sreda, 26. september 2012

1826846 - garancija bančnih depozitov za telebane

[7175S]
Zopet en profesor, ki ne da odgovora, kdo naj ustanovi novo banko, pa menda ne zopet država, kam naj se prenesejo depoziti državljanov ?????? in kje je ta denar, če bi želeli naenkrat dvigniti vse depozite državljanov in jih prenesti na neko novo banko ??????, ker tega denarja preprosto ni.

Auuu! A ti si pa nek ekspert al kaj?

Novo banko ne bo ustanavljal nihče. Le zakaj bi jo moral? V Sloveniji in Evropi je bank kot toče. Comprende?
Depoziti državljanov in podjetij imajo s strani države Slovenije garancijo do 100 tisoč EUR na komitenta. Skratka, obstaja mehanizem države, narodne banke, obveznih rezerv, sistem obveznega zavarovanja in pozavarovnja, povezan in bogami tudi podprt tudi z EU mehanizmi garancij, ki zagotavlja, da bo vsak poplačan do tega zneska. In ja, pipek moj, ta denar JE. A ti še narišem? Ta denar JE!.

Kar se tiče denarja nad temi zneski: Ja, nepošteno je še vedno in navkljub vsemu, če ljudje ostanejo brez tega denarja, ma vsak investitor-depozitor, ki niti tega ne ve, do kam mu država garantira, pri tem pa ob, [RECIMO! Na primer], živi in zdravi Austria bank (UniCredit) v Sloveniji, še vedno izbere NLB kolhoz, si je sam kriv za svojo bebavost, pa eto niti ni katastrofa, da bo izgubil preostale zneske, kajti, kaj bodo bebcu penezi, kanede, hehe. Še dandanes ima čas iti v NLB kolhoz in denar preko 100 jurjev (ali v celoti) premakniti magari znotraj države v Unicredit. Ki ne bo propadel, pa se eto mehanizem garancije za tistega ne bo niti sprožil. Težko li je?

Link

Ni komentarjev: