nedelja, 9. september 2012

1810372 - o obstoju politične sredine v Sloveniji

4. Ako se nastavi sa strogim mjerama štednje, birači će se pobuniti i ekstremisti će preuzeti stvar u svoje ruke

"Jedan od najnevjerojatnijih aspekata euro krize do sad je činjenica da je politički centar opstao u svakoj zaduženoj zemlji", navodi Bergsten i dodaje da su, iako znatno glasniji nego dosad, radikalni ljevičari i desničari ipak ostali bez dovoljne potpore. Čak i u Grčkoj, gdje se u izborno vrijeme vodila tijesna bitka između opcije koja se zalagala za odbacivanje mjera štednje i one koja je bila za strogu štednju i pridržavanje pravila i mjera EU, prevaga je pala na proeuropsku stranu. Daljnju političku podršku, smatra Bergsten, sad osiguravaju mjere poticanja gospodarskog rasta.

Ostav zbog Slovenije!

V Sloveniji so komunistofašistični ekstremisti ves čas na oblasti in zmerni center nikoli ni prišel niti blizu oblasti, saj v organizirani politični formi sploh ne obstaja.In kar ne obstaja ne more na oblast niti priti, zato je ta stavek neaplikabilen na komunistično đamahirijo Slovenistan.

Občasno je sicer formalno na poziciji Janševa koalicija, ki je vedno sestavljena iz ultralevičarske Opus Desus, kripto prokomunistov SLS, krščanskih socialistov NSi in socialnih demokratov SDS. 

Vse našteto je daleč od kakšne sredine, kakor jo pojmuje normalen svet, ker so te koalicije pozicionirane od "precej ekstremno levo" do ultra komunističnofašistično levo. Zlasti če upoštevamo, da spričo stoletne frustracije vsi imajo še močno patološko nacionalistično noto, saj v aspektu nazionalnega varirajo od nazisocialistov do talibaniziranih naziksenofobov in potuhnjenih ter celo odkritih izolacionistov in protekcionistov, v Sloveniji preprosto že na faktološki ravni ni korektno govoriti o sredini.

Sredine je v Sloveniji toliko, kolikor je v afriških ljudožerskih bananarepublikah demokracije, saj so se one verbalno-deklarativno samookranclale s poimenovanjem "demokratične", naše rdečetalibanske tvorbe pa za "levonasredino" in "desnonasredino".

Link

Ni komentarjev: