sreda, 5. januar 2011

1048933 - kakšen tip "močne" države si je za želeti

[sreckos]
Država šibka ali močna - če taka ušiva vlada lahko preživi mandat, potem je vsaka beseda o prihodnosti povsem odveč. Država se je pač podpisala pod svojo smrtno obsodbo in tukaj žalujoči ostali nimamo kaj komentirati.

Problem debate od "močni-šibki" državi je v tem, da se tudi v takšni debati hudič skriva v podrobnostih in preciznosti opredelitve pojmov.

Če pri hrepenenju po "močni državi", imamo v mislih državo ki je opravilno oz. izvršilno supermočna, ko gre recimo za zagotavljanje pravne varnosti državljanov oz. pravnih in fizičnih oseb v njenem legislativnem okvirju, potem smo vsi brez slabe vesti za "močno državo".

Če pa "močna država" pomeni: čimveč državne lastnine; davki-paradavki do maksimuma, do jajc, do kosti; država-maksimizirani največji kapitalist v deželi; država, ki se vmešava v vse aspekte človekovega življenja; država, ki s svojo močjo preferira po njej maziljene; država, ki krati svoboščine, da izsili privid spoštovanja do sprijene povampirjene kamarilje, ki rula v državi; država, ki ljudem sili "varčevanja" v nategunsko-roparskih ponzijevskih shemah, ki so zgolj paravan za nasilno boljševiško uravnilovko in očitno ropanje; država oz. klika na vrhu države, ki o nas ve vse in hoče vedeti še več, pa hlasta po nekšnih satelitskih sistemih za spremljanje vozil pa potem arogantno in perverzno špijonski sistem za nadzor goved kupi iz naših žepov; močna država, ki malo za hec na en mesec zapira popoviče ter to pospremi z lahkotnim "upsss, smo se samo maljo hecalji", hkrati pa uspešno že 65 let ščiti pred razkritjem morilce stotine tisočev in lopove, ki so pokradli ali iz žepov davkoavezancev v žepe maziljenih prelili stotine milijard; država, ki je močna, ko je treba mali bizines do centa natančno davčno nadzirati in hkrati deli odpustke maziljenim velikim državnim, paradržavnim in kako drugače inim pač po kamarilji maziljenim in preferiranim kolhozom; država, ki grozi, da bo svojo brutalno moč in silo zlorabila za prepoved neposredne demokracije; itd...

... na tak način "močne države" si pa jaz ne le da ne želim, vse sile bom vložil v prizadevanje da takšno državo - satanovo tvorbo pomagam demontirati in na jebene prafaktorje pomagam razjebati.

Kdor se je neškodoželjno, pošteno, s pozitivnimi nameni lotil pomagati državi do legitimne "večje moči", naj svojo pozornost usmeri na:

- ukinitev sodnije kakršno imamo zdaj. U K I N I T E V, ja, dobro ste prebrali. Odpustitev vseh sodnikov, kajti čisto vsi so kontaminirani. Nepopravljivo. Bolje je da nam sodijo lokalni roftarski plemenski vodje alpa magari plemenski biki, kot ta kamarilja, ki jo zdaj plačujemo za prazen kurac.
- odpravo obveznega navzgor neomejenge reketarjenja, ki poteka pod firmo zbiranja namenskih sredstev za pokojnine in zdravstvo.
- odpravo edinega progresivnega davka v državi t.i. "dohodnine" in uvedbo fer obdavčitve tudi za prihodovalce iz dela, enake vsem drugim davkozavezancem
- prenos vsega državnega premoženja, zdaj nepotrebno v portfoliu države, v sklad, ki naj pomaga kriti socialo do oropanih generacij, ki so delale v času distortirnaja trg dela v času socializma 1. inkarnacije.
- minimizacijo funkcij države, da bo močnejša na zoženem normalnem obsegu nalog.
- eliminacijo kraje na javnih poslih financiranih iz državne blagajne.
- odpustitev vseh odvečnih v javnem sektorju, saj njihovo sinekurjenje ni nič drugega kot slabo zamaskirana kraja. Naj gredo delat alpa na sociali đabalebarit, to nas bo manj stalo.
- optimiranje na vseh ravneh potrošnje iz proračuna.
- Zagotovitev prave neodvisnosti tožilstev, policije in sodnije. Plus zagotovitev učinkovitih nadzornih mehanizmov kontrole kakovosti in učinkovitosti, ki te inštitucije sili k delu.

itd.

To bo državo ojačalo, ne pa bohotenje vedno novih davkov, selitev vedno več premoženja v roke državnih bank, medtem ko zasebni sektor guzeva, poglabljanje odvisnosti državljanov od socialne miloščine države, ki s tem pridobiva moč bibličnih razsežnost, kar v rokah prave lopovske fašistične kamarilje (Sounds familiar?) pomeni smrt demokracije in vseh svoboščin, ter vsak dan višjo stopnjo suženjske odvisnosti državljanov od države, točneje od volje kamarilje na vrhu "močne države".

Da skrajšam - če je in dokler je na oblasti politična opcija katere doktrina je maksimiziranje skupnega in državnega ter odkrit lopovluk in eksproprijacije, bo država imela moč tam kjer je državljanom škodljiva in bo impotentna oz. jo ne bo imela tam, kjer je za pravno, socialno in fizično varnost državljanov nujna. To logiko obvladajo celo gojenci posebnih šol, Marcel Štefančič pa s tem ima težave. Go figure! hehe.

Link

Ni komentarjev: