četrtek, 9. februar 2012

1573196 - nekaj epohalnih dosežkov tovariša Mencingerja

[peterfrankl]
Še enkrat: Jože Mencinger je ekonomist, iz ekonomije je doktoriral v ZDA. Razen če menite, da doktorat iz ekonomije ni dovolj, da bi bil ekonomist. Kaj si o ekonomiji dr. Mencingerja mislimo, je sicer drugo področje, a dejstva so dejstva. Nenazadnje je kot ekonomist tudi član Slovenske akadamije znanosti in umetnosti :-)

Fakat! 

Se pravi, da je ne le ekonomist, ne le dober ekonomist, ne le zelo dober ekonomist, temveč je EkonomistFpičkomaterino™ ( To je v eskimski gramatiki najvišja stopnja gradacije sintagme "dober ekonomist"). Jaz ga cenim iz dveh razlogov. Prvič zato, ker je čisto lepo napovedal, da so slovenski certifikati brezvreden kos popirja, ki je dober kvečjemu za reciklirat pa žnjim anus brisat, če seveda nimate občutljivega anuska. Ta strokovna ocena tovariša Mencingera, je onemu Darkotu Horvatu, Neni Črešnar Pergar Efenaindvajset Orelanski, Gantarju in še enim bila zelo povšeči. Saj so lažje pokupili brezvreden popir, ki se ga je folk hitel losat.

Drug mencingerianski dosežek zaradi katerega ga cenim, je njegova rejzr šarp ostra napoved kdaj bodo USA bankrotirale. Niti malo ne dvomim, da, poleg številnih drugih zadev, obvlada tudi poezijo in črpa tudi iz onih slavnih eskimskih revolucionarno-domoljubnih pesmi, kot sta "Kiša pada, kiša pada, Nemačka propada..." in "Amerika in Engleska biće zemlja proleterska...". Kakorhitro bankrotirata, seveda. In če je on rekel da bosta bankrotirlai, polejt tak tudi bo., navkljub hudokurčni reklami onega punka Klinta Istvuuda na bowlu.

Tudi njegova neomajna pokončna moralno submisivna drža, ko je tovariš Bifši™ za naslednjega vladarja dinastije Kompartija™ določil zdaj že tovariša Nesojenega™ Zoki Jong Kutschana, mi je bila zelo imponirala, saj je od daleč bilo videti, da, za razliko od nekaterih nediscipliniranih Slovencev, ki so volili krneki po svoje, tu ne gre za HlapcaZaHlapcaRojenega™.

Zato se tu Perotu odločno pridružim v ostrem protestu proti zmanjševanju pomena lika in dela tovariša Mencingerja.

Link

Ni komentarjev: