četrtek, 6. september 2012

1807289 - komunajzerska percepcija "medgeneracijskega sporazuma"

[aktaion]
Na kratko: reforma je zaradi drugih. Mi imamo zaprt pokojninski sistem, torej se moramo dogovoriti, še enkrat pravim DOGOVORITI o socialnem medgeneracijskem sporazumu. Ta pa temelji na tem, da delamo eni za druge in ne vsak zase. Tako preprosto je to.
Teoretično imaš prav, ampak praktično stvari enostavno ne potekajo tako. Sociala zdravstva pomeni, da zdravi plačujejo za bolne, sociala otroških dodatkov, pokojnin itd itd itd.... vedno eni, ki uslug ne koristijo, plačujejo za druge. A se slika vsake toliko časa obrne. Tudi jaz bom morda nekoč zbolel, pa ti tudi.
Strinjam se, da je treba pokojninsko blagajno očistiti prisesnikov, a sporazum je treba vseeno skleniti.

Ohohooo! Kje si pa ti bil ves ta cajt? Prebiral stare izvode komunista?

Če nisi vedel, to o čemer ti govoriš je zgolj kolokvialna šlamastika in enmau denarnotokovni izraz teh naših bestialnih doktrin in sistemov. Cash-flow ni isto kot pravna osnova obligacijskega razmerja. Nisi vedel, ne?

To pomeni naslednje: Še vedno vsak plačuje zdravstveno zavarovanje zase in ne za druge. To se vidi preprosto iz tega, da če Ti™ oz neki tam Vi™, ki bojda plačujete za DrugeBolane™ ostanete brez službe pa vas odjavijo iz sistema, pa "nimate potrjene kartice", hehe, ne bodo brez zdravstvenega zavarovanja ostali DrugiBolani™, temveč Vi™. A ni to zanimivo?

Prav tako je razvidno, da Janševa vlada zdaj čisti iz pokojninskega sistema oz. blagajne tisto, kar ni temeljeno na poprej vplačanih kontribucijah, pa eto po 100, 200, 300, 400 EUR in ponekod brez "državne pokojnine" v celoti ostanejo tisti, ki nikdar niso kontribuirali v sistem, ali pa niso kontribuirali dovolj,da bi obdržali sedanji nivo izplačil iz blagajne. Oni ostanejo brez pokojnine in ne neki tam Drugi™. Zanimivo, kanede? 

Kaj nam to pove?

To nam pove, da neki tam Vi™, ki ste si svoje sprijene ume natjunali na komunistični parazitizem čez meje realne podlage, pa si samo domišljate, da za vas plačujemo MiDrugi™, pa orgazmirate, ker NamDrugim™ zasegajo brutalno visoke zneske, da bi Vam™ iplačali pokojnine, morate pod nujno prebrati kaj je pravna podlaga za obstoj vaše pravice do zdravstvenega varstva in pokojninske rente.

In pravna osnova oz. temelj pravne obligacije države/sistema do vas so vaše kontribucije v sistem. Če oz ko teh ni, dobite Vi™ en velik NIČ. Comprende?

Glede "medgeneracijskega sporazuma" pa to. Tu je mašta vas v komunajzerizem zaverovanih umov šla prav tako predaleč, takisto brez podlage kakopak. Termin "medgeneracijski sporazum" je ZGOLJ kolokvijalno izražen opis poteka keš flowa v zblojeni komunistični đamahiriji, ki niti ne bi smel potekati tako, ker podlage za tako orgijanje ni.

Gre za ponarodeli opis poteka dogodkov v PAYG sistemih, ker v PAYG sistemih večji del denarnih transakcij poteka v okvorju mehanizma "Plačuješ zase oz. varčuješ v malih installmentih as-you-go, država pa od vplačanega vsak mesec izplačuje trenutnim upokojencem.

Komunistično razmišljajoče gnjide ste vse pobrkljale in sicer zato, ker do tega sistema imate predatorsko roparsko-rentarsko-reketarski zajedalski odnos, pa s penezi, ki se v sistem natekajo ravnate kot svinja z mehom, pa eto niste niti opazili, da bi od leta 1991 naprej, ko smo v sistem pričeli vplačevati nekajkrat višje realne zneske, moralo v soistemu vsako leto ostajati preko 2 milijardi suficita, ki bi moral počakati one, ki bodo čez 20 let odšli v pokoj in bodo obveznosti do njih prav tako nekajkrat višje kot do kontrobutorjev iz časa socializma, čigar revalorizirane kontribucije generirajo nekajkrat nižje rentno upravičenje. Sistem pravzaprav nikdar niti teoretično ni in ne mroe biti povsem uravnovešen v smislu pritok-odtok denarja iz blagajne. Vi pa ravnate kot da je natančno tako, hehe.

Če bi vi to opazili, bi imeli zgodovinsko priložnost doumeti, da vsak vplačuje zase in ne za druge, saj bi potem, ko se po PAYG denarnotokovnem načelu sproti plača pokojnine onim iz leta 1970, v blagajni ostal presežek, ki bi vam povedal, da so to penezi teh, ki danes vplačujejo.

Skratka, ni nikakršnega "sporazuma" med menoj in nekšnimi generacijami od prej pa od potem, hehe, osbtaja samo "sporazum" mene in države, ki pravi, da moram varčevati za starost.

P: Edina rešitev za državo, katere umi so tako zblojeni kot tvoj, je, da se preide na sistem na davkih temeljene enake minimalne pokojnine za vse in se obvezni prispevki odpravijo. V vseh ostalih varijantah vaši umi ne bodo uspeli doumeti niti doktrine niti sistema, zato je to brez veze sploh poskusiti.

Link

Ni komentarjev: