petek, 21. september 2012

1822296 - selektivno pobiranje idej o pokojninskem sistemu z vseh vetrov

Seveda. V južni Evropi kar tri četrtine starejših od 50 let izgubi delo po letu starosti 50. Razen seveda onih na državni sisi, ki so do sedaj v celotni južni "polobli" Evrope, y bogamy i šyre, hehe, veljali za neodpustljive in to nekateri celo po letu 65.
Slovenski profesorji so nedavno dali izjavo, da so deprimirani in razočarani, ker so jih prisilno upokojili( saj so, s pleničkami seveda, želeli "delati" do smrti).

Tudi zato v južni Evropi velja še nekaj. Več kot polovica mladih nima dela.

A vse to tem mešetarjem in mešalcem megle niso omembe vredna dejstva, glavno je, da oni lahko odpošiljajo svoje, neizvedljive sicer, slinocedne aspiracije v eter, češ, jojte, jojte, kak so te toti " južnjaki Evrope" usi po vrsti leni, pa eto nočejo delat in v njihove prve, druge, tretje, ...petnajste, katijazven katere tristoenainosemdesete stebre pridkano vplačevati toto svojo sirotinjo od mezd, ki so, žalibog, takisto južnoevropske, cene vsega relevantnega so jim pa severnoevropske seveda.

Da o Sloveniji niti ne govorimo. 

Država KĐ Slovenistan najprej preko reketarskih davkoprispevkov, beri - davkoparadavkov, beri davkoreketov, zaseže 60+% dohodka iz dela, ob dejstvu, da to počne ljudem, katerih prihodki so na teh nizkih dohodkovnih ravneh v severni Evropi povsem prosti vsakih davkov, potem pa na sceno stopijo še te dušebrižniki, ki bi radi, da jim država nekak pomaga prisiliti rajo, da dela do leta 70 in da pri tem, po možnosti pod državno prisilo, ali vsaj asistenco, mora vplačevati še v njihove stebre od 1. do 371. Sikter hijene! Lobisti? Yeahh, right!

Dokler Slovenija ne vpelje pošteno, nereketarsko, neplenilsko, neponzijevsko obvezno shemo s kapico, dokler Slovenija ne vpelje davčno izvzetje v višini vsaj 9 tisoč za posameznika in vsaj 18 tisoč za skupaj živeče pare, dokler Slovenija ne odpravi idiotsko delovno zakonodajo, ki praktično sili v odpuščanje 50-letnikov, "da firmam ne obtičijo na plačilni listi", se mi tu nimamo kaj pogovarjati in primerjati s severno, domnevno normalnejšo Evropo. Za primerjavo s Švedsko rabimo najprej švedski pokojninski sistem. Pa še marsikaj še švedskega, hehe.

Al bomo vse delali kot severnjaki, alpa se obvezni shemi in vmešavanju države v varčevanje za starost povsem odpovejmo.

Selektivno, tako, da od drugje k nam implementiramo vse najslabše po rajo, in to izključno za rajo, ki služi kruh z delom, pri tem pa se konsistentno ignorira vse tisto iz severne Evrope, kar je taisti raji v zaščito in v prid, pa seveda ne bo šlo. Pa niti ne zgolj zato, ker je to fritzlovski gard države oz. politikov do raje. Krilili boste z ročičkami, a folk preprosto ne bo imel denarja. In po letu starosti 50, v krizi pa celo 45, niti dela ne bo dobil, skratka, niti v obvezno in prisilno ponzi shemo Slovenistana ne bo mogel kontribuirati. andrejisŠtajerske in svetliki pa se bodo lahko do onemoglosti sprenevedali, češ, po njuni evidenci ta folk ni brezposeln v hiralnici na prostem onemogočen dostopa do svojih na silo jim zaseženih prihrankov, temveč teoretično vsi oni delajo in kontribuirajo do lera 65, y bogamy y dalje. Auuuu!

Link

Ni komentarjev: