pa s tem delajo kot svinja z mehom. Povrhu vseag pa najmanj 40% dobesedno ukradejo.

Samo gospodarstvo bo dobilo veliko bolj normalnega potrošnika, tak da dejstvo, da je 700 do 1000 miljonov ostalo ljudem v žepih, pa so jih magari takoj vse zagonili, ne bo nič škodilo gospodarstvu. Ravno obratno.

Link

Ni komentarjev: