četrtek, 13. januar 2011

1060042 - zakaj država ni normalen lastnik in Svetelšek ne normalen direktor

V vsaki normalni firmi, kjer so lastniki zasebniki, zlasti kadar gre za enega samega, hehe, ima direktor sicer, zaradi operativnosti recimo, mandat/dovoljenje od lastnika podpisovati pogodbe tudi do recimo 10, 20 in več meljonov ojrotof. Ma, to je samo podpis, ki na prvem mestu pomeni odgovornost za podpisano, na drugem določa "piramido pooblastil", itd . 

Normalen lastnik ve, da če mu Svetelšek kupi gramoznico v vukojebini za njegove meljone, bo on fkurcetu, pa zato raje ima v podjetju običajno še nekaj dokumentov, ki definirajo postopke in hijerarhijo odobravanja in podpisovanja na denarnih transakcijah, ki predvidevajo levega in desnega podpisnika in za določene stvari celo podpis nadzornikov in podobno. Pa še kodeks ima, itn.

Skratka, normalen lastnik ima te zadeve pod nadzorom in pod supervizijo več umov in več oči že zato, da prepreči napake iz ihte, ali nagleih izbrihov pretiranega navdušenja za kak posel, recimo, hehe. 

Normalen direktor, (to so oni, ki se zaposlijo zato, da sebi in svoji družini pošteno prislužijo plačo, lastniku pa lifrajo tisto, kar so se po pogodbi obvezali), pa lih tako ni nekšna mona, alpa nekšen Svetelšek, da mu lastniki rečejo, "imaš pravico prdniti, čuj", on se pa potem kar userje, po možnosti v sejni sobi polni kupcev na obisku, hehe. 

Normalen direktor sam od sebe ne izvaja opičjih prevaljov, ki se jim reče "salto kleptale Svetelsek" v zabavo in benefit svoji bratovščini, ki ga še potem ko je že dobil odpoved, v kamere arogantno opravičuje, češ Petrol je s tem profitiral, le da ste vi nervozni pa tega nea zmorete videti in doumeti. Auuuuuuuu!

V deželi total brezmejne kleptomanije iz državne skupnosklede, v kateri nomenklaturnim pizdekom uspejo vsi marifetluki, ki se jih lotijo od rojstva do svojega 50-tega leta, se v krogu tovrstne klepto-bratije vprašanje ne glasi, ali je normalno da direktor krade državi in zasebnim solastnikom peneze, vprašanje med to moralnohorizontalno sodrgo je: Kako naj formalno zakamuflirajo krajo, da lahko rečejo, da "je direktor deloval v okvirju svojih pooblastil in zakona v pravni osebi civilnega prava, al kak že reče oni naš agent Mond, ki se je to nabrifal pri Bićakćiću na kalvzuri stranke NSSAP Fürechte". Svetelške za direktorje nastavijo ravno zato, da bi kleptopizdekom z dobrim znanjem o "zakonitih krajah" takšni "zakoniti lopovluki" uspevali.

Proti temu se lahko boriš samo na en način - Da motene klepto-kamarilje, ki takšne in s takšnimi razlogi nastavlja, ne voliš na volitvah. Vse drugo je zaman. Ker oni, kadar rabijo, še zakone prilagodijo, da bi jim prej omenjena potemkinovska fasada nategunjenja štimala.

Alpa se za vsak primer paralelno proti temu boriš tudi tak, da država podjetij sploh nima. Če bi Petrol bil zasebni in ne državni, bi Svetelšek še vedno prodajal jogurte in mi nikdar ne bi uspeli izvedeti kakšen pizdek je. (Tuš se pa zdaj verjetno sprašuje ker račune plačane odvetnikom v preteklosti se splača najprej vzeti v roke, hehe)

PS 

Dežela v kateri so tovrstna komunistična*** bracva na oblasti , je kot ovčja štala v kateri volk prenočuje z ovcami.
( *** => Še pomnite tovariši, to so oni pizdeki, katerih doktrina je odkrita eksproprijacija s pomočjo državne prisile)

Link

Ni komentarjev: