torek, 11. september 2012

1811660 - recenzija prispevka "Orgija domačih pijavk" dr. Mitje Štularja iz Telekoma

Tudi ta doktor sere na povsem enak način kakor serjejo domače pijavke, ki jih [kobajagi] kritizira.

Tudi on medvrstično y bogamy bolj ali manj tudi jasno "vrstično" v vrsticah pričujočega gaganja, skuša po jajčarsko prodajati idejo, da so "strategi" na Telekomu sposobni voditi ta podjetja v imenu države, da bi le nekak nekje našli moralnovertikalne pijavke, namesto teh naših sedanjih, ki so vedno tako močno nabasane s krvjo davkoplačevalcev, da od teže kar doli po kontravertikali visijo.

Slovenijo torej jeba sila gravitacije, saj spričo delovanja naših slovenskih unikalno-specifičnih dejavnikov, mi ne da ne moremo govoriti o moralni vertikali vs moralni horizontali, mi spričo posebne oblike in drže pijavk med hranitvijo, imamo opravka s posebno vrsto moralnega garda, ki je natančno negativna oblika moralnovertikalnega garda. Zlomljena moralna vertikala, katere vektor potem kaže, ne v horizontalo, temveč celo v negativno smer.

In ader wordz, tale dotore, ki je baje strateg v državnem kolhozu, ki ga namesto "strategov" obvladujejo raznorazni kartelni klani in bratovščine, navkljub svojemu spoznanju o domaćih pijavkah, sramežljivo medvrstično odpošilja nekšen usegliharski mesiđ, da sploh ni nujno, da se bi privatiziralo, le Mi™ bi morali početi to, kar bo potem namesto Nas™ storil novi lastnik, če privatiziramo.

Oni dan sem na TiVu med dnevnikom poslušal lamentirati Lahovnika in neke modele, ki so se zapletli na podoben način in po nesreči sami napeljali na zaključek, da je vzrok vsega zla državno lastništvo, ma nekak niso in niso bili sposobni, vred z novinarko, hehe, prevaliti preko jezika, da je treba državno lastništvo v komercialnih gospodarskih družbah preporosto v tej deželi, potom rapiden privatizacije, ukiniti in ga za nekaj tisoč let povsem prepovedati. Z Ustavo, da se razumemo! 

Pri tem se pa sploh ni treba obremnjevati z iskanjem nekakšnega univerzalističnega načela oz se ukvajati z vprašanjem, ali menimo, da naj bo tako v vseh državah sveta. Za Svet ne vem, za Slovenijo pa vem, da mora nekaj taužent let imeti prepoved državnih podjetij, ki se ukvarjajo s komercialno pridobitniško dejavnostjo na trgu.

Dotore Strategio mora doumeti in naprej graditi na nečem, kar je v tekstu sam zelo lepo poudaril, le poguma ni imel konsistentno pisati naprej - vse težave s Telekomom izvirajo iz dejstva, da je lastnik država, točneje titularji so politićarski kleptokamariljni klani. Za državo je pa dotore lepo zapisal, da je ugrabljena po ravno teh pijavkah. Domačih pijavkah! Le tega dotore ne šteka, da dokler je Telekom v lasti/solasti države, bodo pijavke vedno sjebavale, ne le Telekom, temveč tudi trg.

Če Slovenija niti med temi dogodki na robu bankrota ni sposobna dojeti, pa se nadaljuje obnašati enako, kot pizdeki, ki, pri višini 170 cm imajo 170 kil, od tega 110 viška, bolehajo za ekstremno hipertenzijo, povišanim holestereolom, znižano pljučno funkcijo itd, nadaljujejo se pa hraniti enako kot do tedaj in lamentirajo, da z dejstvom, da sami odločajo o tem kako in koliko jesti, ni nič narobe, le da se bi malo več morali gibati....eeee...zgolj na kak sprehodek tu pa tam bi morali iti, kenede, pa bi še naprej lahko šopali zasko s česnom, ki je, to vemo vsi zelo zdrav, ker ima veliko C vitamina, hehe. 

Potem se pa takšni kot so, predebeli in betežni kampanjsko odpravijo v hribe ali spravijo na kolo, ali močno prenažrti skočijo v morje z namero, da preplavajo zaliv, in....in guznejo od srčnega infarkta. Očitno bodo naši harlekini pač gnali idejo o državnem kapitalizmu, a.k.a. "socializmu" do bridkega konca. Države! In še pred tem do bridkega konca socialne varnosti te nacije. Kar je v veliki meri že zgodilo.

Na tej platformi nastopa tudi ta dotore. Ki gaga povsem enako, kot je nekoč praznogovorično gagal rahmetli tovariš Stipe Šuvar in kot dandanšnji gaga vsak povprečen slovenski "levi razumnik", češ, državni kapitalizem /socializem kot sistem je dober, le aljde, ki ga izvajajo so šibkega mesa. Auuuu! Češ, če bakterijam MRSA nastaviš živo meso, se smeš čuditi, da so one na meso navalile.

Dovolite, da zaključim tako: 

Sam že nekaj časa iščem odkod v Sloveniji toliko slepote, ki niti izobraženim ne dopušča dostopa do jasnih misli glede socialističnih klepto stranpoti, ki so roko na srce vgrajene v temeljno doktrino t.i. socializma? Najprej sem mislil, da je za vse kriva izključno komunistična nacisocialistična indoktrinacija. Postopoma sem pa, tak kot astronomi v primeru temne snovi in temne energije v vesolju, detektiral pristonost tretje, nevidne sile, ki deluje enako na naše "leve" in "desne".

Ta sila je sicer relevantna zgolj, ko je močna rola nacionalne države v gospodarstvu in prevladujočih denarnih tokovih že vzpostavljena, in vemo, da v naših konkretnih razmerah ima ta nevidna tretja sila gromozanski vpliv in moč. Jaz tej nevidni tretji sili rečem [škodljiv] nacionalizem v patološki presežni formi, ki je verjetno posledica dejstva, da smo Slovenci tisoče let živeli v frustraciji podrejenih nacij pod tujo upravo, pa eto zdaj, ko smo končno dobili svojo sveto Suverenijo, imamo posledično neustrezen odnos do državnega kapitalizma. Smo kot telo, ki nima odpornosti na določen virus. Telo ga šteje za svojega, a bi ga moralo imeti za tujek.

Ni jo nacije na svetu, ki bi bila manj primerna za te vrste gospodarstva in lastnine, a jebiga, ker svoje nacionalne državnosti nismo izživeli, pač zdaj hočemo 1000 let imeti državni kapitalizem in državno vse. Da ne rečem,d a se eni že 22@45™ obnašajo tako, kot fritzli, ki so bili jezni, da so jim hčerke 1000 let nategovali tujic, pa so eto zdaj, ko imajo oni komando, odločili, da bodo poslej samo oni poslijevali svoje hčerke. Saj imajo oni toto klet, pardon državo v upravljanju.

Ni čudno, da je rdečetalibanska armada "domačih pijavk" tako hitro navohala, da je v takšnih razmerah najbolje, če državo obdržijo v svojem gulagu, kamor so jo zaprli že davnega leta 1945, ko Kranjec kleni svoje države še ni imel.

Obujmo potemtakem visoke gumijaste škornje, pa nam pijavke med hojo po našem močvirju ne bodo mogle več sesati kri. Prodajmo čisto vse državne in paradržavne kolhoze in ustavno prepovejmo ustanavljanje novih, oz. vstop države v lastništvo komercialnih gospodarskih družb, pa bo. Btw, sam sem prepričan, da je treba hkrati v Ustavo zapisati "platinasto" pravilo, ki pravi, da se država nikoli več ne sme zadolžiti niti za en sam cent. Odplačati sedanje dolgove in se nikoli več ne zadolževati. Naj se zadolžujejo zasebni podjetniki, svetovne kreditorske obrestarske gnjide pa naj same tvegajo s temi privatniki. Če nočejo, ok, bomo pač silom prilik dežela, ki ima prepoved zadolževanja države in povrhu še nezadolžene zasebnike. To sicer v sedanjih razmerah pomeni tudi to, da bodo pri nas investirali pretežno investitorji z domcilom v drugih državah, nezadolženi in zadolženi, a ničnede, to nas naj nič ne sekira, važno je, da investirajo in da naš narod ni več ropan in zlorabljan. Oz da mu "domače pijavke" ne sesajo kri. Ker smo pijavkam izsušili močvirje, domaćim bakterijam MRSA pa dezinficirali okolje in onemogočili dostop do odprtih ran narodovega telesa, pa še tote rane se celijo in jih kmalu nea bo. Sploh. Kar je itak najboljša strategija, kanede Dr Strategio? hehe.

Link

Ni komentarjev: