sreda, 26. september 2012

1826823 - kratek povzetek intervjuja z irskim profesorjem Brianom M. Luceyem glede slabe banke

Hehe. Še enkrat bom izrabil priložnost in rekel: Pa kaj sem jaz vam koji kurac govoril že [od] leta 2008? Točno v piko to sem govoril.

Kar se pa generalnega stališča do države v komercialnih dejavnosti tiče, pa nas je tu na forumu na desetine, ki gagamo o tem, da naša, baš specifično naša država,[točneje, naši nacisocialistično kleptomafijski politiki] ne bi smela imeti ničesar gospodarsko-komercialnega, kaj šele banko v lasti.

Zavoljo kompletnosti še to: Kmalu bo kdo, ki je takšna ali podobna strokovna referenca, kakor je ta dečko, napisal/opozoril, da se države sploh ne bi smele zadolževati. Ker to dolžniško zasužnja bodoče, še nerojene rodove in to brez njihovega konsenza. Kar je zločin par excellence. Tudi to pišem že zelo dolgo. Zadolževanje držav namesto zasebnih podjetij in zasebnikov, ni nič drugega, kakor rihtanje mehke blazine udobnega nerizičnega biznisa za banksterje, ki jim ne dišijo tveganja na odprtem prostem svetovnem denarnem trgu. E, pa i tata bi sinko. Naj še nam zasebnim podjetnikom kdo zrihta podobne mehke blazine na katere bomo prileteli v primeru slabih poslovnih odločitev, ko bomo dobavljali blago in storitve pizdekom, ki utegnejo biti nezmožni plačila, naj nam države v imenu celih nacij in garantirajo, da nam bodo vrnili in vračali magari še nerojeni, pa bo tudi nam super in ne le banksterjem. Sikteeer!

Ponovimo za telebane: Država naj pri NLB in preostalih dveh kolhozih, kakor tudi pri Austria bank in drugih bankah katerih ustanovitelji so tujci, garantira izključno za depozite, saj je to njena zakonska obveznost, podprta tudi z EU fiskalnimi mehanizmi. Ostalo pa naj prepusti lastnikom, ki naj banko magari bankrotirajo kadar se jim dvigne kurac.

Link

Ni komentarjev: