sobota, 15. januar 2011

1062887 - risanka o Kasteličevem cestninskem ropu dodobra ponazarja dekadentnega stanja duha

[Karla1]
Še sedaj sem pod vtisom sinočnje risanke, ki so jo predvajali v Pogledih. Castelicus je z DARS-om ustvaril desetine milijonov realizacije, sodelavci pa so mu ob 60 letnici naredili prisrčno verzijo risanke, ki se je predvsem rugala iz DARSA. Je to res ali sem samo sanjala? Sem mogoče narobe razumela? Je na poti totalna dekadenca?
Dekadenca (lat. decadentia, de + cadere (pasti), torej = razpadanje, upadanje) pomeni postopno izgubljanje, izginjanje ustvarjalnih sil, energije, vitalnosti, doseženega standarda oziroma ravni. Lahko pomeni tudi propadanje doseženih vrednot in institucij.

Bravo, Karla! Meni se milo stori vsakič, ko kdo v slovenskem prostoru javne politične debate uporabi pravilen termin. 

Ja Karla, dekadenca je edini pravi termin, ki lahko opiše stanje v perimetru, le da žal že davno več ne moremo govoriti o "prihajanju", pač pa živi dekadenca tu pri nas že nekaj časa v vsej svoji kompletnosti in maksimizirani korpulentnosti in se je zavlekla v vse pore in odprtine strukture, povem olitno fašistične oblasti in mafijskega načina vodenja države in državnh poslov y bogamy y šire. Metasatze te in tako zakoličene dekadence so dospele že v vse odprtine narodovega telesa, koder se že vidno razkraja mehko tkivo narodovega korpusa. Po domače - gniloba, ki smrdi do neba.

To, kar doživljamo oz. živimo zdaj je že onkraj točke na kateri je že bila kompletirana total-dekadenca. Smo že davno v območju somraka, v katerem total moralnohorizontalne kreature arogantno orgijajo brez mere in brez vskršnih skrupul. Risanke že delajo v posmeh lahkotnosti ropanja, ki jim je na voljo v tej butalski skupnosti kot zobna miška pridnih, pacificiranih, pohlevniziranih idiotsko ravnajočih volivcev in davkoplačevalcev in do amena sprijenih klepto-predatorskih kastelicev, dimick, zemonskih kartelinh klanov in podobnih ULTRA lopovov.

Ravno v oddaji, ki si jo omenila je Bog storil, da se je nagrmadila neverjetna količina na popoln absurd že meječih reakcij, prikazov dejanj, komentarjev, izjav, izdajalskega bodilengviđa, razodetij o tem kakšen je gnili in sprijeni mentalni okvir teh kreatur.

Ne le ta risanka, reakcije velikega števila prikazanih protagonistov kažejo kako ekstremna je aroganca, zblojenost in sprijenost te kamarilje.
Ta Duhovnikova je pa čisti psycho primer iz povsem enake ropotarnice kot ona Hilda. Babnco so kamere večkrat pokazale med komentarji normalnih ljudi, ali raportiranjem novinarjev. Njej oči med poslušanjem po njo neprijetnih in dezauvirajočih dejstev uhajajo navzgor, oscilirajo s frekvenco 2+ herza, grimase na obrazu razkrivajo prizadetost posebne vrste, skratka, to ženšče bi moralo oditi po strokovno pomoč in to nujno, kot prvi ukrep. 

Dalje je videti, da njej sploh ni jasno kje poteka črta med dobrim in zlim, sprejemljivim in nesprejemljivim, dopustnim in nedopustnim, zakonitim in nezakonitim dejanjem. Moralna in psihična razvalina je to ženšče. razvalina, kakršno za sabo ni pustila niti bomba v Hirošimi. Mentalni spaček. Človek se ob pogledu na, ter ob poslušanju tega spačka od človeka čudi, od kje in zakaj in kdo je to kreaturo potegnil na vrh državne agencije. In prav gotovo ne moremo pričakovati nič lepega ali bognedaj idiličnega v odgovor na to vprašanje.

In vendarle sem čisto proti koncu dočakal ključni izpad, iz katerega sem lahko potegnil nekaj zelo ključnega o tej spaki. V enem trenutku prične ženšče žlobudrati o tem, češ, da je DARS "normalno podjetje". Pa "normalno podjetje" gor, pa dol, pa sem pa tja. Slak pa ništa, ker se mu niti sanaj ne kako gromozansko pomemben hepening ravnokar poteka pred njim.

Dragi forumaši, penezi s katerimi se gradijo in vzdržujejo AC so penezi od davkov. 100% od davkov! Naj še enkrat ponovim - penezi s katerimi se gradijo in vdržujejo AC so od davkov. 100% od davkov! Amen! In če ste že doumeli poanto dodajam še Aleluja!

Ni važno koliko prevaljov na slovenski politični sceni naredijo rdeči maymooni v okviru svojih surrealistično zastavljenih predstav komunističnega teatra absurda, "cestnina" v naših pogojih in de facto stanju, ko vpoštevmo ključni fakt, da alternative za AC [namerno!] ni in se po AC preprosto moramo voziti - M O R A M O!, je t.i. "cestnina" en navaden [slabo prikrit] davek. 

Nekoč, sprva, ko je DARS bil samo agencija, zgolj konto v proračunu, kakor je edino pravilno, kakor edino ustreza resnici in kakor edino se sklada z dejansko vsebino, je piškavih 100 milijonov "cestnine" romalo v proračun, od tam pa nazaj za stroške izvajanja cestninjenja (vred s kastelici in gradnjo betonskih butalistanskih hižik za primitivno srednjeveško pobiranje davka na butalski način) 55 milijonov, tak da nam je od "cestninjenja", beri od "na cestah pobiranega davka", ostalo v proračunu garjavih 45 miljonov neto. Kar v 18 letih znese skupaj cca 850 milijonov. Mi smo pa za AC ta čas samo za gradnjo potrošili cca 8500 milijonov. Skratka, itak se 90% plačuje iz drugih davkov, ki se jim ne reče "cestnina", kar pomeni, da je DARS pač en navaden stroškovni konto v proračunu. Bil, je in vedno bo!

Btw, če bi onih 45 milijonov preprosto pobrali tak kot modri in preudarni, civilizirani Nemci, da bi za spoznanje dvignili davek/pristojbino plačano vsako leto ob registraciji, bi za vsako vozilo plačali zgolj 7 EUR. Danes vemo, da je vinjeta 95 EUR. Razlika od 7 do 95 so pa kastelici, hilde, zidarji, ultre... Ki se norčujejo iz DARSA, države, davkoplačevalcev. Risanke že delajo, tako ekscesno arogantni so že!

Ker je pa tako v odnosih z EU, kot tudi za potrebe demagoškega agitpropa na domači sceni, določene zadeve možno zblefirati, če se DARS fejk prikaže za "normalno podjetje" igrajo komunisti že nekaj časa konsistentno na to karto. Tipično komunistično potemkinarstvo, ki ga v Sloveniji imamo v presežkih kamor se obrnemo. Tudi v EU smo vstopili izključno temeljem potemkinarjenja, kar je Angleca Merkl, a bogami tudi oni nemški pravni coach, ki nam je pomagal v EU, že ugotovila. Pri nas je tovrstnega potemkinarstva toliko, da bi deželo bilo najbolj korektno kar lepo preimenovati v Potemkistan.

Komunisti kot Sahara vodo potrebujejo svoj Potemkistan iz njim sila pomembnih nategunskih razlogov. Prvič zato, da nategnejo EU, češ krediti DARS-a ne sodijo v državni dolg in obveznosti proračuna. Kar je absurdna trditev in mi vsi to vemo. 

Drugič zato, da nas lahko še dodatno prikrito obdavčijo, češ ni to davek, ampak plačilo storitve opcijskega, alernativnega, prostovoljno izbranega nadstandarda. Ki mu ni alterantive. Namerno oz sistematično namenoma. Go figure!

Tretjič zato, da lahko "zakonito" kradejo brez meja. Namreč, ona Duhovnikova babnca je svojo posvečenost in pripadnost notranjemu krogu bratovščine Cosa Nostra pokazala, ko je pričela ihtavo naciji v kamere interpretirati očitno koordiniran nateg, da je "DARS normalno podjetje". 

Komunistični fašisti in druga klepto-kamarilja žnjimi v idiličnem kartelno-rentarskem kohabitatu operirajoča, bi iz DARS radi naredili še en Telekom, med desetinami malh in velikih telekomov, ki je kot ponavljajo komunistični alkimisti "ne-državno podjetje, entiteta civilnega prava", za katero ni obvezno naročati po zakonu o javnih naročilih. Štekamo?! Seveda štekamo.

Njim je najbolj pomembeno to, da se lahko izognejo naročanju in lastninskim trasakcijam po pravilih, ki veljajo za državno/davkoplačevalčevo lastnino, a podjetje je še vedno v 100% državni lasti (DARS) ali solasti (telekomi in vegradi), tak da politkamarilja tam nastavlja uprave in vobče mrači in oblači in lomasti in zlorabi, da jim hiše in fasade in čuda delajo. In jim kupujejo armani in brioni cunjce.

Mejk no mistejk, komunistom je to strateška zadeva. Prepričati nacijo, da nobeno od teh podjetij, ki so de facto 100% proračunsko financirana, niso država, niso proračun, ipd. Sledi najverjetneje privatizacija, med katero bo večino DARS in AC in telekomov in enelbejev in nejmit podobnih potmekinovskih tvorb, pokupila kamarilja sama, ki se bo na sceni prikazala v stotinah oblik od nekšnih ciprskih in gibraltarskih investicijskih družb, do nizozemskih ULTRA za Slovenijo kao-zainteresiranih holdingov, domaćih križno-verižnih menjav deležev, itd.

Skratka, najprej 20 let iz žepov grobo zlorabljanih in po aparthaidsko diskrimniranih davkoplačevalcev gradiš infrastrukturo, folk načrtno navajaš na pobiranje davka na cesti, namesto 2 potrošiš 8,5 mlrd za gradnjo in neznanokoliko za vzdrževanje pre-hitro primopredanih še nedokončanih odsekov AC, potem pa vse skupaj kupiš, pa ne bognedaj tako, da ta ukradeni keš moraš pritresti v državo, ampak ga uporabiš zgolj za recimo izkazovnje resnosti in sposobnosti, tebi pa državni kolhoz enelbe da kredit z moratorijem na 20 let, obrestno mero 1%.

Sveda imaš takoj pravico prosto oblikovati cene cestnin in jih pobirati kakor ti paše, magari tak, da zgradiš še več bizarnih barikad čez ceste in slovenskemu folku tam na barkadah na slamco piješ možgane na letnih 37 celzija v senci. 

In tak, še preden poteče moratorij in preden fašeš obveznost odplačevanja nakupa, nabereš dodatnih recimo 8 milijard in trošiš na vzdrževanje karseda malo. AC se bodo seveda prodale po "tržni ceni", ki je seveda makimalno 2 miljardi. Minus amortizacija. Kar da recimo 500 miljonov. Morda celo za simboličnih 1 EUR, češ, samo da se losamo hudiča. Grejt sakses Potemkistan iz evropke regije Absurdistania Cleptomania Communistae!

Ko sem onega alkimista od šefa DDC slišal v kamere bruhniti aroganco stoletja, ko je rekel, da je 11 miljonov na km normalna cena, vedoč da je najdražja gradnja na svetu bila avstrijska z 10,4 miljoni in vedoč, da računica kaže, da smo de facto za 500 km potrošili 8,5 miljard in odokativno še vsaj 1,5 miljard za "vzdrževanje" bolj verjento pa sprotna popravila ravnokar zgrajenih, prehitro primopredanih še neustrezno končanih odsekov.

Torej smo de facto plačali cca 20 miljonov na km od česar alkimist iz DDC 9 miljonov preprosto zamolči, alpa najbrž po potemkinovsko drugače klasificira, mi je postalo jasno, da je ta kamarilja totalno diskonektana od realnosti in da je, kot ti ugotavljaš, dekadenca popolna in maksimalna, da večja ne more biti. Tako velika je, da se naši situaciji lahko reče samo še popoln absurd bibličnih razsežnosti. Božji požig Sodome in Gomore je tu pri nas daleč potrebnejši kot je bil oni opisan v Bibliji. Kaj se čaka, zakaj se tega nagrmadenega zla ne scvre že enkrat?!

Link


Ni komentarjev: