petek, 14. januar 2011

1062187 - neki drug zblojen komunajzerski um pa je v obrambo PAYG pokojninske kraje od nekod privlekel Madoffa

[mataj]
Varčevanje za pokojnine je plenjenju namenjeno. Če denarja, ki se nabira na skladih ne zapleni država, ga pa razni bolj ali manj pretkani Madoffi.

Edini sistem, ki v praksi funkcionira je PAYG, zaradi česar "pravi" ekonomisti tudi z vso močjo pljuvajo po njem. Za neoekonomijo je PAYG neugoden predvsem zaradi tega, ker gre denar samo skoz, nikjer se ne nabira in nikjer ni nič za ukrast.

Razen v Sloveniji. 

Kjer se letno nabere cca 3,2 miljardi, ker komunisti pač nategnujejo nacijo in "pozabijo" prenakazati denar od kontribucij zaposlenih v javni upravi na konto PAYG sistema, da bi prišli na cca 3,6 miljard, kolikor bi kontribucij odokativno izračunano moralo biti glede na maso plač de facto izplačanih letno; 

Realna, utemeljiva obveznost do sedanjih upokojencev, ki so v socializmu kontribuirali tako malo, da jim danes, vred z zelo benevolentno revalorizacijo, pripada komaj za 1 milijardo rent na leto; 

No, tmeljem prejšnjih dveh odstavkov, namesto da se na PAYGo kontu za obdobje, ko bo v pokoj šla sedanja generacija kontributorjev prihrani vsako leto cca 2,6 milijarde, se te peneze katkomalo s PAYGo konta ukrade in podeli za socialo. Skratka, uredi se "da samo gredo skozi sistem" kot ti praviš. Da pa lažje rge skozi se to zakamuflira tako, da se to socialo poimenuje "dopolnitev pokojnine" in se jo podeli upokojencem ki nekoč niso dovolj kontribuirali da bi danes imeli pokojnino nad soc. minimumom. 

Ta sociala nategunsko predstavljena kot del pokojnine ima takšne razsežnosoti, da jo del celo res doplačujejo iz proračuna.

Dodaj zraven nenehno spreminjanje zakonov, ki funkcionira kot škarje, ki nenehno in celo programirano režejo rente in dvigujejo čas kontribuiranja in višino kontribucij, pa pridemo na ekvivalent nekaj sto miljard ropa v 40 letih. Vedno znova in vedno več. Ni ga Madoffa, ki bi na dolgi rok kradel tako učinkovito in zanesljivo in tako veliko in z državnim žegnom in z asistenco državnega represivnega aparata. 

Sploh pa normalni ljudje Madoffom penezof sploh ne damo. Da nam jih le država ne bi nasilno zasegla, pa bi bilo vse urejeno.

Pri problemu predlagane "reforme" vsi zagovorniki pozabljajo na eno. Če bi predlagana reforma bila takšna, da izhajajoč iz pošteno opredeljene mase kontribuiranega denarja, primerno obrestovanega, izračuna rento glede na sedanji zakon in projicirano novo popravljeno pričakovano število mesecev življenja, potem pa z nastavljenim ciljem, da se naj višina rente obdrži, pač malo premakne mejo, pa se več časa kontribuira, da se bi spričo podaljšanja življenja enako časa črpalo, ne bi nihče bil proti.

V seštevkuc- če ne bi prišlo do "isparevanja" dela mase, bi bila vsaka reforma ok.

Tako kot predlagajo se pa predvideva najprej znižanje mase kar tako, kar izpuhti neznanokam, potem krajšanje časa črpanja in kot tretje, ne le da ni garancij za ohranitev višine rent, rente se bodo celo po zakonu programirano nižale. Pa kapice na kontributivni strani še vendo v sistemu ni, kar pomeni da pri delu kontributorjev imamo opraviti s še večjo krajo in tam nima niti smisla žlobudrati o nekih pozitivnih ciljih te "reforme", saj se jim zasega večkratnik okapičene osnove. Čisti absurd! Pa še za nazaj bi komunisti vse skupaj aplicirali, kar zadevo spremeni v totalno katastrofo, ki nima veze s proklamiranimi kao pozitivnimi cilji te kao-reforme.

Ta predlog reforme je največji kup oportunističnega nategunskega lopovluka na enem kupu in nič drugega. Madoff je za naše komunistične alkimiste gimnazijska brucka.

Link

Ni komentarjev: