nedelja, 26. februar 2012

1594443 - purinoli o priporočilih OECD glede hitrejšega umika države iz gospodarstva

OECD nima pojma. Uporablja vojaški jezik, kjer umik ne pomeni, da je konec prisotnosti, ampak je umik lahko tudi taktično-strateška finta za kasnejši ponoven premik v neko sfero (gospodarstva v tem primeru).

Država je po pravi definiciji svobodnjaških ljudi samo skupek skupnih funkcij, ki jih podelimo neki organizirani klapi; policija, vojska, OŠ, nekaj malega infrastrukture, osnovna sociala in že zmanjka njenih funkcij. Za te funkcije je dovolj max 14% BDP. Umik "iz gospodarstva" NI DOVOLJ !!! Potrebna je PREPOVED !!! Zadolževanje države ??!?? navaden kriminal. Kdor podpiše zadolževanje države, pade med tistih nekaj izjem, kjer bi morala biti zapovedana kazen dosmrtnega odvzema prostosti (poleg pedofilov, mass killerjev....)

Ljudje smo unikatna bitja. Imamo tudi socialni čut in se radi (omejeno !!) organiziramo v črede in s tem prihranimo pri stroških za obrambo, orožje (policija, vojska) in radi vidimo, da so naši mladiči vsaj osnovno izobraženi. Ali bo pa nekdo postal drugi Einstein ali pa 571-ti Mencinger, naj bo pa lastna izbira. Izven ingerence "države".

Link

Ni komentarjev: