petek, 14. september 2012

1816075 - kako naj država troši

Ja, ja novinarski rdečesučni rokicekrileči pepeki, država naj kar troši, samo pomembno je za kaj in kako.

Jaz recimo predlagam, da država v naslednjih nekaj letih "potroši" ves planirani prihodek iz davka na prihodke iz dela in to tako, da delo najprej za 5 let povsem oprosti vseh davkov (Z ustreznimi omejitvami za osebe-lastnike zaposlene v lastnih podjetjih oz. podjetjih kjer imajo kontrolni delež, da ne bi dogajalo, da vsi zbežijo v izplačilo vsega preko plače, hehe).

Skratka, država prvih 5 let potroši ta planirani "priliv v proračun" tako, da ga pusti ljudem, državljanom, ki živijo od svojega dela. Te ljudje bodo potem trošili in VOILA! Na tak način smo prišli do absolutno ene izmed sprejemljivih oblik trošenja. SKoraj 1 milijarda državnega trošenja, pimpeki moji!

Dalje, kot drugi ukrep iz naslova "trošenja", ki se ga posredno vzpostavi, naj se takoj uvede socialna kapica, da ljudem ostane še več denarja v tošlnu, firmam pa prav tako ves denar iz naslova danes žal neobstoječe socialne kapice.

Dalje, ako država sploh ima to možnost oz finančno sposobnost, naj država najprej odpusti odvečne pizdeke na sinekurah, potem pa z denarjem iz davkov (če ga sploh ima) in z denarjem, ki ji ostane, ko odpusti sinekurce in sinekurice, vzpodbuja točno določene konkretne bullet-proof že uspešne firme, da jim omogoči, da proizvedejo več in prodajo več. Brez eksperimentov z nekimi kobajagi novimi zamislimi s še neznanim statusom njihovih poslovnih modelov in načrtov. Naj vlaga v tiste v praksi že dobro preizkušene, dokazano uspešne posloven modele in tam išče rast, ne ap v nekih novih sumljivih iniciativah.

Vlaganje naj bo v obliki "rebate" politike. Recimo, če ena Krka danes v proračun vplača 200 milijonov davka na prihodek, pa ga drugo leto zaradi povečanega obsega prodaje, ki je nastal s pomočjo dodatnih vlaganja računajoč na rebate od države, vplača 240 milijonov, jim naj država vrne recimo 20, 30, ali celo vseh 40 milijonov: To je ukrep, zelo uporabljan v gospodarstvu za psopeševanje prodaje, s katerim bi spodbudili že uspešno firmo, z že dokazano uspešnim in skozi de facto rezultat tudi še enkrat potrjeno uspešnim poslovnim modelom. Ekolaaaaaa!

Ko je pizdek Pahor, kobajagični levičar na steroidih, hehe, raztalal 1,8 miljarde svojim prjatlom in drugim priseskom in maziljencem komunističnega režima, ter drugimi sinovi pekla, ki jahajo med komunističnimi jahači apokalipse, je v tem znesku pizdekom daroval tudi 900 milijonov, ki jih je zasegel delavcem to jest ljudem, ki so iz naslova prihodkov iz dela bili brutalno oropani po komunistični-fašistični državi. Komunistofašist Pahor in njegove falange demagogov so pri tem srdito, z rdečo peno na ustih gagali, da EDS nikakor ne pride v poštev, češ da od tega profitirajo "tabogati". ne vem, jebiga, meni je iz de facto dogodkov, nekak videti ravno kontra.

Tabogati maziljenci komunističnega režima so dobili šenk v višini 1,8 milijarde, letno seveda, kar je vsaj delno prišlo iz žepov brutalno diskriminatorno oropanih delovnih revežev, ki na svoje garjave prihodke vplačajo preko 900 milijonov davka-harača, od česar najmanj 500 milijonov povsem neupravičeno. Pravzaprav je vse, akr je pahor šenkal maziljencem režima, prišlo iz žepov te sirotinje, saj gre tudi za zadolževanje, ki zadolžuje reveže do še nerojenih rodov iz leta 2300 in naprej.

Eto, to bi bilo to. Skratka, država in politični odločevalci te države imajo perfektno možnost pametno trošiti, zlasti očitna in z Lune s prostimi okami je vidna tista možnost, da se državljanom pusti več denarja v denarnicah tako, da se prihodke iz dela 5 let sploh ne obdavči, potem se pa uvede EDS v enaki višini za vse, ki ni več kot 20%, z davčnim izvzetjem do 12 tisoč EUR za posameznika in 18 tisoč za pare, ki živijo skupaj. Na tak način bo država tudi po poteku petih let ekstremnega antikriznega vzpodbujanja trošenja, večno pustila državljanom tistih v totalu na ravni Slovenije 500 + milijonov v žepih, kar bo krasna demonstracija trajnega po državi vzpodbujenega trošenje na zdrav in nesporen način.

PS
A ja, to sem še pozabil eksplicite napisati za raznorazne širce in podobne komunistične fukfehtarje, ki si želijo, da bi država dajala đabest keš raznoraznim metelkovskim napušenim hašišarjem, pa jankovićem za njihove nebulozne stošce in namerno preplačane tunele in mostove, ki so vsi po trikrat preplačani, začenši s parcelami, ki jih najprej kupi bratovščina srpokladifca in podmizja iz Don Zzoccijevega klana, potem jih pa Zzocci najprej čudežno in kobajagi povsem presenetljivo, hehe, spremeni v zazidljive, pa jih potem država in občina odkupijo od njihovih bratov, itd. 

Ne, pizdeki, trošenje države na način, da dobro vmrežene maziljene gnjide izpolnijo nekšne obrazce o kobajagičnih sfejkanih širjenjih proizvodnje in ali štartu novih bizinesov, pa jim Pahor šenka 1,8 miljarde, ki gre v pičkin dim za vedno oz roma v Luxemburg in na Ciper, in ali, da se daja peneze za nekakšne nebulozne projekte komunistične rdeče buržoazije, te vrste trošenja ne morete prikazati za dobrega, pa če vsi skupaj še tisoč let krilite z ročičkami in v vaših rdečih medijih po vaših rdečih kvazi novinarjih misinterpretirate izjave krugmanov in povzdigujete v nebesa nebulozne teze ne vem še kakšnih nizkovejevnih rdečeritnih opic, ki so nič drugega kot pizdeki iščoči nezaslužene rente na račun drugih državljanov. Onih državljanov, ki so najbolj očitni target, da se jim končno zniža davčno breme, njih nehajte zajedati pa boste dobili pravo pošteno fer koristno in plemenito državno "potrošnjo", ki zdravo vzpodbuja proizvodnjo podjetij za prave stvari.

Ts,ts,ts, ts, ravno vi poklicni socialisti oz poklicni levičarji, ki se bi radi prikazali za gardiane dela, deloucev oz celotne od svojega dela živeče klase, ravno vi simptomatično in konsistentno vedno in brez izjeme spregledate njih delouce in njihovo mizerijo, ker živijo pod terorjem rdečega nasilnouravnilovskega srpokladifca, režima fašistov-mafije-nazisocialistov, ki jim je nabil diskriminatorne, apartahidske davko-prispevke, beri harače in rekete. Ravno njih vedno spregledate, čeprav je ravno to najbolj očitno legitimen način povečanja "trošenja" države. 

Celo več, ravno vi zagovarjate, da se jim davki še dvignejo in jih v ta namen stigmatizirate in jih kličete s slabšalnimi imeni, ki kobajagi upravičujejo ekspropriacijo. Ljudem, ki v formi odvisne, najete delovne sile, visokointelektualne in manj intelektualne, visokoveščinske in manjvisoko veščinske, kot najeti managerji ali ne-managerji, ni važno, služijo kruh s svojim delom, vi rečete "tabogati [prešiči med delouci]", ker eto kobajagi, po meri vaših motenih fovšljivih umov, odmerite vi, da oni imajo zase "dovolj" že 697 EUR, saj jim že na 1000 EUR bruto nabijete harača za 300+ EUR, če pa si kdo od teh ljudi drzne imeti plačo nad 18000 EUR bruto letno, mu vi zasežete kar 50+%. Ker kobajagi vi veste koliko je njemu dovolj velik neto in kobajagi vi smete odločiti, da jim vse nad tistim zneskom imate prvojebno pravico kar odvzeti. Ts,ts,ts,ts, levičarji pa taki.

Link

Ni komentarjev: