sobota, 1. januar 2011

1045643 - kukavičja jajca, podtaknjena v idejo "solidarnosti"

[jani639]
a tretje vrste ljubiteljev sociale ni?

take ki ve da brez šolanih,izobraženih ljudi ni napredka?da brez dobrega zdravstva ni humanosti?

problem je da se socialo na veliko izkorišča..pa čist nič drugega...pa niso socialci tisti ki si mastijo brk..aa aa

Glavni parameter pri "sociali" oz. na nivoju družbe najprej domnevno konsenzualno dogovorjene, nato pa po državi s pomočjo represivnega aparata zapovedano/vsiljeno izvajano "solidarnostjo" je mera. In, kakor nas uči naš žalostni vsakdan poln nategov, pomembna je tudi transparenca, manipulacij prosta izvedba in čistost implementacije

Slednje zato, ker je strvinarjev, ki prežijo na vsako priložnost, da bi v "po državi zapovedano solidarnost" vrinili in podtaknili druga kukavičja jajca, ter jih prodajali pod alibijem "solidarnosti", kar preseže vsakomero, pa eto lahko rečemo, da je v bistvu glavni parameter samo in izključno mera

Mera mora biti z ekonomsko kuono močjo skupnosti skladna in razumna, da ne poruši najbolj ključnega mehanizma za realizacijo oz. stremljenje k maksimiranju ravni blaginje, ki je podstat za vse, življenje vseh in solidarnsot do šibkejših. Ta "mehanizem" je motivacija za delo in iskanje odličnosti. Visoka motiviranost je pri inteligentnemu bitju vrste homo sapiens sapiens sila izmuzljivo, težko dosegljivo in še težje na dolgi rok ohranljivo stanje.

Vola za delo "motiviraš" razmeroma enostavno, dasiravno niti vol ni čisto upogljiv ter neproblematičen, pa je tako nastal tudi bič. hehe.

Na pročelju sedeže federalnega dacarskega urada USA, IRS v Washingtonu piše "We pay taxes to live in civilized society".
Če se ne obremenjujemo s tem koliko se je Amerom temu velikemu humanemu cilju uspelo približati oz. dosledno po primordialnih idejah očetov naroda realizirati, imam jaz to za najkrajšo možno definicijo tistega čemur jaz rečem "razumen okvir za določanje nivoja po družbeni skupnosti zapovedanega in po državi inforsiranega nivoja solidarnosti"

Naj opozorim še na nekaj. Obstoj skupno na ravni družbe financiranega šolstva po eni strani ima smisla tudi, če v njemu ne bi bilo niti trohice solidarnosti, preprosto zato, ker so nekatere zadeve za družbo najbolj efikasne če so financirane skupno.

Dalje, pri šolanosti pripadnikov neke družbe oz. državne skupnosti, kakor ti opozarjaš, imamo opravka tudi s t.i. pozitivnimi eksternalijami, to je prelivnimi koristmi, ki jih od višje izšolanosti na dolgi rok imajo vsi člani skupnosti, četudi se kdo le teh ne zaveda, zato je do neke "razumne meje" inforsiranje kontribucij upravičljivo, ne da bi sploh še stopili onkraj meje, na katerinastopi presežna zapovedana kontribucija, ki postane "solidarnostna dodatna kontribucija".

V svetu se je uveljavil "rule of thumb", da se razumna raven prisiljene solidarnosti uveljavlja iz davkov in ali namenskih prispevkov, ki so v enem svojem delu vedno paradavek, saj gre za zapovedano solidarnost iz presežnih kontribucij, ker se redko kje pobira glavarino.

Najbolj pogosta shema je, da se v imenu transparence vse to počne iz davkov in to tako, da se pobere flat davek, ki pomeni, da oni z večjimi prohodki pač kontribuirajo več keša. Kot vemo veliko držav ima tudi progresivne davke, vendar se pazi, da se s spodnjim pragom izloči povsem deprivilegirane, s pragi vsake naslednje višje stopnje pa se pazi, da so dohodki od katerih se višje stopnje zaračunavajo ustrezno visoke, da se ne poruši motivacije za prihodovanje v davčnem prostoru točno te konkretne države in se sistema ne spremeni v institucionalizirano plenilsko eksproprijacijsko ropanje ustvarjalcev dobrin in keša, državo pa posledično spremeni v fašistično plenilsko tvorbo. Mera, dude, mera!

V sodobnih družbah so se po moji oceni te sistemi bolj ali manj povsod izrodili, ker politiki, uživajoč v blagodetih in enostavnosti vladavine državama prepolnih kašč, pač ne igrajo fer do onih katerim vladajo, pa se tudi na prispevkih zaračunava kar procent dohodka namesto keša, ki ej za konkrenti namen potreben oz. se solidarnost izmešča iz davkov tudi v druge sfere, kar je povsem nepotrebno sprenevedanje, ma v urejenih državah omejenim benefitom, ki se črpajo iz namenskih prispevko-paradavkov sledijo tudi strogo navzgor omejeni obvezni prispevko-paradavki. Vsaj to. To govori o resnosti države. To med drugim, opredeli ali je država država, al je nategunska banana republika, al je celo nekšna prevarantska fašistična đamahirija.

No, v čem je problem pri nas in zakaj še naprej insistiram, da imamo opraviti izključno z dvema tipoma "ljubiteljev sociale" v negativni konotaciji te sintagme? 

Pri nas je problem, da se to zlorabi za prikrito podtikanje sadik boljševiške nasilne uravnilovke ter se skuša vtkati nasilno reinkarnacijo t.i. "socializma" povsod in v vsak kos tkanine, ki se ji reče družba, nacija, država, skupnost, življenje, pojavnost, trajanje...nejmit aspekt v tem smislu. 

To pomeni, da protagonistom v resnici niti najmanj cilj ni sociala oz. bognedaj solidarnost per se, kakor jo ti in jaz tu vsak po svoje zakoličujeva, ni jim cilj sociala v pozitivnem altruističnem in filantropskem smislu te besede - pomoč deprivilegiranim in ali šibkejšim članom družbe, cilj jim je reinkarnacija razmer, ki reproducirajo nek konkreten tip režima, fokalni mehanizem katerega je nasilna uravnilovka 99,5% plebsa na enako raven. Per se!

Njim paše od njih odvisen in prestrašen folk, ki je pa s pomočjo agitpropagande naravnan tako, da je "zadovoljen, ker je večina folka nasilno uravnana na enako raven, te se eto reveži počutijo kontent, češ dober sem saj drugi niso boljši, če bi si pa sosed lahko od svojega dela kupil vsako leto počitnice na daljnih atraktivnih destinacijah, jaz pa zgolj letovanje na obalah Kolpe alpa doam v lavorju, ker nima veze z "razumno solidarnostjo", bi to bilo meni, umski fovšljivi sirotinji, pač mučno in vobče nesprejemljivo, dasiravno si je oni drugi človeček svoje peneze pošteno prislužil,...naj ga torej država močno davčno poreže, da bo dosegel maksimalno obale Poreča, pa bo meni že v bolanem umu lažje, čeprav bom še naprej namakal noge v lavorju doma".

No, da niti ne odpiram, da se v paketu s sjebanimi formami mutivodno implementirane "sociale" pri nas turi tudi obvezna izvedba iz tega financiranih storitev v državni režiji, pa še kup zadev, ki pridejo v paketu, ko se vse to nekritično realizira na boljševiško-socialistični način. Pa se potem dogaja da Krkino generično zdravilo, ki je daleč slabše od originala, kateri zares zdravi, znajde v lekarnah in je preko podmiznih mehanizmov predpisovano v 100% primerov, ker si je "zainteresirano bracvo" omislilo temu reči "nazi-interes", ker sociala se enači z javna blagajana, javna blagajna je pa pri nas tu zato, da se krke okoristijo. In esceteji ko gradijo otroško kliniko od sveah nas financirnao čisto iz solidarnostnih vzgibov. In nejmit maziljeni pizdeki.

Vidiš, to je to, vse to gre v paketu s stavkom "Sem levičar in zame so solidarni lahko samo levičarji, zato volim one, ki se prodajajo v javnosti za levičarje". In fašemo vse kar spada zraven, vred z hudim fašizmom in težko korupcijo in plenjenjem.

Zato je zame edina pot naslednja: 
Vse funkcije države oklestiti na minimum v smislu, da se naj skupno izvaja le kar je smiselno in do nujne ravni.
Vso "solidarnost, ki jo na ravni države vsiljujemo zato, da bi živeli v civilizirani družbi" izvajati striktno iz davkov, zato: da bremeniji vse davkoplačevalce enako, fizične in pravne osebe, da so pod nadzorom in transparentne, ipd.

Itd.

Link

Ni komentarjev: