sobota, 1. januar 2011

1045547 - bi kazalo pokojninsko in zdravstveno zavarovanje združiti s švicarskim?

[mborsic4]
...Naredite tako kot v Australiji vsi enake pokojnine,...

Podprem. Na naslednji način...

Vsem enako pokojnino v višini recimo socialnega minimuma v višini 250 EUR. Zagotovljen skrajni socialni minimum. In seveda vsi morajo tudi enako kontribuirati, recimo da je to ob dogovoru, da oni, ki so začeli kontribuirati z 18 leti smejo začeti črpati že pri 58. letu, če so v kontinuiteti kontribuirali 40 let, 120 EUR na mesec, če pa se dogovorimo da se ne sme pričeti črpati do 60-tega leta starosti pa recimo 100 EUR.
Lahko tudi vsi imamo enako pokojnino 500 EUR in vsi kontribuiramo 200 EUR na mesec. 
In lahko vsi 1000 ali 2000, če vsi kontribuiramo, ajd delajmo se, da je to točno izračunano, pa ni, enakih 400 oz. 800 EUR na mesec.
In novi zakon se ne aplicira za nazaj. Deal?
Za vse več kot to, si pa naj vsak sam špara.

Cilj obveznega prisilnega varčevanja sme biti zgolj prisilno zagotoviti disciplino in odgovornost, izključno do ravni, da državi/skupnosti ne pademo v breme, oz. na socialno pomoč. 

Zaresno varčevanje do želenega nivoja standarda v pokoju, si pa naj vsak sam organizira. S tem, da bi jaz omogočil poljubno visoko dodatno prostovoljno varčevanje/kontribuiranje v isti državni shemi za poljubno visoko, vnaprej znano višino garantirane rente in to tako, da se vodijo individualni računi, denar od tega pa uporabi strogo namensko in to v času ko te ljudje pridejo v pokoj in ne za današnje pokojnine. To je tudi najelegantnejši prehod iz zblojenega lopovskega sistema v pošteno racionalno transparenco.

In glavno: Nobene sociale iz PAYGo, nobenega nenamenskega trošenja iz kontribucij. Kritje pokojnin sedanjih upokojencev pa natančno do matematično pošteno ravalorizirane ravni kakor so nekoč kontribuirali, vse ostalo jim pa naj vplačuje država iz sociale, če zmore. Presežne peneze v PAYGo pa konzervativno in varno nalagati.

P.S.
Toliko o teoretično možni varijanti, ki spričo naše lopovske oblasti v praksi seveda, bodimo si iskreni, ni izvedljiva. 

Glede na to, da nam naša nedavna zgodovina vse tja do leta 1955 ko smo PAYGo uvedli, nazorno ilustrira, da smo nacija in država, ki ne zna imeti pošten in normalen, nenategunsko-nelopovski PAYGo, parlamentu RS oz. celi naciji predlagam naslednje:

Takoj potem ko na referendumu odpravimo nacionalno katastrofo in nameravani največji rop vseh časov, ki so nam jih bili hoteli nameniti, takoj stopiti v kontakt s švicarskim parlamentom, da celotno Slovenijo sprejmejo kot pod-račun v okvirju svojega PAYGo. Kontribucije kakor smo jih zgoraj definirali se vsak mesec vplačajo neposredno v Švico, nazaj pa počrpa samo tisto kar izhaja iz nekdanjih kontribucij sedanjih upokojencev. S presežki počne Švica, v smislu investiranja za povečanje oz. ohranjanje vrednosti na dolgi rok, kar tudi sicer počne s svojimi presežnimi penezi za pokojnine, v korist našega pod-računa seveda. Individualne račune nam seveda vodijo in upravljajo oni.

In ja, tovariši, presežki bodo ne glede na to za kakšno kontribucijo se zmenimo, saj že najnižja kontribucija v višini 100 EUR ustvari presežke, da niti ne govorim, da višja je tista pokojnina za ketro se zmenimo, višji bodo presežki.
Ko enkrat iz rok naših lopovskih politikov vzamemo možnost da orgijajo z našimi penezi, bo konec kraje in blefiranja. In konec izvajanja boljševiškega ideološkega modela tudi preko PAYGo.

Enako naredimo še z zdravstvom, tudi tu kot podružnica švicarskega sistema, uvedimo še EDS in bomo končno doživeli konec boljševizma v Sloveniji, pa četudi so sami komunisti na oblasti. 

Najkrajše povedano, vzemimo jim presežne peneze iz rok, zminimizirajmo državo in davke na najnujnejše, pa bo njihovega sranja in mudološkega zavajanja nacije instantno konec.

Link

Ni komentarjev: