petek, 7. januar 2011

1051988 - kje korenini skrivanje premoženja pred državo

[rava]
> [COP]
> Zato se ves čas sprašujem, zakaj takšno nasprotovanje reformi (ki to ni, saj je samo popravek), ki predvideva zmanjševanje pravic upokojencev.

ker gre za nateg in več ali manj samo za zviševanje dajatev.

ker se pod "pokojninska reforma" ne prodaja pokojninska reforma kakršno potrebujemo, ampak širjenje osnove za prispevke širi na vse mogoče prejemke, kot so npr. prevoz, prehrana, izplačila dobička v primerih, ko je družbenik poslovodna oseba ipd.

golazen požrtna očitno ne misli šparat ampak ožeti ravno segment mikro in malih podjetij, kjer je v večini primerov lastnik tudi direktor. in ti se spet ne bodo ukvarjali s poslom, pač pa s tem, kako pred tatovi poskriti težko prislužen denar, stroški dela pa se bodo spet povečali.

Ta nacija se je veščine skrivanja premoženja pred komunističnimi roparji naučila že med ww2.

Jaz sem prvič zares najebal v šoli, ko sem v drugem razredu povedal to, kar sem izvedel med vlečenjem na ušesa, ko je neka babica iz soseščine pravila, da so jim Nemci, ko so prišli v vas delili čokolado, jebo jih alah paradoksalni sluzasti, takorekoč, partizani so jim pa vse klobase, meso, špeh in podobno nasilno odvzeli. Če so le našli. hehe. Baje so enmau morali namerno pustiti, da najdejo, drgač so koga kar na licu mesta fentali. Kmet med ww2, ki na podstrešju nima najmanj tono klobas in pancete je sumljiv, če ni kontrarevolucionarni element celo, jebiga. Gozdna boljševiška roparska teroristična sodrga pač.

Po vojni so pa morali državi đabest za prazen kurac "oddati" jajca, mleko, sir in podobno, čeprav niso imeli kur, sira ipd. niti zase, tak kot od prvega januarja tega leta mora vsak lastnik, ki je hkrati v lastnem podjetju direktor, državi plačati mnimalni harač-reket, četudi si plače ne izplačuje in mu profitabilnostni prelomni dogodek pride šele čez nekaj let. Grejt sakses!

Danes torej ni nič drugače. Ker tudi sistem ni nič drugačen. In, ker tudi zlodeji niso nič drugi ali drugačni. Le čokolade noben zlodej več ne tala.

Potem je prišel ravnatelj in hotel od mene na vsak način izvedeti kera tercijalka je to rekla. Go figure!

Link

Ni komentarjev: