nedelja, 16. september 2012

1817477 - o roparskosti predlagane pokojninske reforme

Sicer pa, da ne boš sral, da ti nisem odgovoril zakaj je ta shema roparska, evo specialno zate še enkrat: Zato, ker večini ljudi zasega brutalno visoke prispevke, ki so neokapičeni, potem jim pa ne izplača fer izračunano ter ustrezno obrestovano to, kar so v totalu noter v shemo vplačali, ampak jim izplačila, nasprotno vplačilom, okapiči na svoj komunistični lopovsko ekspropriativni nasilnouravnilovski način.

Roparska je torej predvsem zato, ker nihče od kontributorjev ne dobi iz sistema, kar je v njega vplačal, pa so eto vsi kontributorji de facto oropani.

Roparska je tudi zato, ker se iz pokojninske blagajne neutemeljeno in neupravičeno izplačuje nekontributorjem, ki v sistem niso vplačali niti beliča, ali pa so v času prve inkarnacije komunističnega orgijanja pod imenom "socializem" v sistem kontribuirali zelo nizke zneske, namesto, da se tovrstne neutemeljene oz z vplačili nepodprte rente dojebava iz proračuna, če ta država sploh ima možnosti izplačevati tovrstne šenk rente. 

Btw, to, kar se "doplačuje" iz proračuna je prenizko za cca 2,2 milijardi letno, zato da se ustvari sfejkan vtis, da je pokojninska blagajna "prekratka" iz tekočih kontribucij, namesto, da se prizna, da bi iz proračuna morali plačevati še 2,2 miljardi, zaradi česar bi potemtakem cca 2,2 milijardi ostale v pokojninski blagajni kot suficit. Vsako leto po letu prehoda iz t.i. "socailizma" v novi kučanovski "neo-socializem 2.0", ki mu kobajagi smemo mi reči kapitalizem.

Imela ali neimela ta država ekonomsko moč, da plačuje socialno dojebavanje socialnega standarda zlorabljancev-sužnjev oz oropancev iz časa prve inkarnacije komunističnega orgijanja, vsi kontributorji so po letu 1991 ropani eni več drugi manj, pa je eto ta lopovska komunistična ponzi shema že opazovano zgolj po tem aspektu pač roparska. 

Kako zelo roparska je, se bo dokončno videlo najkasneje leta 2035, ko se bo ugotovilo, da je komunistična roparska kamarilja, namesto, da naloži suficite kontributorjev, ki so po letu 1991 plačevali neokapičene brutalno visoke prisilno zasegane prispevke, le te zapravila za nekontributorje, katerih nezadostne in celo povsem neobstoječe kontribuirane vsote bi morala dojebavati iz proračuna v formi sociale, ma je raje ropala te suficite iz pokojninske blagajne in to tako, da je sfejkla, da jih sploh ni. In v posmeh zdravi pameti celo proliferirala laž, da proračun pomaga pokojninski blagajni, čeprav je resnica, da je ravno obratno. Dobro?

Da ta sedanja shema ne bi bila roparska, bi zadoščalo le malo poštenja, da se predlaga prava poštena reforma in se bobu reče bob:
(1) Da se prizna, da mi nimamo oz da relevantni odločevalci v tej družbi ne želijo imeti normalen PAYG sistem varčevanja za starost, a la recimo švedski.
(2) Da se odpravi zaseganje prispevkov. Kakršnihkoli!
(3) Da se preide na na davkih temeljen sistem minimalnih pokojnin a la Beveridgejev....

..., kajti to je tisto v kar na izplačilni strani tako ali tako že drvimo, oz. kar v resnici imajo za ideal in tudi hočejo kot finalno stanje uresničiti te naši komunistični oz nacisocialistični in kriptonacisocialistični pizdeki a la Janševi adnrejisštajerske in Kučanovi in Lenjinovi pahorjiizpizde.

Skratka, da bi imeli tudi legaliziran, legitimen in neroparski beveridgejevski sistem, potem, kot vidimo, zadošča da odpravimo prispevke in se gremo iz davkov financirane državne pokojnine izplačane vsakomur ob določenem letu starosti. To bodo seveda precej nizke, vsem v enaki višini izplačevane pokojnine.

A ker je v tem primeru treba v prehodnem obdobju vrniti tudi prekomerno naropano nastalo temeljem neokapičenosti prispevkov, tak pošten predlog reform lahko od teh naših partitokratskih lopovov pričakujemo ad calendas Grecas.

In naj ne ostane nedorečeno, še en načn je da nepoštenost in rop nadomestimo s poštenjem in čistimi računi - povsem odpravimo državno pokojninsko shemo, saj nikjer ne piše, da jo moramo imeti, imamo jo pa tako ali tako komaj 60 let in to ves čas s problemi, vmes smo bankrotirali državo že dvakrat. 

Po nekaj desetletjih prehodnega obdobja, ko se iz sistema odplakne vse, ki so kdaj kontribuirali v sistem, bo vsega trpljenja in problemov konec. Imeli bomo državljane, ki sicer sami skrbijo za svoje pokojnine, ma jih tudi nihče ne ropa potom reketov, pa eto bodo imeli iz česa šparati. In socialo za tiste, ki sami iz kateregakoli razloga niso mogli dovolj prihraniti za starost.

PPS
Zato, ker je sistem danes neokapičeno roparski, se banda upira tudi uvedbi flat davka, kajti dokler niso okapičeni oz od nekaga zneska naprej flat prisilni "prispevki", ki so v resnici davki, saj podtalno na izplačilni strani imamo skoraj beveridgejevski sistem, ki ga bomo kmalu imeli tudi de facto, se tej roparski bandi zdi butasto da bi dovolili, da bi davki bili flat. Ko se ropa se naj povsod in v vsemu ropa do jajc, si verjetno mislijo te naši hajduki.

Link

Ni komentarjev: