sobota, 15. januar 2011

1063024 - drža 571 "nezavisnih" pisunov in tudi ostale "intelektualne elite" ob že javno priznanih rabotah kleptokamarilje

[Karla1]
Shaman, hvala za tvoje razmišljanje. Si se kdaj vprašal, koliko Slovencev je pripravljeno to, kar si napisal, razumeti? In če že razumejo, koliko jih je pripravljeno pri sebi uvideti instrumentaliziranost in narediti neke spremembe. 

Vsaj tiste elementarne, da ne bodo vedno znova podlegali družbenemu inženiringu javnega (in s tem tudi posameznikovega) mnenja. Do ne dolgo tega nazaj, so nam inženirji povedali kdo je dober, kdo je kriminalec, kdo je princ teme, koga se je treba bat, kdo je neumen, kdo koruptiven, kdo ima lepe oči, kdo je slovenec leta ... in kdo to NI. Sedaj nam inženirji praktično vsiljuje mnenje, da so vsi isti, kar pomeni, da nima smisla spreminjati stvari. 

Poglej samo tole "sedmo silo", neko plahutajočo jato ptic, ki samocenzurirano ve, kdaj sme krakati in srati po tistih pod seboj, kdaj pa mora tiho čepeti v krošnji drevesa (ne govorim o izjemah, te seveda so). Kako si drugače pojasniti popolno medijsko neodzivnost na takšno frapantno risanko. Avtorji neženirano povedo, da ropajo davkoplačevalsko malho, vendar jim to ne zadošča. Morajo še pljuniti na roko, ki jih hrani. In "sedma sila", ki je mesece drkala Metino metlo, ostaja tiho. 

Shaman, jaz sem zaskrbljena.

Karla, še enkrat sem ti pritisnil plusa. Ker mi sistem tisočih hkrati ne pusti klikniti, bojda "ne gre še enkrat enako", hehe. Tvoje pisanje je osvežitev na tem forumu.

Pišeš neškodoželjno, konstruktivno, naslavljaš pravo bistvo in ne potemkinovski celofan, ne podlegaš pretiravanjem in za razliko od mene, celo najsočnejših pridevnikov ne rabiš. (hehe, ne morem si kaj, jebiga).

Tvoj point glede sedme sile in zraven še lahko rečemo da tudi širše intelektualne elite ter, oziroma izobražencev vobče, je seveda absolutno korektno apostrofiran.

Naši razumniki, zlasti žurnalisti se obnašajo natančno tako. 

V bistvu gre za intelektualne pocestnice, ki se pohlevno udinjajo svojim makrojem in najbolj nasilnim strankam. Večina njih je poklicnih pozersko-salonskih kao-levičarjev, nekateri so povrhu kar zdravljeni komunisti, alpa celo pro-komunisti in ali trikrat zapečeni komunisti. Zato so po talibansko zvesti ideji rentarjenja na račun onih, ki vse naše dobrine in keš ustvarjajo.

Seveda to sprijeno lopovsko idejo oz. doktrino v klepto-fašistične eksproprijacijske zakone že davno pretočeno, sproti, iščoč mudološke izgovore o višjih ciljih in poslanstvih, v alibi-populistične in demagoške celofančke umetelno zavijajo ter po sladkobnih pasatih utopističnega egalitarizma na dušice pohlevnizirane deprivilegirane raje pihnejo.

Tako umsko poškodovanim izobražencem, razumnikom vobče in sedmi sili, tako talibanizirani intelektualni eliti niti na misel ne pride opaziti to risanko, ki je že zelo dolog v etru.

Piši bolj pogosto in čimveč. 

PS 

Jebeš politični prostor, v katerem se govor komunista Turka, sindikalista-komunista Semoliča, obračanje naciji publicistke-komunistke Spomenke Stoperke in klerika Urana, v ničemer krucialnem ne razlikujejo. Bilo kuda talibanski zajedalski egalitarizem in insistiranje na nezasluženih rentah svuda press.

Link

Ni komentarjev: