četrtek, 13. januar 2011

1061248 - ni vsakršna privatizacija rešitev

[MaLip]
"Rešitev je v Sloveniji očitno le ena: privatizacija. Če bi direktor v privatiziranem podjetju odkupoval mrtve terjatve, bi ga razumen lastnik takoj brcnil iz službe."

Ali ni najslabše stanje v nekaterih "privatiziranih" podjetjih? Kaj so počeli njihovi lastniki (in direktorji), da so šla podjetja v stečaje, pustila delavce brez plač, itd..? (VEDRAD, MERKUR, SCT, itd....)

Ne ni. To je samo privid. Razlika med na lopovski način privatiziranim Merkurjem in neprivatizirano NLB je samo v tem, da Merkurja politična klepto-kamarilja ni odkrito dokapitalizirala iz žepov davkoplačevalcev pa se mu je zalomilo, najebali pa seveda izključno zaposleni, ampak je lovpska rdeča sodrga iz Merkurja bila od bratovščine rdečega srpokladifca napotena, da se naj znajde "sama". 

Ta pri tem sicer ni bila nič kaj preveč iznajdljiva, pa je stekla spet v NLB oz. državen bančniške kolhoze po kredite.

NLB je pa brezmejno in brezrezervno maziljena od kleptokamarilje na oblasti, pa jo davkoplačevalci "dokapitaliziramo" in "saniramo" že n-tič, saldo je pa že minus 5+ milijard. Če jo ne bi, bi propadla tako kot zasebne banke podobnih alkimističnih lopovov v Srbiji in po celem svetu.

In nič drugače ni v Telekomu. Seštevek pod črto pri Telekomu, zlasti če od pozitivnih efektov na nacijo in davkoplačevalce odštejemo vse lopovluke, vred z denarjem, ki je odtekal v Iskratel in naprej v Siemens, pa efekti uničenih podjetij, pa efekti zavrtega razvoja konkurenčnih operaterjev, pa sponzoriranja ta in ona, itd... ta seštevek je hudo negativen. Pozitiva od Telekoma in državnih firem inih, je samo v žepih maloštevilne lopovske kamarilje maziljenih srpokladivarjev in njihovih pajdašev.

Če ne veš kaj to pomeni, ali ne vidiš vzročno-posledičnih povezav, evo - to pomeni, da se zaposleni v Telekomu in oni, ki živijo od dobav Telekomu redijo na račun preostale nacije, isri šmorn kot katerikoli drugi pizdek na državni sinekuri - koristi nič, škode in stroškov pa veliko.

So kot krava, ki poje zelo veliko sena, ovsa itd. mleka da zelo malo, mimo tistega kar lopovi speljejo mimo uradnih posod za mleko seveda, kar pa ostane, pa tota kravca kar brcne in polije v kravjeke pod sabo.

Osebno menim, da nobena država na svetu ne bi smela imeti niti komercialne banke niti podjetja mimo temeljnih funkcij države. Pri nas pa sploh ne. Ker je to zgolj osnova za đabalebarjenje, žepotrpanje, mutenje in komunajzarsko nategunsko zamegljevanje. Država naj dela kar državi gre, relikti državnega kapitalizma a.k.a. socializma prve inkarnacije morajo proč! In to takoj, drugače bomo vsi zgrmeli v prepad totalne bede. Kar se že dogaja in to pospešeno.

Link

Ni komentarjev: