nedelja, 9. januar 2011

1054231 - tokrat ena od enfriceja: kaj pravzaprav razkrivajo Kučanove blodnje iz Dražgoš

Te blodnje, ki jih producira Kučan, so esenca slovenske krize. V Sloveniji nimamo svetovne krize, ampak imamo svojo, kučanovsko krizo. Ta se vleče že od leta 1992, oziroma, leta 1986, ko je Kučan prišel na oblast. Svetovna kriza je samo razgalila slovensko krizo in ji nastavila ogledalo.

Slovenija je imela na voljo 25 let, da se pripravi za vstop na globalni trg, je pa še vedno tam, kjer je bila, v balkansko-socialno-kriminalnih kučanovskih plankah.

Brano po Marksu, je Slovenija v zadnjih 25 letih razvila poseben produkcijski odnos, v katerem lopovi vladajo poštenim, lenuhi pridnim in osli pametnim. Vse to je posledica nacionalnega interesa, ki je vedno nasprotnik individualnega interesa. Vendar pa je globani svet zgrajen izključno na individualnem interesu in temu se je treba prilagoditi.

Vendar, če se s tem prične danes, bo potrebnih najmanj 15 let za učinke na nacionalni ravni. Zato Enfrice apelira na sposobne starše, katerih otroci končujejo osnovno šolo, da svoje otroke pri nadaljnem šolanju izvzamejo iz džamaherijskega učnega procesa v Sloveniji in jih pošljejo že s 15. leti na šolanje v tujino. Preživetje bo v Sloveniji namreč samo individualno. Skupnoskledarstva je po zdravstveni reformi defenitivno konec, vendar pa to, zaradi značilne slovenske introvetiranosti, ne bo pomenilo kaosa, pač pa novo umiranje na obroke. Razlika nasproti pretekosti bo le v tem, da tokrat ne bo šlo za posameznike, amapk za cele sklope družbe, saj v novi relanosti ne bo moglo normalno živeti niti 15 procentov ljudi.

Link

Ni komentarjev: